[]

Fırında Tahin Helvası

Bir restoranda yenilen balıktan sonra getirdiler kendisini böyle dumanı tüter bir şekilde.Üstü kızarmış çıtır bir katman olmuş altı ise böyle akışkan tam ekmek banıcak kıvamda.Şimdiye kadar tahin helvasını sadece limonla karıştırıp yediğim için bana bu tat değişik ve güzel geldi.Benim bunu evde yapmam için şöyle denenmiş beğenilmiş bir tarif verseniz bende bu soğuk kış günlerini tahine abanarak geçirsem ne kadar güzel olur değil mi ?




 
ben de bi kere denemiştim evde. Tahin helvasını çatalla ezip ısıya dayanıklı bir fırın kabına koy, üstüne de biraz limon sık ve fırına at. 180-200 derece yeter gibi, üstü kızarınca da çıkart ve sıcak sıcak ye. ben böyle hazırlamıştım, gayet de lezzetliydi, üzerindeki o çıtır tabaka, helvayı fırına vermeden önce sıktığın az miktar limon sayesinde oluşuyor diye tahmin ediyorum. umarım beğenirsin, afiyet olsun:)


  • think martini  (26.10.08 21:53:59) 
ben de geçenlerde yedim ve çok beğendim. evde yapılması zor gibi, aynı tadı vermez diyecektim ama geri alıyorum çünkü tarifi veren kişiye güven, feci güzel yemek yapar:) canımcım bi gün bana da yaparsın bundan di mi?:)


  • quinza  (26.10.08 22:18:59) 
ben de bu şekilde hazırlamıştım. pek bir ölçüye de gerek yok zaten 1-2 defa yapınca insan kendi damak tadına göre bir şeyler geliştiriyor. bir de üzerinde normal bir kızarma rengi görmeden almak lazım, değilse kenarlar yanıp sertleşiyor.


  • tosantosun  (26.10.08 22:27:32) 
balık yedikten sonra yenebilecek en güzel tatlıdır,mideyi rahatsız etmez ağızda güzel bir tat bırakır...olsa da yesek ama dimi:)


  • daywalker1907  (26.10.08 22:39:45) 
şu an markasını hatırlayamadım ama marketlerde balık şeklinde toprak bir kabın içinde tahin helvası satılıyor. hemen fırına atıp yemeye hazır yani.


  • my last duchess  (26.10.08 23:12:27) 
yapılması en kolay. helvayı kesıp ısıya direnci cok az olmayan bir tabakta sıcak fırına koyun yaklasık 5 dak ıcınde hazır . limona filan gerek yoktur. kare kestıgınız bıcımde bıle koysanız o kendı seklını alır.
bazı restoranlar ıcıne sut ıle karısıtrarak yapıyorlar , fakt dıkkatlı olmak(fazla koymamak) lazım sut kesılıp , icnde butur butur kalabılıyor .
afiyet olsun , cok fazlası gayet zararlıdır ki zaten cok erken bayar .
  • dodocan  (27.10.08 09:17:29 ~ 09:18:32) 
sakın kolay olsun, çabuk olsun diye mikrodalga fırında denemeyin. yanıyor, fırını da evi de rezalet kokutuyor.


  • kibritsuyu  (27.10.08 10:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.