[]

para mevzusu

Şimdi şöyle bir durum var arkadaşlar: 1000 YTL kadar birikmişim var. Gelirim az olduğu için fazla biriktiremiyorum, ancak bana yetiyor yani.(Anca kumbaraya bozuk para falan atabiliyorum). Bu parayı nasıl değerlendirsem? Genelde ya vadeli hesap aç diyorlar, ya da altın al. Bankaya yatırsam en avantajlısı hangisi olur? Altın, döviz işinden de anlamam ki, kar edicem diye zarar etmeyeyim :)). Önerilerinizi bekliyorum.




 
zarar etmek istemiyorsan risksiz yatırım araçlarına yönelmelisin. vadeli mevduat ya da repo gibi.


  • nano mercy  (26.10.08 21:27:23) 
bu parayı belli süreler ile unuturum diye düşünüyorsan vadeli mevduat. yok bu para olmadık zamanda lazım olur bana diyorsan likit fon. her ikisi de düşük risk düşük getirili araçlardır. kafan rahat olur.


  • trocero  (26.10.08 21:35:39) 
bir işletme öğrencisi olarak (bi faydasını 6 yıldır göremedim :)) altına yatırım yapmanı öneririm, 2007 yılında en çok getiri getiren yatırım aracı altın oldu. Bu sene ise yine altın olacağa benziyor çünkü ödemelerde küresel kriz sebebiyle döviz bulmak zorlaşıyor bu yüzden altının da fiyatı çoşabilir. Ha bi de altın gününe girersen daha bi dehşet olur:D


  • ukeladümbelek  (26.10.08 21:46:16) 
ciddi bi tasarruf için o parayı bi süreliğine unutmayı göze alıyorsan altın en iyi çözüm, kulpsuz lira:)


  • quinza  (26.10.08 22:15:04) 
şu an hazine bonolarının faizleri gayet iyi durumda, eğer bu paraya uzun süre dokunmam bana lazım olmaz diyorsanız bono alabilirsiniz. yok ben dayanamam lazım o olur bu para diyorsanız aylık vadeli mevduat yapın, hem kriz derinleşirse ileriki aylarda faizler artabilir. bir de her ay üzerine para eklemesi yapabilirsiniz.


  • susannah  (26.10.08 22:17:46) 
b tipi likit fon al. ablam öyle diyor, bankacı olan o güven bence:)


  • zipirinsan  (27.10.08 00:30:08) 
bana 500 ünü yolla 1 ay sonra 750 fln olur. ciddiyim.


  • radikalherif  (27.10.08 00:37:05) 
nasıl olucak o işin radikalherif ?


  • davy_jones77  (27.10.08 02:04:45) 
her kriz bir fırsattır mottosunu kendimize bir yol gösterici olarak alırsak (ki tavsiye etmiyorum) borsaya sağlam bi kağıda yatırılabilir. fakat riskli bir yatırım olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. çok değil bundan bi kaç ay öncesine kadar borsa şuanki seviyesinin 2 katından fazlaydı. bi kaç ay sonra şu anki seviyesinin yarısına da düşebilir fakat uzun vadede yükseleceği büyük ihtimal.
1000 ytl senin için çok değerli değilse yatır ve unut. 5 yıl sonra o paradan hiç bişe kalmabilir veya bir araba parası olarak kullanabilirsin...

bi nevi kumar evet..
  • hayo  (27.10.08 03:50:58) 
tek maca bahis oyna netten.risk olmadan kazanc olmaz..


  • isott  (27.10.08 11:42:58) 
cevap yazmayı unutmuşum, ticaret yapıyoruz biz. sermaye oranında karın bir miktarı sizin oluyor.


  • radikalherif  (08.11.08 13:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.