[]

Almanya vizesiyle ilgili.

Merhaba duyuru sakinleri.şimdi ben 20 yasinda bir universite ogrencisiyim ve turistik vize almak istiyorum.iki tane sorum olucak(internette okudum arastirdim ama tam kafamda netlestiremedigm icin soruyorum).vizeyi alan biri cevaplarsa da super olur.

1-ailemin maas bordrolarini goturmem gerekiyor mu?
2-davetiye illa olmasi mi lazim sart mi yani?

Edit:3-ogrenci olsak bile ucus ve otel rezervasyonu gerekiyor mu?

 
1) öğrenci olduğundan dolayı düzenli gelir kaynağın yok gibi görülüyorsun, bu durumda ailenin bir mektup yazıp masraflarını onların karşıladğını belirtmesi lazım. bu durum dada onların maaş bordları,hesap dökümleri gibi gelirleri oldugunu kanıtlayan belgeler lazım. Ha senin hesabında çok para vardır o zaman kendi hesap dökümünü alırsın bankadan kendi masrafımı kendim karşılıyorum dersin başvuru formunda.

3) uçak rezervasyonlarını kesin koyman lazım gidiş-dönüş.

not: eğer orada birinin yanında kalacaksan onun davetiye yollaması şart, ama sadece gezeceksen otel rezervasyonları şart. ama yinede her halukarda birinin davet etmesi illa gerekli mi bilmiyorum.
  • jedilance  (18.07.12 18:32:47) 
2 - davet gerekli değil, hatta olumsuz etkisi olduğuna dair rivayetler var özellikle almanya için ( akrabasının yanına gider kalır kaçak olarak vb.)


  • paltar yuyan masin  (18.07.12 19:07:55) 
@jedialance

Mesela kendi hesabimda ne kadar olsa kurtarir.10 gunluk gidicem en fazla.
  • jpsartre  (18.07.12 20:07:37) 
bir günde harcanacak ortalama para ile gün sayısını çarp. 50€ yeterli midir günlük almanya için bilemiycem oradaki şartları bilen birisine sormak lazım. okuduguma göre bu tarz bi hesap yapabiliyormus konsolosluklar. birde hesaba aniden son günde yatırmamak lazımmıs o parayı, işkilleniyorlarmış.
daha yeni fransa turist vizesi aldım öğrenci olarak. hesabımda 7bin tl vardı.

  • jedilance  (18.07.12 20:39:49) 
@jedialance

Peki sen sadece kendi hesabindaki parayi mi gosterdin?yoksa ailenin maas bordrosuu da gosterdin mi vize icin?
  • jpsartre  (19.07.12 11:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.