[]

Yüksek Lisans Sonrası Tecil Bozma ve Doktora Kaydı

Merhaba,

Yüksek lisansım yeni bitti. Haftaya doktora kaydı var. "Öğrenci olarak tecil edilmişse o belge olmaz, tecil bozulmuş olacak" gibi şeyler diyorlar. Askerlik şubesi ise "O tecili biz bozamayız, enstitü bozduracak" diyor. Enstitünün yazışıp tecili bozdurması ve benim gidip yeni durum belgesi almam haftalar alır, yetişmesi imkansız. Hatta askerlikle ilgilenen adam izinde galiba, ulaşamıyorum.

Bu işin aslı nedir? Ne yapmam gerekir?

Teşekkür ederim.

 
Gidip durum belgesi alıyorsun. "Falanca tarihe kadar kimliği yazılı yükümlünün askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur" yazacak üstünde. Onu kayıt esnasında gösteriyorsun(ben de öyleydi, almadılar bakmadılar bile gerçi, enstitüye vericeksin dediler). Sonrasında enstitünde askerlik işlerine bakan yere veriyorsun o kağıdı. Onlar senin tecilini yeniliyor.

Tecilinin bozulmasına gerek olmaması lazım. Bozmak enstitünün göreviydi, yapmamışlar zamanında.

Özetle, korkma. Git durum belgesi al. Kaydol doktoraya, tecil işini okul halledecek nasolsa(takip et ama peşini bırakma).
  • skatheist  (18.07.12 17:05:04) 
Öğrenci olarak göründüğüm durum belgem var zaten, 2013'e kadar tecilli yazıyor. Ama onunla kayıt yapılmaz dediler. Artık kayıt sırasında ikna etmeye çalışacağım. Temmuz'un ortasına niye kesin kayıt koyarlarsa...


  • fadetoreality  (18.07.12 17:07:49) 
Üç kurumla da görüştüm, anca bu kadar oldu. Teşekkür ederim yanıtlar için.


  • fadetoreality  (18.07.12 17:20:23) 
Simdi o askerlik belgesinde ogrenclik icin falan tehirli oldugu yazmiyor olmasi lazim.

as. sb.'den x tarihen kadar askerlik islemleri yonunden sakincasi yoktur diye durum belgesi almaniz sizin kaydiniz icin yeterlidir. kimse de ben bunu kabul etmiyorum diyemez (tarihi gecerli olmak kosulu ile). sizin y. lisans yeni bittigi icin zaten enstitü durumunuzu as.sb.'ne bir sekilde bildirecek eger yeniden ogrenci olursaniz da bunu tekrar bildirecek. her durumda as.sb.'den alinan yeni tarihli sevk tehir belgesini kabul etmeleri gerekir.
  • helenart  (18.07.12 18:01:10) 
"Son tehir nedeni: Yüksek lisans" gibi bir şey yazıyor belgede.


  • fadetoreality  (19.07.12 09:16:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.