[]

gümrük sınırı 75 euro kesin mi

yani 90 euro falan kesin kalıyor mu yoksa görmezden mi geliniyo fark az olduğu için bir de dolar olarak 100 dolar mı sınır?




 
ürünün ne olduguna göre görmezden geliniyor.. bu noktada faturayı ayrı istemekte önemli mesela Magic the Gathering kartı sipariş ettim diyelim kolleksiyonum için AbuGames'den .. Black Lotus Unlimited Mint condition 1200++ dolar , gümrüğe mümrüğe girmeden geliyor paşalar gibi 3 günde fed ex le çünkü hem küçük hem de memurlar arasında ''doktor bu ne'' imajında bir ürün. faturası da 4-5 gün ardından postalanıyor hiç alakasız bir mektup zarfıyla usps ile geliyor
sen mesela anfi almak istiyorsundur ebay den , anfi bilinen bir cihaz sen ne kadar 50-60 dolar de yok kardeşim der bu ürünün tr satış fiyatı bu . takar gümrüğe.

  • mortac  (18.07.12 16:28:35) 
tamamen gümrük memurunun elinde olay. genellikle belirtilen tutar üzerinden işlem yapıyorlar ancak memur inanmazsa kredi kartı ekstresi de isteyebiliyorlar. cep telefonları ve kozmetik ürünler kesinlikle gelmiyor.


  • cosq  (18.07.12 16:33:23) 
Gümrüğe girmeden ürün anca dağdan gelir. Getirtiğiniz her şeyin kaydı tutuluyor. Sadece para sınırı değil arka arkaya aynı ürünü aldığınız taktirde dahi takılır geçmez. Bir kaç kişide sorun olmaması bir şey değiştirmiyor. 2 kişi buraya takılmaz yazar, senin malın takılır, gidersin sana yönetmeliği gösterir, ne diyeceksin? Ekşi duyuru da bir mortac var onun magic kartları takılmamış bu niye takılıyor mu diyeceksin?

O yüzden sen eşşeğini sağlam kazığa bağla.
  • bilan  (18.07.12 16:35:10) 
75 euro üstü ise avrupa'dan gelen ürüne %18, diğer ülkelerden gelen ürüne %20 vergi alınır postanede. tabi eşyan ticari bir amaç taşımıyor ise.. ticari ise ya da 1500 euro üstü ise gümrüğe gidip beyanname açman gerek ki siki tuttun demektir bu kısımı es geçelim..


  • electro kickerhands presents  (18.07.12 16:37:54) 
kurnazlık yapıp faturayı düşük kestireyim vs düşünme benden söylemesi.fatura düşük gelirse kıymetini kendi belirleyerek vergisini ona göre keser.. sonra aldığın herneyse tr de birebir aynı fiyata denk gelir.


  • electro kickerhands presents  (18.07.12 16:41:11) 
Sadece KDV değil ÖTV'de var electro...


  • bilan  (18.07.12 16:56:02) 
posta yoluyla gelen eşyadan maktu vergi oranı üzerinden vergi alınır. vergi oranı da dediğim üzere avrupa dan geliyor ise %18, diğer ülkelerden geliyor ise %20 dir.değişmez ve bunun dışından başka bir vergide alınmaz. ne kdv ne ötv yani. yanlış anlamışssın sanırım beni.. ( eşyanın ticari olmadığını ve fatura kıymetinin 75 ila 1500 euro arasında olduğunu varsayarak söylüyorum tabi)


  • electro kickerhands presents  (18.07.12 17:04:52) 
Aynı ürünün birden çok alınmasından bahsediyorum Elecktro, o zaman ticariye girer ve KDV + ÖTV de çıkar.


  • bilan  (18.07.12 20:03:03) 
yavrum benim eğer eşya ticari ise gümrüğe gidip beyanname açması gerekir ki bu bambaşka bir olay demiştim, aşağıda da yazıyor.. gümrük vergisi değil gümrük vergileri tahsil edilir ki bu tanımın içerisinde o eşyanın ithalatında tabi olduğu gümrük vergisi,ötv,ek mali yükümlülük, kdv gibi vergilerin alayı tahakkuk ettirilir. bunun dışında da mevzuat gereği eşyanın uygunluğuna ilişkin belge isteniyor ise ilgi kurumlara giderek bu belgeleri temin etmesi gerekir.. başta belirtmiştim. kargo ile gelen eşya şayet ticari ise ayvayı yemşitirrr..


  • electro kickerhands presents  (20.07.12 14:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.