[]

ipoteğin fekki(kaldırılması)

bir bankada kredi hesabı olan x adlı birine, eşine sormadan evini ipotek ederek kefil olan y diye biri var. şimdi ev icradan satıldı ancak henüz bankaya geçmedi ialenin iptali davası sürüyor. kefil olan y eşinden muvaffaketname almamış bankada istememiş ev aile evi olduğu için şerh düşülmesi için dava açıldı ve daha sonra ipoteğin fekki için dava açılacak genelde kefilin lehine sonuçlanıyormuş bu gibi durumlar olabilitesi nedir?




 
Kredi iliskisine ne zaman girilmis? Eger yeni medeni kanundan onceyse o zaman muvafakatname alma zorunlulugu yoktu. Eger yeni bir olaysa banka bi bardak su icer, ipotek gecersiz sayilir.


  • esenboga  (18.07.12 11:51:53) 
esenboga kredi 2008 de alınmış.

www.turkhukuksitesi.com

bu kararlara bakılırsa banka dün de bugün de o bardak suya mahkum gibi. Burada tek koşul krediye kefil olan kişinin eşinin danışıklı dövüş içinde olmadığı yani gerçekten iyi niyetli olduğunu kanıtlaması.


kararların temeli şuna dayanıyor banka bilirkişisi eve geldiğinde bu evin aile evi olduğuna şahitlik yapıyor ve yargıtay bu durumu bile bile ipoteği paraya çevirmeye kalkan bankayı kötü niyetle itham ediyor. elbette bu durum sadece bir evi olan kişiler için geçerli (ki bizim davamızda da durum bu). eve aile evi şerhi düşülecek ve ipoteğin kaldırılması istenecek bakalım ne olacak sadece fikrinizi almak istemiştim?

aile konutu özelliklerini haiz bir geyrimenkul ise, eşin muvafakat vermeden/vermemesi halinde tesis edilen ipotek şerhi geçersizdir (Mk 194 )
  • hayvan gibi yazar  (18.07.12 11:59:24 ~ 12:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.