[]

silinmiş entry

gg sebebi ile girilerimden biri silinmiş.

bir dizi oyuncusunun başlığı altına kemçük şeklinde bkz verdim.

şimdi bunun anlamının ne olduğu tdk'da açıkça açıkça belirtilmiş. hatta direk ekşisözlükte de copy - paste var:

www.tdkterim.gov.tr

www.eksisozluk.com

şimdi kemçük bir hakaret değil. fiziksel bir özellik tanımlaması.

ben kemçük yerine "Küçük yüzlü (insan)." desem gene gg sebebi ile silinecekmiydi?

 
"yavşak" gibi bir durum. hakaret sebebi sayılmış olabilir.


  • nasilsin tisikkirlir  (18.07.12 09:04:03) 
ama bunun bir dayanağı yok ki. mahkemelik bir durum olsa bu kelimenin hakaret anlamı taşıdığı belgelenemez gördüğüm, bildiğim kadarıyla.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (18.07.12 09:09:40) 
tamam da her şeyin bir adabı var. zeka geriliği olan bir çocuğuna geri zekalı dense pekala şikayet edersin. geri zekalı sonradan argolaşmış, "karı" hakeza.


  • nasilsin tisikkirlir  (18.07.12 09:14:13) 
birsine aslan dediğinizde hakaret sayılmıyor, öküz dediğinizde sayılıyorsa bu kelimede de belgeli bir dayanağa gerek yoktur. bildiğimiz gibi öküzün sözlük anlamı da hakaret değil. (kaba saba insanlar için kullanılan bir söz olarak geçiyor.) şayet bu söz (kemçük) bir yerlerde (dizi/film vs.) küçük düşürücü, aşağılayıcı olarak kullanıldıysa gg olması normaldir.


  • himmet dayi  (18.07.12 09:19:34) 
kel, şaşı, peltek, kekeme gibi fiziksel kusur belirten tüm tanımlamalar da gg kapsamında siliniyor. bu da o kapsamda.


  • kibritsuyu  (18.07.12 09:34:06) 
kemçük demek gg ile entry silinme sebebi demek. vay be. bir de fiziksel kusurmuş. ha benim de gözlerim kahverengi. resmen kusurlu doğmuşum. lanetler olsun. biri bana "senin gözlerin bildiğin kahverengi" dediğinde ne kadar üzülüyorum kusurumu yüzüme vurdukları için bir bilseniz a dostlar.

@tizi reftar olanin payine dagmen dolasir hepimiz kemçük'üz hocum..

sen kimseye gidip şehla bakınızı falan da verme. mazallah sözlük kapanır.
  • otopsicocugu  (18.07.12 11:33:07 ~ 11:34:35) 
anlamadığınız bir şey var canlar.

bu entry'leri silenler de bilgisayar programı değil. elbet hataları da oluyordur. ama çoğunlukla neyin ne amaçlı yazıldığını anlayabilen senin benim gibi insanlar. yani o insanlar, sizin o entry'yi yazarken kast ettiğiniz şeyi anlayabiliyorlar. o kadar zekiler.

ben bile buradan baktığımda, entry'yi ve başlığı bilmediğim halde "kemçük" dediğiniz adamın sıfatıyla dalga geçme amaçlı olduğunu görebiliyorum. maalesef niyetiniz fiziksel özelliğini anlatmak değil, o fiziksel özellik ile dalga geçmek olduğu buradan bile belli oluyor.

yukarıda başkaları da demiş. kelime kendi kendine hakaret anlamı taşımıyor olabilir. örneğin aslan da, ayı da birbirinden çok farklı olmayan hayvanlar olsa dahi, aslan dediğinde problem olmazken ayı dediğinde gg oluyor. "ama o da bir hayvan, o da güçlü bir hayvan, ben güçlü oluşunu kast ettim" demek yetmiyor. ne amaçlı kullandığınızı silen kişiler anlayabiliyor.

veya aynı şekilde emre belözoğlu düşüp ayağını incittiğinde ona "sakat" diyebiliyorken, hatta fenerbahçe başlığına "çok sakat var" diye bkz verebiliyorken, "sakat"ın kelime anlamı en ufak bir hakaret içermiyor iken, gidip ortopedik engelli bir kişiden "sakat" diye bahsederseniz, "omurilik felçlileri derneği" başlığına gidip "çok sakat var" diye bkz verirseniz, kelime kendi başına hakaret içermiyor olsa dahi, kullanış amacınız iyi niyetli olmadığından gg oluyor.

umarım anlatabilmişimdir.
  • kibritsuyu  (18.07.12 11:53:09 ~ 11:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.