[]

kardiyo programı sorunsalı

Selam sporseverler,

Yakın zamanda kilo verme(daha çok yağ yakma olarak tezahür edecek bu) amacıyla spor salonuna kayıt olmayı düşünüyorum. Bilgi almak amacıyla da evime en yakın spor salonuna gittim. Salondaki hoca bana haftada 5 gün gelmek zorunda olduğumu ve her bir antremanın kardiyo + ağırlık basma içeriği ile "1.5 saat" süreceğini söyledi.

Bu içerik bana biraz yoğun geldi. Kaldı ki ben aylardır spor yapmıyorum. Bu kadar abartı bir program hem beni spordan soğutur, hem de sakatlanmalara vs yol açabilir gibi geldi.

Soruma gelecek olursam; Aylardır spor yapmayan birine yağ yakma amaçlı nasıl bir program önerilir?

 
5 gun 1,5 saat öldurur, overtraining yapar cok ciddi calismiyorsaniz.

yag yakmak dedigin kardiyodur ve az yemektir. araya agirlik sokmak da kilo verirken kaslardan da gitmesin amacli olsa gerek.

Bence yediklerinize dikkat edip haftada 3-4 kere high intensity interval training yapsaniz yeterli. ki yanlis hatirlamiyorsam hiit maksimum 30 dakika aliyor.
  • natnan  (17.07.12 15:37:39 ~ 15:37:47) 
kardiyo araştırırken bazı sitelerde, "5 dakika koşun, 5 dakika yürüyün" şeklinde öneriler görüyordum. bu sanırım "high intensity interval training" kapsamında yer alan bir uygulama.

yediklerim konusunda dikkatliyim. hoca'ya antrenman programını biraz azaltmasını mı söyleyeyim, yoksa oraya bir daha uğramayayım mı? kararsız kaldım.
  • okanlash  (17.07.12 16:18:10 ~ 16:26:08) 
1.5 normal bence. başlangıçta 30 dk. yürüyüş 15 dk. bisiklet yapsan sonra 20 dk kadar hafif ağırlıkta çeşitli aletlerle ağırlık çalışsan ardından 15 dk daha bisiklet yapıp en son 10 dk twist yaptınmı al sana 1.5 saat. Abartı değil yani. Hemen alışamam dersen ilk birkaç gün kendin ayarla zamanlamayı.


  • poseidon1  (17.07.12 16:41:03 ~ 16:42:53) 
@poseidon1 3 gun olsa anlarim da 5 gun boyle zorlamaya gerek yok yeni baslayan birini.


  • natnan  (17.07.12 18:02:30) 
sanırım en mantıklısı, haftada 3 gün 1.5 saat çalışmak olacak.


  • okanlash  (17.07.12 21:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.