[]

Toplu taşımada müzik dinleyenlere

Çok merak ediyorum.

5 liralık kulaklıklarla son ses rock yada metal dinlerken insanların sizin o dandik kulaklığınızdan çıkan iğrenç seslerle rahatsız olup olmayacağını hiç takmıyor musunuz?

Yoksa hakikaten sallamıyor musunuz, eğer öyleyse szin kadar rahat olabilmek için ne gerekiyor, ipucu verebilir misiniz?

 
sen de dinle hocu


  • condom kurşunu  (17.07.12 14:52:25) 
kulaklığın dandikliği ya da fiyatının bi önemi yok tabi bu durumda ama kulaklık dediğimiz aletin anlamından bihaber bu arkadaşlar..

bi de ek olarak farkında olmayabiliyorlar bazı durumlarda dışarıya o kadar ses verdiklerinin..
  • buzzlightyear  (17.07.12 14:55:43) 
şarkıya bayılıyorsam dünya umrumda olmaz kendi keyfime bakarım.


  • jedilance  (17.07.12 14:55:47) 
her yer yaşlı teyze dolmuş gibi. ben de başkasının kulaklığından çıkan müzikten rahatsız olanlara sinir oluyorum. "sanane be kardeşim otobüsün balatalarının sesi seni germiyor da kulaklıktan çıkan azıcık ses mi rahatsız ediyor?" demek istiyorum böyle tiplere. kendim dinlediğimden değil de, başkalarına sinir olup uyaran eden tipler daha snir bozucu bence. aynı şekilde 40 derece sıcakta tıklım tıkış otobüste ve otobüsün içinde yapış yapış giden insanların hissettiği sıcaklık 45-50 iken ay bana çarpıyor diye camı kapattıran teyzeye de ayrı bir gıcığım. onlardan farksız bence.


  • in vino veritas  (17.07.12 15:00:36 ~ 15:01:05) 
otobüsün motorundan çıkan sesten, telefonla bağıra bağıra konuşanlardan, dışarıdan gelen diğer araba,korna seslerinden rahatsız olmadında yolculuk sırasında müzik dinleyenlere mi taktın hoca? olmadı..


  • plastic_angel  (17.07.12 15:02:36) 
toplu taşıma araçlarındaki her şey rahatsız edici zaten. kendi arasında eşşek gibi anırarak gülenler, ağzında sakızı cak cak çiğneyenler, ağlayan bebekler, zırlayan çocuklar, elindeki tesbihi, anahtarı sallayanlar, ter kokanlar filan. toplu taşımayı kullanıyorsan bunları da görmezden geleceksin mecburen. şimdi ben gitsem elinde tesbih olan adamı uyarsam noolacak. adam "sana ne lan" dese ya geri döneceksin bir şey yapamadan ya da kavga çıkacak.
o yüzden en güzeli sen de dinle müziğini. ama gidip adama "sesini biraz kısar mısınız?" demek de işe yarayabilir.

  • kekec salman  (17.07.12 15:03:04) 
@in vito veritas

Bizlerin en büyük sorunu karşımızdakini düşünmeyip bencil oluşumuz, bu senin verdiğin cam olayında da öyle benim verdiğim cıstak cıstak kafan s.ken müzikte de öyle. Ya da inenler inmeye çalışırken binmeye çalışan denyoda olduğu gibi. İşte nasıl bu kadar rahat olabiliyoruz, bunu anlamaya çalışıyorum. Ben alt kattaki sesden rahatsız olmasın diye takip ettiğim dizileri bile genelde çok geç olmadan izliyorum, hani 5+1 var adamın 11'de uyuyacağı tutmuştur rahatsız olur filan diyerekten.

İşte abi nasıl bu kadar koy d.tüne olabiliyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum.
  • beholderrulez  (17.07.12 15:06:47) 
saçmalamayın. dışardaki gürültüymüş, motorun sesiymiş bunlar ne alaka. kimse o adamın dinlediği müziği dinlemek zorunda değil ki. madem toplu taşımadasın sadece kendini değil başkalarını da düşüneceksin.


  • baldur  (17.07.12 15:09:11) 
bunları varya toplayıp toplu katliyam yapmak istiyorum..
birde yanında biri kitap okurken surekli ayaktaki biri ile sohbet edenler olmadı hayvansı bet sesleri ile telefonda konuşanları ayrı kategoriye koyup çin işkencesi çektirmek istiyorum.
bu kadar rahatlık vurdumduymazlık yok. şehirde yaşamayı bilmeyen hayvanlar olarak adlandırıp tümünün canı cehenneme diyorum.
sinirlendim valla.
  • eja  (17.07.12 15:17:42) 
yaptığım bir şeyi savunmuyorum zaten. ama o kadar gürültünün içinde başkasının kulaklığından çıkan müziğin rahatsız ediciliğine anlam veremiyorum sadece. ama evet koy götüne rahvan gitsin de derim zaten genelde. rahat olmak için ne yapman gerektiğine gelirsek, sen de müzik dinle olsun bitsin. balataların bağırtısından duyabilirsen mümkün olduğunca kısık sesle dinle ama, o zaman anlayacaksın :)


  • in vino veritas  (17.07.12 15:24:44) 
ev-işyeri mesafesi yüzünden sabah 1.5, akşam 1.5 saatten toplam 3 saatim otobüste geçiyor. bir de malum metro inşaatı çöktü yol kapandı, süre iyice uzadı (ankara)
Ne hayvanlar gördüm otobüste bunca yıl. Bangır bangır müzik dinleyen mi ararsın? Güne giden teyzelerin boktan dedikodularına mı kulak misafiri olursun? Cep telefonundan iş bağlayan kabzımal kılıklı heriflerin bağıra bağıra yaptıkları pazarlıkları mı dinlersin? Ben ilkinde uyarırım baktım olmuyor direk hır çıkarırım. Dalmaya kadar gider bu iş. Ha bide frenin balatası, trafiğin kornası filan diyen olmuş. Bu da kabalığın ve görgüsüzlüğün mantığa bürümesi olmuş. Ne alaka? Toplu taşıma kullanıyorsan çevreye saygılı olacaksın. Sonra biri de senin rahatsız olduğun başka bir hareketi yaparsa vik vik ötersin.

  • restless oblivion  (17.07.12 15:52:45) 
ben is geregi sik yolculuk yapan biriyim. ve yolculuk sirasinda uyumaliyim ki ertesi gunun yogun temposuna dayanabilmem gerekiyor . gunduze hadi bir sey demedim tuttum kendimi ama gece 2 olmus sen o muzigi benim yanimda acarsan kotu seyler olur. olmustur. kimse ne arabesk ne turk pop dinlemek zorunda degil gecenin bir vakti. zaten bir kisi de klasik muzigi son ses acsin, bir caz acsin, turk sanat muzigi acsin yok olmaz, hep ayni tipler acar, ha bir de ne dinledigini bile bilmeyen ergen var, zaten ekmek elden su golden yasiyor, anasi babsi bir kere laf etmemis evladim toplum da soyle boyle davranilir diye. sadece muzigin sesini sonuna kadar acarak guya hayata isyan ediyor, valla bazen sinav yapasim geliyor, cikarin ulan kagitlari sen kimi dinliyorsun, bu adam bu sarkida ne diyor, sana parami veriyorlar ileride isitme zorlugu nedeniyle devlete yuk ol diye.
valla sinir cikartmak icin iyidir bu insanlar, buyursunlar acsinlar. ben o otobusteysem o yolculuktan zarar gormeden ciksin ben ne olayim.

  • mavicorap  (17.07.12 16:00:50) 
metal dediğin yüksek sesle dinlenir müdür. buna uygun dışa ses vermeyen kulaklıklar var. ben aldım son seste dışarıya hiç rahatsızlık vermeden dinliyorum. herkese öneririm.


  • gozyakansakiz  (17.07.12 16:00:56 ~ 16:03:19) 
Ben bu toplumun sorumlusu olarak öğretmenleri görüyorum. binlerce gereksiz ayrıntı yerine bu çocuklara bunları anlatan, bir şeyler değiştirmeye çalışan eğitimcilere değil sözüm ama yıl olmuş 2012 hala ATM sırasında yaptığın işlemi ve ekranı seyreden tipler var, otobüse binmeyi bilmeyen öküzler var. Bu insana saygıyı nasıl öğreteceğiz yeni nesile bilmiyorum.


  • beholderrulez  (17.07.12 16:06:48) 
azıcık saygılı olun yahu. zaten her şey bok gibi.
ille orman kanunları mı işlesin? ortamın samimiyetine dayanarak adamı daha medeni olmaya davet ediyorsun, saçmalamaya devam ediyor.

@beholderrulez duyuruna gelen cevaplardan benim anladığım kadarıyla buna yapılacak bir şey kalmamış arkadaş.

toplu taşımaya biniyorsan bunlara razı geleceksin diyen de vardır kesin. yok öyle bir şey. benim kadar sen de mecbursun buna. senin veya bir başkasının beni rahatsız etmeye ne hakkı var abi ya?
  • gkhncnzdgn  (17.07.12 16:18:28 ~ 17:48:38) 
yanlış düşünüyorsunuz gençler kimse kimsenin zoruyla bişyler dinlemek zorunda değildir. saygı gostermek lazımdır kısık sesle dnle nolcak kulağın zarar görmez hem


  • memnun  (17.07.12 16:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.