[]

Müziğin Bozucu Etkisi?

Ders ve eğitim çıkışlarında kulağına kulaklığı takanlar; sorum size. Konuyla ilgili epey kararsızım ve size sorayım dedim. Acaba müzik dinlemenin yeni öğrenilen bilgi üstünde bozucu bir etkisi var mıdır?




 
bu kişiden kişiye değişir kanaatindeyim. müziği ne derece algıladığınız, önünüzdeki işle ne derece konsantre olduğunuz ve müziğin size nasıl bir etki yaptığıyla alakalıdır.
şahsen ben herhangi bir şey okurken müzik dinlediğim zaman kopuyorum. kulağıma notalar geliyor, okuduğumdan çok bir şey anlamıyorum...sessiz ortamda olmam lazım. değil ders çalışmak, kitap okurken bile müziğe dalıyorum. işim gereği sanırım...

müzik türü de mühim tabi bu durumda, sizi rahatlatan türlerde müzikleri de denemeniz, ona göre karar vermeniz mühim...
  • jeanluc  (17.07.12 14:13:55) 
yabanci bir profesorun youtubeda nasil verimli ders calisilir seklinde bir videosunu izlemistim. orada ister klasik ister rock hic birsekilde muzikle ders calismayin diyordu.


  • keltikfrost  (17.07.12 14:16:51) 
ders çalışırken değil de ders çıkışında diye sormuşsunuz yanlış anlamadıysam, kendimi baz alırsam öyle bir etkisini görmüş değilim.


  • there is a light that never goes out  (17.07.12 15:29:13) 
eğer bir şeyi 1-2 tekrarla öğreniyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. önce dinleyip sonra içinden konuşur gibi bir kez tekrar ederek sindirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. zaten sindirilmiş bilgiyi unutmak hiçte kolay değildir.


  • cassol  (17.07.12 16:35:03) 
oss'ye progressive death metal dinleyerek hazirlandim o sene sinav sorulari calindi, galiba var.

saka bir yana artik birsey ogrenmem gerekiyorsa herseyi kapatip tamamen ogrenmem gereken seye konsantre oluyorum, cunku ister istemez muzigi dinliyorum ve bu beni mesgul ediyor. ama eger birseyi ogrenmissem hemen ardindan muzik dinleme konusunda bir sorun yasamadim.
  • groovettyn  (17.07.12 21:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.