[]

Gümrük sorun olur mu?

Merhaba Duyuru,

Evet bu bilmem kaç milyonuncu gümrük sorusu, aramaya inanarak, sözlüğe de bakarak, hatta gümrüğün kendi sitesine de bakıp hiç bi şey anlamayarak size sorup emin olmak istedim;

şu site (www.barnesandnoble.com) güzel bi kitap serisine %50 indirim yapmış ve toplamda 100$lık bi alım yapacağım ama öğrendiğim kadarıyla gümrük 75€ ve üstüne el koyuyor ya da ekstra ücret alıyormuş!!!! ben bu 100$lık alımı 50$+50$ yaparsam bi sıkıntı olur mu? ne bileyim, "aa spider03'e bak sen, 50+50 ayrı almış ama gözümüzden kaçar mı, kes şuna X tl vergi" demesinler?

bi de bu gümrükten hangi ürün ne kadara kadar takılıyor, bunu gösteren güncel bi yer, tablo fln var mı? çünkü yakın zamanda başka bi siteden de dinozor figürü almak istiyorum ancak o da ingiliz sterlini!!

 
bildiğim kadarıyla gümrük aynı üründen birden fazlaysa sorun çıkartıyor.
her kitaptan 1 er olunca sorun olacağını sanmıyorum.
ve kültür ürünlerinde de daha kolaylaştırıcı bir uygulama var diye duymuştum.
  • kitap ayracim  (17.07.12 09:53:08) 
Eskiden 150€, 3 Adet, Yasaklı Ürün kotasından herhangi birine takılmaması gerekiyordu
Artık 75€, Adet kota sınırı YOK, Yasaklı Ürün kotasına takılmaması gerekiyor

75€'dan değerli ise gümrük işlem ücreti (3-5TL) + gelen ürünün KDV (genelde %18)'ini ödeyip alıyorsunuz.

Adet kotası artık yok ekiden 3 taneden fazla ise ithalat belgesi vs gerekiyordu.

Yasaklı ürünler hiçbir koşulda geçemezler ve geri gönderilirler (uyuşturucu, silah, Cep telefonu vs)


PS: Aynı ay içersinde 2 veya daha fazla ürün alırsanız da özel incelemeye tabi tutulabilirsiniz yani evet sorun olabilir. olabilecek sorun ise sadece KDV'sini ve gümrük işlem ücretini ödemek olur, sizin durumunuzda yaklaşık ~<40TL masraf olur.
  • ali desidero  (17.07.12 10:11:27 ~ 10:15:45) 
en son 3 ay önce 100 euroluk birşey almıştım yurtdışından.takılmadı.elektronik ürün olmadığından ve 100 dolar =80 euro civarı olduğundan sorun çıkmayacaktır.sorun çıksın gümrüğü cebimden öderim.o kadar da eminim.


  • keller  (17.07.12 10:17:20) 
@keller ben 900$'lık "Elektronik" eşya da aldım sorun olmadan geldi. Lakin bu sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor 76€'da takıldığı ve gümrük ödediğim de oldu. Sizin bir kere Şanslı olmuş olmanız herkesin şanslı olacağı ve hatta bir dahaki seferde sizin de takılmadan alabileceğiniz anlamına gelmiyor. Kaldı ki artık çok sıkı denetleniyor zira çok fazla kaçakçılık yaşandığını hükümet öğrendi artık.


  • ali desidero  (17.07.12 10:22:35) 
@kitap ayracım; her kitaptan birer adet alacağım ki sizin söylediğiniz gibiyse sorun olmayacaktır bu durumda?

@ali desidero & keller; o zaman tek vuruş yapıp, şansımı deneyim, lakin diyelim ki gümrüğe istanbul'da takıldı (ben eskişehir'de yaşıyorum), orda yaşan bi arkadaşıma söylesem alabilir mi yoksa ben mi gitmeliyim, gitmem gerekirse de bunun belli bi süreci var mı? ve haber ediyorlar mı bize? yoksa biz mi gidip soruyoruz?

o değil de site de 25$ ve sonrası kargo bedava diyordu 100$ ürün seçtim şimdi 50$ kargo yapıştırdı, gümrük yetmiyormuş gibi onu çözmeye çalışıyorum şimdi!!!11!1
  • spider03  (17.07.12 10:33:24) 
En mantıklısını yapıyorsunuz kanımca, Eğer takılırsa size bildirim yolluyorlar lakin bu bildirim bi kaç gün gecikebiliyor, siz kargoyu yollayandan takip numaralı bir kargo ile yollamasını isteyip kendiniz online olarak takip edebilirsiniz nerde olduğunu / takıldığını. Bir de eğer takılırsa Eskişehir posta işleme merkezinden gidip almanız gerekiyor. İstanbul'a kadar gitmenize gerek yok ;)


  • ali desidero  (17.07.12 10:54:45) 
@ali desidero; teşekkür ederim bu ferahlatıcı haber için, istanbul olsaydı almamayı bile düşünüyordum =)

ve son bir soru sormak istiyorum arkadaşlar;
baktığım sitede bedava kargo u.s. içinmiş sadece, (ırkçı pislikler) bende alacağım kitapları amazona baktım orda da aynı indirim var ve ürünler 100$, kargo 35$ yaptı, toplamda 135$ oldu lakin gümrük bunu 100$ olarak mı görür yoksa kargo ücreti de buna dahil midir?
  • spider03  (17.07.12 11:06:03) 
kargo hariç 75€'yu geçmemeli. Kargo 100€'da tutsa fark etmez fakat bu gibi şaibeli durumlarda satın aldığınız sitenin web görüntüsünü çıktı almanızı ve kredi kartı ekstrenizin fotokopisini vs. istiyebiliyorlar bilginiz olsun. Hatta eğer takılırsa ürün siz peşinen bu belgeleri hazırlayın öyle gidin gümrüğe. Çünkü Çok zeki vatanperver türk insanı 10.000€'luk ürünü 75€ aldım ben demek için ek/sahte fatura bile düzenlettirebiliyor karşı tarafa. Aslında tamamen yasaklanması bile müstehak bazı kimselere de..


  • ali desidero  (17.07.12 11:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.