[]

Patronun Mailleri Okuması

...ve daha sonra içeriği genel bir toplantıda kişinin yüzüne vurması.

yeni işine alışmaya çalışan bir yakın arkadaşım bir süre mail yoluyla alışma sürecindeki sıkıntılarını anlatıyordu. iş saatlerinde oluyor bu durum. velakin esnek çalışma saatlerimiz mevcut. durum bu;

1- bu kezban kılıklı patron için yapılabilecek bir şey var mı? sonuçta dertleşme var. alışmadığı tavırlar, ilgi çekmek için abartılı jestler falan söz konusu patronu tarafından.

2- daha da önemli olanı bu bence, ben suratına kezban der siktirip giderim onun yerinde olsam. velakin arkadaşım o kadar sert, dişli değil. hatta ziyadesiyle kırılgan. nasıl durumu kurtarıp patronuyla arasını toparlarız?

teşekkürler

 
ne demek yahu patron o mailleri tabii ki okuyacak. patron o mailleri tabii ki okumayacak. okumaması lazım yani. ha bi şekilde böyle elindeki işi yapmakla alakası olmayan mailleşmesine tanık olursa o zaman uyarabilir tabii.


  • tepedeki psychedelic adam  (16.07.12 20:19:06) 
çoğu şirkette tüm mailler bir havuzda toplanır, siz sadece kendiniz mail gönderip - alıyor hatta bir şifreniz var sanırsınız.


  • 9kuyruklukedi  (16.07.12 20:55:43) 
it'de çalışan biri olarak söyliyim o zaman bir mail server vardır mailler önce oraya gider sonra belli aralıklarla outlook'unuza düşer ama herkesin, mail grubunun vs. kendi hesabı ve şifresi vardır. hadi diyelim ki bi tane de çok gizli bütün mailleri gören bir hesap var ve patron burdan maillere bakıyor. aşırı küçük bi şirket değilse o kadar mail trafiği arasında insanlar ne yazmış diye tek tek bakmak hasta ve hiçbir işi olmamayı gerektirir. ha yeni giren kiişide o kadar trafik olmaz tabii. ya da davranışlarınızdan şüphelenilmiştir özellikle sizinkilere bakılmıştır ki bu da patron tabii okuyacak deme hakkını sağlamaz.


  • tepedeki psychedelic adam  (16.07.12 21:04:26 ~ 21:10:46) 
DOKUZUNCU BÖLÜM
Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar

Haberleşmenin gizliliğini ihlâl

Madde 132 - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlâli haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın alenen ifşa eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(4) Kişiler arasındaki haberleşmelerin içeriğinin basın ve yayın yolu ile yayınlanması hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.

www.belgenet.com
  • hollowlife  (16.07.12 21:23:42 ~ 21:25:19) 
Mail sunucusu uzerinden dusen her mailin kopyalanmasi saglanabilir. Sirket tabi ki bunu yapacak diye mallasmanin luzumu yok. Ama yuksek duzeyde ticari sir iceren bazi is yerlerinde her mail okunur. Etik olarak kesinlikle yanlis. Ancak 1 dk ve ucretsiz bir sekilde gmail hesabi acmak varken is maili uzerinden yazismak da yanlis.

Arkadasinizin karakterini bilemem ama hem isveren hem de arkadasiniz icin daha fazla birlikte calisilamayacak noktaya gelinmis. Is bulmak zor ama artik orada barinamaz.
  • ganik  (16.07.12 21:24:36) 
en azından şirket mailiyle dedikodu yapmamayı öğrenmiştir.


  • baldur  (16.07.12 21:36:55) 
şirket maili de olsa sözkonusu, kişilerin iletişim kurması. bence iki insanın işyeri sınırları içerisinde bir kenara çekilip konuşmasından farkı yok. patron gizlice kapı arkasından dinlese nasıl suç oluyor. mailleri okuması da suç olmalı. hiç bir farkı yok bence. insanlar 8-10 saatini harcadıkları yerde akıllarına gelen özel şeyleri mail yoluyla bir dostuyla pekala paylaşabilir. kimsenin aklında tutup aman gidip öğle molasında sorayım diyecek hali yok. sırf o iş yerine girdi diye dostlarıyla özel meseleleri konuşmasını kısıtlama lüksü olamaz. eğer öyle bir hakkı olduğunu iddia ediyorsa herkes, herkesin mailine ulaşabilecek. sadece patron o lükse sahip olmayacak.

bu benim fikrimdir.
  • keltikfrost  (16.07.12 21:38:12 ~ 21:40:13) 
Yuh, ne demek patron o postaları tabii ki okuyacak? ne demek şirket mailiyle dedikodu yapmamayı öğrenmiştir falan? ne zaman herkes bu kadar patroncu oldu ya, vay arkadaş.

bence arkadaşınız hemen istifa edemeyecek durumdaysa da bir yandan iş aramaya başlasın. böyle saçmasapan bir adamla birlikte çalışmaya değmez.

bu arada arkadaşlar kızmaz inşalah elinden ekmek yediği adamın (köpek ya bu) arkasından başka iş arıyor diye.
  • dekila olmeka  (16.07.12 23:20:48) 
@naelektrisan'ın dediği ne kadar rahatsız edici gözükse de...

vergivekanun.com

İşverenin kendisine ait bilgisayar ve e-mail adresleri ile bu adreslere gelen e-postaları her zaman denetleme yetkisi bulunmaktadır. Davalı işverene ait bilgisayarları ve e-mail adreslerini özel yazışmalarda kullanıp işverene hakaret niteliğinde sözler sarf etmenin, işveren açısından 4857 sayılı Yasa’nın 25 II-b maddesi uyarınca sataşma niteliğinde haklı fesih nedeni oluşturacağı anlaşılmakla davacının ihbar ve kıdem tazminatı taleplerinin reddi yerine yazılı gerekçe ile kabulü hatalı olup bozmayı gerektirmiştir.
  • €xpolerer  (17.07.12 07:54:03) 
Arkadaşlar,

İşyerinizdeki bilgisayarlar sizin malınız değil ama siz de işverenin malı değilsiniz. Denetleme işinde çalışıyorum ve ihbar üzerine şüphelendiğimiz insanların e-mail'lerini okuyup kontrol edemiyoruz, çünkü kanunen yasak. Eğer ihbar çok ciddi ise kişiyi çağırıyoruz, bilgisayarını kontrol edeceğimizi söylüyoruz ve onun yazılı onayıyla bilgisayarını teslim alıyoruz. Ciddi bir yolsuzluk durumu varsa hard diski "imaging" yazılımlarıyla kopyalayıp o kopyayı araştırıyoruz.
Patron tabii o postaları okuyacak değil yani.
  • SiyamkedisiZorro  (17.07.12 11:36:42) 
Bir ekleme yapayım, bazı elektronik yazılımlar belli kelimeleri "scan" ederler ve bize ihbarda bulunurlar. O ihbar üzerine de yine yukarıda bahsettiğim şekilde devam eder süreç.


  • SiyamkedisiZorro  (17.07.12 11:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.