[]

şofben boştayken elektrik harcar mı?

ya ne zamandır aklımda şunu sormak. bazen duştan çıkarken suyu kapatıyorum ama şofbeni kapatmayı unutuyorum, sigortası açık numarası da 2 de fln olsa ama su kapalı olsa elektrik harcar mı bu? bana harcamaz gibi geliyor ama her seferinde annemle papaz oluyorum.




 
su akışı yoksa suyu ısıtmaya çalışmaz bu yönden elektrik harcamaz ama bekleme modundayken ne yapar bilmyiyorum, her an su gelebilir ben hazır tutim kendimi diyorlar mı fikrim yok. olsada çok az yakar.


  • utkucbkc  (16.07.12 17:20:45) 
Su akışı olmadığı sürece elektrik harcamaz...harcar da televizyonun standby durumunda harcadığı kadar harcar.


  • janavarorion  (16.07.12 17:28:50) 
bizim valide de kombiyi kapatmayı unutunca veryansın ediyor. elektrik gidiyormuş. yok öyle bir şey bekleme modunda desem de anlamıyor :)


  • atmosphere  (16.07.12 17:48:24) 
elektrikli şofbeni kapatmadan suyu sakın kapatmayın ya deli misiniz abi? yangın çıkartacaksınız. sadece şofben yansa iyi, evin elektrik tesisatına da zarar verebilirsiniz.

bildiğimiz elektrikli şofben açıksa elektrik harcar evet. o kendi rezistansını ısıtmaya devam eder, su gelip gelmemesine bakmaz.

iki kişi birden aynı cevabı vermiş bir de. abi siz neyin kafasındasınız bilip bilmeden yazmayın şuraya.
  • gkhncnzdgn  (16.07.12 17:48:45) 
@gkhncnzdgn , yanlışınız var. su akış hattı üzerinde diyafram bulunmaktadır. su akışı esnasında bu diyafram gerilir ve devreyi tamamlar. bunun sonucu olarak da su ısınmaya başlar. su akışı kesildiği anda diyafram eski haline gelerek devre tekrar açık konuma gelir ve ısıtma işlemi durur... Ayrıca yine elektrikli şofbenlerin içerisinde bulunan termostat yine ısıtma işlemini durdurur.

kullandığınız şeyin adı şofben, kattle değil.
  • janavarorion  (16.07.12 18:33:52 ~ 18:35:02) 
"kettle" olmadığını biliyorum. bu bahsettiğiniz sistemi çalışır halde barındıran kaç tane şofben gördünüz onu merak ediyorum.

ben diyafram-termostat anlamam. (aslında anlarım da neyse) bu sebepten yanan şofben dört beş tane gördüm de oradan biliyorum. teoriyle pratik çoğu zaman birbirini tutmuyor.

siz şansa bırakmayıp işinizi garantiye alsanız da sonra uğraşmasanız daha iyi olmaz mı?
hem anne sözü dinlerseniz sevap point falan kazanırsınız ne bileyim.
  • gkhncnzdgn  (16.07.12 18:46:14) 
küçükleri değilde büyük olanlarıdan söz edeyorsanız evet harcar. su termostatı ayarladıgını derecenın altına dusunce termostat kontagını kapatır ve rezistans devreye gırer. ayarladğın dereceye geldiği zaman kontak açılır ve rezistans devre dısı kalır. e haliyle sayaç döner. denemesı kolay. hıc bısey anlamasanız bile termostat konatgının sesını bıle duyabılırsınız. siz annenizi dinleyin...


  • draconas  (16.07.12 19:01:02 ~ 19:05:38) 
anlaşılan doğalgazlı şofben. kullanılmadığı zamanlarda bekleme modunda çok düşük watt enerji tüketir. ancak şu var şofben açıksa ve siz kısa sürelik elinizi yıakyıp hemen suyu kapatıyorsanız daha musluğa sıcak su gelmeden kapatıyorsanız siz musluğu açar açmaz şofben çalışır ve sıcak su gelmeden işiniz bittiği için kapatırsınız. bu da hem sıcak suyu kullanmamış olur hemde elektrik tüketmiş olursunuz. ancak bahsi geçen şofben olduğu için içinde sirkülasyon pompası vesair çok güç çeken bir alet yoktur. uzun oldu ama kısacası problem yaratmaz. onun yerine tv yada bilgisayarları bekleme modunda bırakma yeter.


  • gokhan atestepe  (16.07.12 19:15:39) 
@gkhncnzdgn haklısın ama şofbenlerde seviye şamandrası var su yoksa heaterler kontaktör kapanmadığından çalışmaz.


  • keller  (17.07.12 00:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.