[]

japonca öğrenmek işe yarar mı

okuldaki seçmeli derste japoncayı düşünüyorum. mühendisim. acaba işime yarar mı?




 
japonca sana manyak gibi para kazandırır evet ama öğrenmesi öyle kolay bir sey değil yani


  • neira  (16.07.12 16:53:03 ~ 16:54:04) 
aman diyim burası birazdan fena tartışmalarla dolacak.

en baştan söyleyeyim, seçmeli dersle falan japonca gibi bir dili şirket yazışması yapacak düzeyde öğrenemezsin ama tabii ki diyalog kuracak kadar falan öğrenirsen hem cv'ye yazarsın güzel durur, hem de ne bileyim toyota'da işe başvururken sevimlilik yaparsın japonca konuşup falan.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.07.12 16:54:02) 
bir türkün japonca öğrenmesi, bir fransızın japonca öğrenmesinden çok daha kolaydır (gramer, altayik diller vb.). bu arada söz konusu üniversite bilgi ise, bir arkadaşım bayağı japonca öğrenmişti o seçmeli dersten.


  • microfiction  (16.07.12 16:54:30 ~ 16:56:34) 
üniversitede japonca öğrenemeyeceğini düşünüyorum ben kolay kolay. seçmeli dil dersi alan tüm tanıdıklarım dersi sadece ortalamalarını yükseltmek için alıyorlar. rusça'nın ve uzak doğu dillerinin alfabelerini öğrenmek dahi bir dönem tuttuğundan genelde onlar tercih ediliyor.. genel kanı yatış dersleri oldukları yönünde yani. böyle bir ortam mevcutken sen ne kadar istekli olursan ol layığıyla öğrenemeyeceksindir dili. gidip japonya'da iki üç sene yaşama imkanın varsa tabii ki al ama yoksa alternatif bir dil bul bence kendine.


  • jack of hearts  (16.07.12 17:06:54) 
tartışacak bir şey yok.

1. seçmeli dersten doğru "abi adam hayvanevladı gibi japonca konuşuyor ortamın anasını ağlatıyor" diyeni duydun mu?

bu gezegende 1 tane olmuş mu?

azıcık öğrenmiş 2 kelime öğrenmiş ehh öğrenmiş demiyorum.

olmuşsa da kaç tane olmuş?

2. ne işine yarayacak allah aşkına?

ha dilforum.com'a sor, korece dünya dili, portekizce çok önemli, rusça olmazsa olmaz.

adamlara ekmek kapısı lazım tabi.

hangi mühendis hangi kitabı okuyacak da hangi makaleye bakacak da "ahhh be sade ve sadece japoncası var bunun tüh japoncam yok ya ilerleyemiyorum bu meslekte!!" demiş ?

rusça japonca çince korece portekizca ispanyolca : çoluk çocuk fantezisi.

bir tanıdığım 3 sene fransa'da kaldı, gitmeden önce geldikten sonra özellikle de oturdu fransızca ders çalıştı ucundan kpds'yi geçti, başka bir tanıdık yıllarca rusça çalıştı ehh kpds'den 60 alamıyor bile.

ilkokuldan beri her an hayatımızda olan her yerde kulağımıza giren ingilizce'de bile durum ortadayken ohoo...

ve sonuç: akademik hayat: yüzde 99.99 ingilizcedir.

3.

toyota'da: 30bin kişi varsa çalışan, japonca bilmesi gereken 2-3tür. o da japonya türkiye arası temas kuracak tercüman.

toyota ne yapsın japonca bilen mühendisi.

araba yaparken japonca bilmek gerekmiyor ki.

zaten de, çok üst düzey japon yöneticilerle her saniye temasta olması gereken 1 mühendis varsa da, sen, seçmeli dersten doğru o adam olamayacaksın.

yine mesela dilforum.com adl ilginç sitede "sinop'a nükleer santrali koreliler yapacak, korece'nin önemi artacak" demişlerdi. komediye bak.


japonca'ya vereceğin emekle git 3-5 makale ingilizce oku daha iyi olur.

son:

ben dili ve dil öğrenmeyi ciddiye alan birisi olduğum için bunları söylüyorum.

üniversitede seçmeli ders alan 10 trilyon insan gibi 1 sene sonra "yaa ders aldım ama 1 kelime kalmadı aklımda..." diyeceksin.

ben (ve sınıf arkadaşım milyon insan) ortaokulda haftada 2-4 saat 3 sene almanca gördük, şimdi bire kadar sayamam.
  • uyuyanadam  (16.07.12 18:18:02 ~ 18:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.