[]

anadolu teknik lisesi

yeğenimi, anadolu liselerine (istanbul) puanı yetmediği için anadolu teknik lisesi, bilişim teknolojileri bölümüne yazdırmayı düşünüyoruz. genel olarak buraların eğitimi nasıldır? anladığım kadarıyla ilk yıl ingilizce ağırlıklı, hazırlık minvalinde geçiyor. ikinci yıl seçtiği alana göre mesleki dersler var. üç ve dördüncü yılda; üç gün okul, iki gün staj. peki buradan sonra 4 yıllık üniversite şansı nedir? katsayı farkı kalktı fakat doğru düzgün matematik, fen, edebiyat eğitimi görecek mi? bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.


@geberix:

ben de meslek lisesine gittim acını paylaşıyorum ama bir şekilde ite kaka lisans mezunu oldum. anadolu teknikte artık katsayı farkı kalktığı için ve ingilizce ağırlıklı olduğu için aklıma yattı diyebilirim. düz liseye gitmesinden çok daha iyidir gibime geliyor. hiç yoktan sınıfında ders çalışmayı seven, aklı başında öğrenci sayısı yüksek olur, bizimki de gaza gelir belki :) ha, doğru dürüst bir düz lise arayışımız da sürümüyor değil.

 
aklini basina toplarda (ki cok zor) oturur ders calisirsa okul derslerini dinler iyi bir dershaneye veya etut merkezine giderse diger okullardan daha az kredi ile aldigi matematik fizik kimya gibi dersleri pekistirirse sansi gayet acik. hatta bu bolum mezunlari teknoloji fakultelerindeki muhendisliklere ek puanla girebiliyor


  • rubiks cube  (16.07.12 12:21:34) 
yapmayın hocam. meslek lisesi başlığı altındaki hiçbir liseye göndermeyin. biz gittik de ne oldu. düz liseye gönderin. meslek lisesine gidip de memnun olan pek görmedim. o dediğiniz dersleri görür ama yanında bir de meslek dersleri çok sıkar adamı. o yüzden hiç gerek yok. gönderin düz liseye. meslek lisesi mezunu olacağıma düz liseli işsiz olurdum daha iyi.


  • geberix  (16.07.12 12:38:00 ~ 12:39:02) 
hangi meslek lisesine yazdıracağına bağlı. ama üniversite ile pekiştirmesi şart. matematik dersleri önceden normale göre biraz daha azdı yanılmıyorsam ama dershane ile üniversitesini bitirip yüksek lisans yapan arkadaşlarım mevcut. ben şu an yüksekokuldan dikey geçişle lisans eğitimimi tamamlayabiliyorum. hiç bir şey olamadı diyelim, adam elindeki diplomayla bile bi yüksek okuldan sonra teknisyen olup ilerleyen zamanlarda güzel paralar da kazanabilir. yani biraz ona da bağlı bu iş.

@geberix, nerede okudun bilmiyorum ama meslek lisesine gidip şükreden insanlar var. yanlış yer yanlış zaman galiba.
  • ardolf rendall  (16.07.12 14:17:16) 
@ardolf rendall hocam ben endüstri meslek okudum. doğru düzgün ders bile görmedim. o yüzden çok pişmanım gittiğim için. hep düz liseye geçmeye çabaladım ama olmadı. düz liseye gitseydim hiç değilse birşeyler öğrenirdim. yani başkalarını bilmiyorum ama hiç bana göre değilmiş. ortam gerçekten çok kötü. ne kadar serseri varsa oraya geliyor. hala öyle tiplerle okuduğuma inanamıyorum. ha sevdiğim arkadaşlarım yok mu tabi var. kendi kafana göre birilerini illaki bulursun. ama ben hayatımda yaptığım en büyük hata olarak görüyorum bunu. bir türlü kabullenemiyorum. yaş oldu 19 hala üniversiteye gidemiyorum. insanın gücüne gidiyor.

@flame of feanor bilmiyorumki hocam 2 yıllık üniversiteye gitsem ordan 4 yıla tamamlayabilir miyim hiç bilmiyorum. dgs denilen şey zor diyorlar. ygs-lys ile kazanmak daha kolay gibi geliyor.
  • geberix  (16.07.12 14:29:44) 
@geberix. okulunla ilgili bir problem olabilir sanırım.

çünkü ben mesleki yaşamımda elimde olan yetenekleri okuduğum teknik meslek lisesi nde öğrendim. iş hayatına atıldığımda bazen hala şaşırıyorum yıllar önce orada öğrendiğim temellerle kısa sürede tecrübe kazanıyorum vay be neler göstermiş öğretmenler değerini şimdi anlıyoruz diye.

tabii ki her meslek lisesi iyi olacak değil ya, evet berbat, terörist yuvası, kavga yuvası, öğretmenlerle öğrencilerin birbirlerine girdiği meslek liseleri de var ama buraları seçmek için iyice hazırlık yapmak lazım iyi seçmen iyi araştırman lazımdı açıkçası. ben 1.sınıftan sonra not ortalamamdan dolayı teknik liseye geçtim. meslek lisesi berbattı eğer orda kalsaydım. sen direk endüstri de okumuşsun teknik lise var mı bilmiyorum ama geçemediğin için böyle bir problem de yaşamış olabilirsin çünkü endüstri gerçekten şer yuvasıdır.

tabii ki senin suçun yok ama insan şansını da biraz kendisi yaratmalı.

zaten @flame of feanor da demiş anadolu teknik lisesi diye. zaten tekniğin de üst bir bölümü oluyor bu.

ama aynı zamanda bir dükkan açmak istiyorsan bu meslek lisesi diploması sana yetiyor. yoksa ustalık sınavlarına girmek zorundasın mesela.

sen 19 yaşındasın okuduğun meslek lisesinin hali böyle diyorsun, ben 25 yaşındayım. 2001 2005 yılındaki okuduğum lisenin hali, eğitimi öğretimi gittikçe iyi olmaya devam ediyor takip ediyorum çünkü.

ayrıca sorduğun soruyu ben cevaplayayım. 2 senelik meslek yüksek okulunu bitir, sonra dgs na gir, emin ol bu sınav daha kolaydır.

ama her insana kolay mıdır ? çalışırsan adapte olursan daha kolaydır tabii ki.
  • ardolf rendall  (16.07.12 16:49:52 ~ 16:52:08) 
@ardolf rendall hocam o yaşta bunların bilincinde olamıyorsunki. o zamanlar ben meslek liselerinden üniversite okunur mu okunmaz mı bilmiyordum bile. gidince öğrendim neyin ne olduğunu. hatta aile zoruyla gönderildim. abim meslek lisesi okudu diye beni de gönderdiler. lise 2. sınıfın ilk günü hata yaptığımı anladım. malum atölye dersleri falan başlıyor. gidip konuştuk ama sınıfta kalman gerek dediler. ne teknik lisesi hocam. ben düz liseye kaçacak yer aradım. kesinlikle böyle şeyler bana göre değil. elektriğin e sinden anlamam ben. istemeye istemeye gidip bitirdik işte. kesinlikle hayatımın en büyük hatası.


  • geberix  (16.07.12 18:05:45) 
kötü olmuş. umarım en kısa zamanda kaybettiğin ve kazanmak istediğin herşeyi geri kazanırsın. başarılar sana :)


  • ardolf rendall  (17.07.12 00:23:12) 
@ardolf rendall hocam ayıptır sorması sen hangi bölümde okudun ve şuan hangi işle uğraşıyorsun?


  • geberix  (17.07.12 10:02:15) 
bilgisayar bolumuokudum - turkcell de calisiyorum suan


  • ardolf rendall  (17.07.12 17:18:05) 
iyiymiş. sen bölümünü sevip iyi yerlere gelebilmişsin :)


  • geberix  (17.07.12 21:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.