[]

IOS 5'de Türkçe klavye

yok, şaka gibi. Ipad kullanıyorum, Cydia'da var bir tane JB'li isen. Evet TR klavye ama ç yok ı yok mesela. Başka da bir çözüm yolu bulamadım forumlarda. Sanırım IOS 6 ile gelecekmiş ama şaka gibi. Yani şuan IOS dünyasında Türkçe klavye yok.

Yani tam bir "lan tr klavyeniz bile yok daha ne konuşuyorsun" luk bir durum resmen.

Not: 1 Aydır The New Ipad kullanıyorum, güzel OS ama Android'in yanına yaklaşamaz

Not2: Ben de biliyorum tuşa uzun süre boyunca TR karakterler çıktığını. Bu şekilde akıcı yazılamıyor, "görüşünü gördüm" tarzı birşeyi yazmak ne kadar sürecek mesela.

Not3: Tr kelime tamamlama özelliği rezalet, onu da belirteyim.

Soru, "dayı sen biraz dangalaksın, var bak şöyle bir çözüm" diyebilen var mı?

 
Klavye, özellikle türkçe klavye saçmalığı, iOS'un en kötü/en çekilmez yönlerinden birisidir, katılıyorum. iOS 6 ile geleceğini de pek düşünmüyorum. Kelime tamamlama konusunda seçenek sunsa, onu da yapmıyor iOÇ, saçma sapan şekilde tamamlıyor. Arkadaşlar kelime tamamlamayı kapatmayı öneriyor da, o şekilde daha hızlı yazabildiğimi düşünmüyorum. en azından arada bir tutturuyor.


  • konusan balta  (16.07.12 10:10:53) 
bir parmak bal çalmışlar bakalım :(
www.teknogaste.com

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (16.07.12 12:11:10) 
Tuşa uzun süre basmana gerek yok. Tuşa basıp parmağını azcık yukarı kaydırıyorsun (menü falan beklemeden sadece dediğimi yap) türkçe karakter çıkıyor ve bu işlem normal bir harfe basmaktan daha uzun sürmüyor.

Ekleme: www.youtube.com işte bu swipe up özelliği ile yapacaksın, adamın ne kadar hızlı yaptığını görebilirsin.
  • vexations  (16.07.12 12:12:19 ~ 12:18:24) 
autocorrect neredeyse her kelimeyi türkçe karakterleri ile birlikte düzeltiyor. ilk başta saçmalasa da zamanla öğreniyor alet, tavsitye ederim.


  • roket adam  (16.07.12 13:49:35) 
@vexations,

akşama deneyeceğim ama yine de ben kabullenemiyorum bu durumu

@roket_adam

AC özelliği çok ilkel IOS'un malesef.
  • beholderrulez  (16.07.12 14:30:39) 
ios6 yi bekleyin turkce f ve q klavye geliyor ios6 da sonbaharda hazir olmus olur


  • winterschill  (16.07.12 22:48:50) 
denedim oluyor ama çok pratik değil ve bazen anlamıyor, biraz daha pratik yapayım. Gerçi IOS6 ile geliyormuş sonunda.


  • beholderrulez  (17.07.12 17:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.