[]

bir önceki gece gördüğün rüyayı tekrar görebilme ihtimali?

biraz uzun ama, işi gücü olmayan okusun. asıl sormak istediğim şey de son tarafta.


gece 4-5'e kadar kitapla haşır-neşirim bir süredir. arada bir şeyler yazıyorum falan...
dün sabah 6'ya doğru uyudum. rüyamda fethiye'de arada kaldığım evdeydim. müstakil, bahçeli. önünde küçük bir araba var. (bunlar gerçekte de olan şeyler.)
ne oldu bitti bilmiyorum, uyandım. o, bahsettiğim evdeyim. (rüyada uykumdan uyandığım için, bir de fethiye'deki evde rüyamda da aynı yataktan kalktığım için, o andan itibaren her şey gerçek gibiydi.)
etrafa tahtalar çakılmış, biraz tozlu ve pis her yer.

odanın ışığı yanıyor. hemen söndürüyorum. tekrar yakıyorum, tekrar yanıyor. bu kısmın neden olduğunu anlamadım. yani ışığı niye söndürüp yaktığımı...

annem ve küçük kardeşimle birlikteyim. odalarına giriyorum, uyuyorlar. aileden başka kimse yok. önce algılayamıyorum ne olup bittiğini, pencere üzerine çakılmış tahtaların
arasından dışarıya bakıyorum. arabamızın etrafında anormal görünüşte ve anormal yürüyüşte bir şey var: ZOMBİ! ışığı onlardan gizlenmek için söndürdüğümü düşünüyorum o an. fakat dışarısı zaten aydınlık...

hassiktir. baya hayalini kurduğum bir şey lan bu. nasıl olmuş, ne zombisi hacı bile demeden işe girişiyorum ben. etraftan alet edevat topluyorum. sağı-solu kolaçan ediyorum.
salıyorum kendimi dışarı.
o zombiye doğru yöneliyorum. fark etmiyor beni. arabayı alıp evin önüne çekiyorum.
hemen inip tekrar eve giriyorum. valide hanım, çıldırdın mı sen oğlum, diyor. o arabaya ihtiyacımız olacak diyorum. tekrar arabaya atlayıp benzinciye gidiyorum. benzin dolduracağım, beceremiyorum. işte o, klişe 'benzinlik ve zombi' sahnelerinden biri olacak -mı acaba lan, derken. bir sik olmuyor. alışveriş yapıyorum, etrafta arada arabanın peşine düşen zombiler oluyor. biriyle bir süre boğuşuyorum. hatta bir keresinde, ısılıyordum lan. arabaya zor attım kendimi.

eve dönüyorum. erzakları taşıyorum içeri. lan, dışarıda zombi varken erzak taşımak falan çok zor ha. aklınızda bulunsun. rüyada bir taktik geliştirdim. arabanın kapısıyla bahçenin kapısını sıfır yapacaksın. doğrudan arabadan atacaksın içeri. bir de aklınızda bulunsun, filmlerdeki erzakları arabanın bagajına falan koymayın. mallık.

neyse, evdeyken kapı çalıyor. şişman bir çingene kadınla, küçük kızı. anneme kim bunlar diyorum, karı beni sikecek gibi bakıyor. ne oluyor lan diyorum. annem yazık, içeri alalım bunları diyor. o an ne la bu, zombileri anladım da çingene karı ne ayak, derken karı 'abbey allah rızası için' diyor falan. o ara bi kıllanıyorum, zombiler giremiyor bu kadın nasıl girmiş buraya kadar derken, küçük kardeşim tarafından gerçek, sıkıcı, zombisiz dünyaya uyandırılıyorum.


şimdi, ilkin, bu gördüğüm rüyaya tekrar devam etme şansım var mıdır? dün gece yaptığım her şeyi yapsam falan... zira, rüyayı baya kendim kontrol ediyordum. daha doğrusu, her şey gerçekçi -ehehe- ilerliyordu. (çingene kadına kadar.) rüyamda yaşadığım mekanları gerçekte de bildiğim için, neredeyse mekanların tamamı gerçekteki gibiydi.

ikinci olarak, şu ışık söndürme ve yakma olayı nedir? bununla ilgili bir şeyler duymuştum vakti zamanında, fakat hatırlayamıyorum.

üçüncü olarak, uyuşturucu almadım. çok film izlemiyorum.

 
rüyaya devam etmek ufak bir ihtimal dahi olsa mümkün. her gün uyumadan önce bu rüyanızı kafanızda tekrar ederseniz belki olabilir. aynı rüyayı, aynı rüyanın farklı versiyonlarını ve devamını farklı zamanlarda görmüşlüğüm vardır.

ışık söndürüp yakma obsesif kompülsif bozukluğun en meşhur belirtisidir. başka bir anlamı varsa bilemem.
  • anonim yazar  (16.07.12 00:14:52) 
şöyle benzer bir şey var. yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

(bkz: lucid dream)

edit: ışıkla ilgili de 9gag'ta şöyle bir post görmüştüm.

9gag.com
  • hayley williams ile evlenecek genc  (16.07.12 00:45:12 ~ 00:47:02) 
Hmmm, rüyanın devamını tekrar görmen için bayağı bir süre beklemen gerekebilir, ama hemen bu gece de görebilirsin. İnsan beyni şaşırtıcı bir şey mirim.

Ben, rüyalarımdan birinde, tatilden döndüğümüzü, yol üzerindeki ormanlık alan içindeki ağaç evlerden oluşan bir otele bakmak için girip, beğenince "önümüzdeki sene de bu otele gelelim." diye tekrar yola düştüğümüzü -ve sonra uyandığımı-

aradan tamı tamına bir sene geçince -günlük tutmak bu konuda yararlı olabiliyor- bu sefer gene rüyamda, geçen sene bakıp da "bu otele gidelim." dediğimiz otele gittiğimi biliyorum. Zaten anca rüyamda tatile çıkabiliyorum artık. :)
  • pasp  (16.07.12 01:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.