[]

iphone ve bilgisayarım çalındı

evet iphone 4 telefonum ve dizüstü bilgisayarım ben evde uyurken içeri giren bir hırsız tarafından çalındı. uykum her ne kadar hafif olsa da ve çalınma saati 09:00 gibi uykunun en rezil zamanları olsa da sanırım basiretim bağlandı ve duymadım.

neyse konu şu ki, iphone'un seri numarası elide yok, 2 seneyi geçtiği için atmışım herşeyi. nasıl bulabilirim imei filan?

ikincisi de bilgisayarın geri gelme ihtimali nedir? içinde çonemli bilgiler ve dosyalar var (mali değeri bilgisayarın değerinden en az 20 kat fazla)

ikisi de faturalı, orjinal filan.

 
iPhone'un IMEI numarasını bulabilirsin. iTunes ile yedekleme yaptıysan oradan kolayca çıkar. iTunes'dan;

Düzen -> Tercihler -> Aygıtlar

kısmından yedeğini aldığın cihazın isminin üzerine mouse ile gelip beklediğinde cihazı IMEI nosu çıkıyor.

Geçmiş olsun.
  • mr.goodcat  (15.07.12 23:30:38 ~ 23:31:30) 
sabah sabah sen uyurken hırsız giriyor, sadece bilgisayar ve telefonu alıp çıkıyor öyle mi?

icloud kullanıyorsan iphone bulabilirsin.

www.icloud.com - apple id ile gir ve find my iphone'a tıkla.
  • bugunneetsem  (15.07.12 23:36:31) 
@disfircasiyimben

hırsız kerizin ta kendisi. ip numarası belli olan bir bilgisayar ve ime ve seri numarası belli olan bir iphone4 çalarak da bunu belli etti. bilişim suçları 15 gün içinde elinizde olur dedi. ama benim için bilgisayarın içindeki bilgiler silinmeden bulunması önemli.
  • kjswbdlkjfdlkj  (15.07.12 23:38:43) 
bunu bilemezsin. hırsız keriz olabilir ancak sattığı kişiler keriz olmayabilir. iphone'u ve bilgisayarı parçalayıp yedek parça yapabilirler. el değiştire değiştire size geri ulaşması aylar alabilir. malesef bu işin bir garantisi yok.


  • orpheus  (15.07.12 23:41:56) 
@bugunneetsem

yok, cüzdanımdaki parayı, araba anahtarımı ve evrak çantamı da almış, ama onlar pek önemli değil. önemli olan bilgisayar.
  • kjswbdlkjfdlkj  (15.07.12 23:42:42) 
araba duruyor mu bari?


  • lucifer  (15.07.12 23:49:35) 
adami bi dovmediginiz kalmis. gecmis olsun. makine ele gecince, silinmis olsa dahi hdd de ki bilgileri geri getirme sansiniz var.


  • kakoy  (15.07.12 23:49:42) 
aynı şekilde evimden 2 bilgisayar ve ipod çalındı; seri numarası imei'si her şeyi verdik, sonuç çıkmadı; çıkanı da görmedim duymadım.


  • sazz  (16.07.12 00:31:36) 
Benim çalınan telefonum bulunmuştu ama iki sene sonra.


  • tahsin sutcuoglu  (16.07.12 00:35:28) 
arabayı kurtardık şükür


  • kjswbdlkjfdlkj  (16.07.12 00:35:34) 
bence ikisini de bulmak zor. laptopun ip numarası ne alaka onu anlamadım? iphoneuda sim kart takıp kullanmazlar zaten ya imesi kırılıp değiştirilir ya yedek parça. bilmiyorum ama imkansız geri gelmesi. ip numarası laptopun modem üzerinden aldığı bir numara, sonuç olarak başka bir yerde bağlanınca başka bir modemden farklı bir ip alacak. ha statik bir ip niz olsa bile bu o hat için geçerlidir laptop için değil.


  • andy kaufman  (16.07.12 00:35:35) 
@andy belki mac numarasıdır bahsettikleri.


  • shyz0re  (16.07.12 00:45:12) 
değiştirilir abi mac numarasıda. donanımsal ufak değişikliklerle. ha inşallah bulunur ama.


  • andy kaufman  (16.07.12 00:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.