[]

Asus Laptop Hakkında

Özet geç insanları: Asus N56VZ-S4037V modelinde Optik sürücü olarak sadece Blu-ray mi var?

---o---

Selam duyurunun sıcaktan bunalan insanları,

Şimdi bizim bi arkadaşa laptop alacağız. Bende Asus N53SN serisi var klavyesi hariç gayet memnunum. Arkadaşa da dedimki "N56VZ serisi daha iyi, onun klavye de iyi, hadi sana onu alalım", dedim demesine de şimdi herif parasını ayarladı, pazartesi gidip alacağız. (Amma uzattım ya sadede geliyorum şimdi) Kafama takılan bişey var.

Alacağımız laptop şu: www.vatanbilgisayar.com

Başlığında da belirttiği gibi "DVDRW/BR" Dvd ve Blu-ray oynatıcı olması gerekiyor. Fakaaaat, aşağıda teknik özelliklere bakınca da, optik sürücü olarak, sadece blu-ray yazmışlar. Benim Laptop modeli için ise Blu-ray+DVDRW yazmışlardı.

Şimdi ben acaip kıllandım,

Bu N56VZ-S4037V modelinde başlıkta belirttiği gibi, dvdrw var mı? Yoksa teknik özelliklerde yazdığı gibi sadece Blu-ray mi var? Peşin not, aradım vatan'ı teknik özelliklerini bilmiyoruz dediler. Pazartesi gidip alacağız bi fikri olan varsa söylerse acaip memnun olurum.

Şimdiden okuyup yardımcı olacaklara teşekkürler.

 
Blu-Ray okuyucu ya da okuyucu/yazıcı olan bir cihaz ayrıca DVD/CD yazıp okuyabilir. Sadece Blu-Ray okuması gibi bir şey söz konusu değil.


  • ahmetcan44  (15.07.12 18:17:05) 
@ahmetcan44
Şimdi benim laptopta DVD taktığım yerde iki tane lazer var biri blu-ray için biri dvd için, Bunda sadece blu-ray lazeri var ama DVD'yi de okur mu demek istiyorsun. Öyle ise tamam problem yok.

  • gkn  (15.07.12 18:29:47 ~ 18:32:50) 
hacı onun bisürü alt modeli var. alırken bakıver laptop un kenarından, bluray ikonu mu var dvdr mi diye. bende de n56v var, dvdr. dış görünüşü tamamen aynı ama dvdr işte bluray yok.


  • hjarteblod  (15.07.12 18:41:22) 
Okur hocam merak etme.


  • ahmetcan44  (15.07.12 18:46:09) 
@hjarteblod evet alt modelleri olduğunu biliyorum zaten gidincede bakacağım fakat başlıkta DVDRW yazıp teknik özelliklerinde sadece Blu-ray yazması kafamı karıştırmıştı. yani kafamı karıştıran kısım Blu-ray olup olmaması değil blu-ray var ama dvd okur mu acaba idi... ama @ahmetcan44'ün dediği gibi ise zaten problem yok.


  • gkn  (15.07.12 18:49:45 ~ 18:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.