[]

genetik vesaire
genetik ve moleküler biyoloji ile genetik ve biyomühendislik arasındaki fark nedir? fark yoksa da çok çaktırmayın utanıyorum kuzum

fark var : ben biyomuhendislik okuyorum biyomuhendislikte akiskanlar mekanigi proses tasarimi gibi baba muhenislik derslei aliyorsun
molekuler biyolji genetikliyse muhandislik dersleri almiyorsun ama cok saglam dersler orada da var. biyomuhendisligi bitirdiginde genetikten on uzerinden 5 haberin olacakken genetikliyi bitirdiginde eger egitimini adam gibi almis ve kendin cabalamissan 10 uzerinden 10 olur o (:
molekuler biyolji genetikliyse muhandislik dersleri almiyorsun ama cok saglam dersler orada da var. biyomuhendisligi bitirdiginde genetikten on uzerinden 5 haberin olacakken genetikliyi bitirdiginde eger egitimini adam gibi almis ve kendin cabalamissan 10 uzerinden 10 olur o (:
- rubiks cube
(15.07.12 15:02:45)

biyomühendislik mühendisliktir, genetik ve moleküler biyoloji mühendislik değildir. bilim adamı ve mühendis arasındaki farklara göz atmanızı öneririm :)
- anoktak
(15.07.12 15:04:08)

peki bittikten sonra ne oluyor? çalışma alanında ne gibi farklılıklar ortaya çıkıyor ikisi arasında?
- amarie
(15.07.12 15:05:33)

benzer duruyo elbet ama farklıdır ben genetikteyim mühendislik dersleri yok tabi ama protein mühendisliği tarzı şeyler var, derinlemesine biyoloji ve kimya ağırlıklı dersler görülüyor,iş alanınıysa okudukça öğrenebilirsin şurda şurda çalışırsın gibi söylemek zor şimdi, belki ilaç şirketleri, genetik merkeler, hastaneler falan duyarsın.biyomühendislikte öyledir heralde tam bilemiycem ama genetik okuycaksan akademik olarak ilerlemelisin.
- bunumu demek istedin
(15.07.12 15:39:39)

yüksek lisansımı bu bölümlerden birinde yapıyorum. diyebilirim ki her ikisinde de bu ülkede fazla bir iş imkanı yok. akademik ilerlemek en mantıklısı, ama ille iş hayatı diyorsan gıda, ilaç, bitki, kozmetik sanayiileri ya da klinik çalışma olarak sıralayabilirim.
- devilred
(15.07.12 17:34:38)
1