[]

insanlar neden asabi olmayi bir marifet sanir?

ciddi ciddi merak ediyorum.karsidakine ters davraninca egonuz mu sisiyor?bu kadar kaba olmanizin sebebi nedir yani?ben cevremde cok az insanin sakin olduguna sahit oluyorum acikcasi bu da beni uzuyor.bazen bir olay karsisinda verilen tepkilere sasirip kaliyorum..

buradan Sertab'in sarkisiyla tum asabilere selam ederim!

www.youtube.com

 
e karsıdakinin sessiz kalması sebebiyle çogalıyor bunlar. yaptıgı zaman asabiligi vur agzına bak ne oluyor.


  • diyarbakir karpuzu  (15.07.12 02:15:39) 
(bkz: sanır)


  • devilred  (15.07.12 02:21:38) 
Sinirli olmak,asabi olmak bir nevi güç gösterisidir,e insanoğlu doğuştan güce tapar,normaldir,bende her daim sakin mizaçlıydım bir zamanlar,yeri gelince harbiden işe yarıyor,problemi çözer,doğanın kanunu bu la değiştiremezsin,übermenschler daha piyasada yok vallaha :)


  • saqopanner  (15.07.12 02:26:51) 
@saqopanner,guc gosterisine gerek yok diye dusunuyorum,cunku bu halleriyle sahiden cok itici oluyorlar.her daim sinirli olmak kadar gereksiz bir sey yok.insanlari kendilerinden sogutacaklar,yalniz kalacaklar haberleri yok :)


  • fraise  (15.07.12 02:28:57) 
İnsanlari "o kadar kaba" olarak itham ederek duyuru actigi(miz) zaman ego(muz) mu sisiyor? sadece bir dokundurmaydi :)

Sorunuza gelirsek. Okudugum ve gozlemledigim kadari ile asabiyet dedigimiz sey aslinda bizlerin en ilkel zamanlarindan kalma bir davranis sekli. korku ve saldirganlik hormonlarinin dengesiyle alakali. Ozellikle erkekler, gecmisten kalan " saldir parcala avlan) durtusu ile hareket etmekte farkinda olmadan. soyle dusunelim; ilkel caglarda insanlar avlanarak yasiyorlar. Doganin en temel gudusu olan ureme icin disi bulmaya calisan erkegin guclu olmasi lazim.guclu olmasi lazim ki avlanabilsin. avlanabilsin ki bunu goren disi (hem de ne erkek, avlaniyor. benim cocuklarim oldugunda gerekli besini saglayacaktir) dusuncesi ile ciftlesiyordu. (bkz: kadinlarda guce tapma)

Disi bulmasi gereken erkek de saldirgan olmak durumunsaydi haliyle. simdiki "modern" insanlar icin de gecerli aslinda asabiyet sayesinde disi bulan erkekler.

olayin ofke kontrolu, empati yoksunlugu, dusuncesizlik boyutlarina deginemeyecegim. sadece farkli bir pencereden bakmaya calistim...
  • sx  (15.07.12 03:15:29) 
cahillikten


  • kifayetsiz pluton  (15.07.12 03:19:25) 
@sx tabii ki sismiyor,sadece cidden merak ediyorum neden yaptiklarini,benim hayat gorusume ters dusuyor cunku.ve evet bazen durumu o kadar abartiyorlar ki karsidakilere cok kaba davraniyorlar:)


cinsiyet ayrimi yok bence.su devirde herkes sinirli olmayi cok hos bir seymis gibi gormeye baslamis,karsidakini manipule etmeye calismak normal geliyor cogu kisiye...normal karsilanmasi beni asil rahatsiz eden durum zaten.arkadas ortaminda,ikili iliskilerde,ailede,is hayatinda cok sik rastliyoruz boyle insanlara.
  • fraise  (15.07.12 03:29:51) 
alışveriş yaparken mecburen ters bir şekilde konuşmak zorundasınız. benim de hoşuma giden bir durum değil. ama malesef ters davranmazsanız işinizde mutlaka bir terslik çıkıyor ve anlayışlı bir şekilde davranırsanız sizi asla sallamıyorlar.


  • envanterbilanco  (15.07.12 10:51:39 ~ 10:52:04) 
çünkü bu memlekette biraz mülaim oldunmu pasif, agresif oldun mu cin gibi kabul ediliyorsun.
sert yapmak işe yarar her zaman.
karşındakinin kim olduğunun hiç önemi yok ciddiyim.
  • seyduna6687  (15.07.12 11:01:29) 
"Bak nasıl da kendimi ezdirmiyorum" şeklinde bir beyan verdiklerini sanıyorlar bunu yapanlar. Ben asabi, sinirli, bağıran, çağıran insanları gerçekten zavallı buluyorum çünkü bu aslında güçsüzlüğün inanılmaz net bir ifadesidir. Yani ormanda bir ayıyla karşılaşırsın ve onunla dövüşecek güçte olmadığın için korkutmak adına yüksek sesle bağırırsın. Öyle bişey.
Ben kimseye bağırmam kolay kolay. Terslemem, hakaret etmem ama insanlar söylenen şeylere değil ses tonu ve desibeline o kadar kafayı takmış ki. Benden olumsuz bir hareket gören, inanılmaz şaşırıyor. Birinin işine son verdiğimde, birinden alışverişi kestiğimde, dava açtığımda vs buna inanamıyorlar. Bana göre şaşılacak bişey yok oysa.
Sen önemli bir yanlış yaptın, ben de seni karşıma alıp yüzleştim. Bir daha olursa tamiri olmaz dedim. İki gün sonra yine yaptın. Sonra işten çıkarıldığında şok oldun. Çünkü bir daha olmamalı dediğimde bağırmadığım için adam bundan "aa kızmadı" sonucu çıkarıyor, hemen tekrar yapıyor.
Buna rağmen ben insanlara hala bağırmıyorum. Çünkü çok saçma ve zavallı bir tavır.
  • cereal killer  (15.07.12 21:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.