[]

5-6 aylik deli kedi

bizim coook tatli delikanli bir kedimiz var. ama hiperaktif sanirim. biz evde degilken herhalde surekli uyuyor, eve gelindiginde dirlik vermiyor. kiz arkadasim cok uzulmeye basladi cunku cocuk gibi bir sey, o kadar guzel sevdiriyor ki, oyle tatli ki.. ama gelen arkadaslarimiz da cekiniyor. ev teras kati ve tek oda, cok sicak oluyor gunduz, laf dinlemeyince hatta can acitinca ister istemez kapatiyoruz odaya falan.. uzuluyoruz da..

ara sira gremlin gibi oluyor. ayakti eldi isiriyordu ufak ufak, simdi sirt yanak ne gelirse isiriyor.. cook kosturuyor her yeri deviriyor ediyor.. ne yapabiliriz, cok seviyoruz biz onu.. ama ne yapilabilir biraz egitilebilir mi?

aklima boyle geldi de yazdim bilincakisi gibi.. lutfen yardim..

erkek kedi bu arada. sokak kedisi kendisi ama cook yakisikli..

 
benimki de aynı idi, gerçi 1 yaşını yeni devirdi... hala durulmadı, ben oyuncaklar verirdim oyalanması için, tenis topları çok işime yaradı, gerçi genelde kendim oynadım o ayrı. veterinerin söylediğine göre 2 yaşını devirdikten sonra bu kadar hareket olmazmış, delikanlıymış şimdi o yüzden.


  • tck35  (14.07.12 00:49:37) 
kısırlaştırdınız mı?


  • cereal killer  (14.07.12 01:02:50) 
"suça teşebbüs" doğru demiş. henüz genç. ve maalesef erkek ve tek kedi olmasının sonucu bunlar. yanında bi kedi daha olsa onunla oynar sizi yormaz. oyuncak vermek yerine bir ipe bişiler bağlayın. sonra onu koşturun. orta boy bir evde 2-3 turdan sonra yorulur. ama dümdüz koşturmayın tabi. oynayarak. yani gizleyin. görsün kovalasın vs şeklinde.


  • ben smyrna  (14.07.12 01:07:14) 
@tck35 yani abi o kadar zorluyor ki aci ve tahammul esigini bazen vuruyoruz hafifce falan ama sonra oyy kuzum diye geri kosuyoruz.. Kiz arkadasim ciyak ciyak, ben geriliyorum o oyle olunca.

@cereal killer yok henuz degil. eger ondansa yarin kisirlastirabiliriz yani..
  • vital  (14.07.12 01:07:19) 
@ben smyrna, ev ve imkanlar bir kedi deha kaldirsa benim aklima gelmisti, kiz arkadasim sokakta bir savru british shorthair gormustu 2 ay kadar once alsa mi falan demistik.. ya da evin yakininda bir cirkin ordek yavrusu var onu mu alsak demistik. ama civinin civiyi sokebilecegini dusunmemistik direkt olarak..


  • vital  (14.07.12 01:10:08) 
kısırlaştırmak için 1 yaşına kadar bekleyin şu halinin de kıymetini bilin büyüyünce gebeş gibi oluyorlar kıçlarını kaldırmıyorlar.günün büyük bölümü yanlızsa uyu uyu sıkılıyor enerjisini sizden çıkarıyordur, bol bol oyun oynayın, ısırık gücünü kontrol etmeyi, tırnaklarını çıkarmadan pati atmayı büyüdükçe öğrenicek, kötü davrandığı anda da az bi süre odaya kapatırsanız kızdığınızı belli ederseniz bir şey olmaz, ben de sürekli yemek yerken tabakların içine girdiği için sofra kurulunca masaya çıkar çıkmaz götürüp odasına kapatıyodum şimdi alıştı biraz, öyle hemen deli dana gibi yemeklerime atlamıyo.


  • alice practice  (14.07.12 01:11:54) 
kısırlaştırmanızı tavsiye ederim. kısırlaştırmak için 1 yaşında kadar beklemek diye bir kural kesinlikle yoktur. iki aylıkken bile kızgınlığa girebilir kediler. bir kedi kısırlaştırmadan önce ne kadar çok kızgınlık yaşarsa, kısırlaştırıldıktan sonra, o davranış şekli o kadar karakterinde iz bırakır. genç kısırlaştırılan kediler genellikle daha sakindir.


  • cereal killer  (14.07.12 01:29:25) 
kısırlaştıktan sonra, 2 yaşına falan geldiğinde durulur.
şimdi en deli çağları.
daha çocuk yani. ısırıp, her şeyle oynaması falan da ondan.
ama anlaşabileceği bir kedi daha olsa durulabilir bence de.
  • blatta hiberna  (14.07.12 01:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.