[]

ogrenci dugunu-toren icin tavsiye

Merhaba arkadaslar. Kizin babasini da ikna ettik cok sukur. Bayramdan sonra evleniyoruz. Son senemizi, projelerle, hedeflerle, basarilarla beraber gecirip diplomayi da alacagiz insallah.

Kimseden borc almak istemiyoruz ama farkli da bir toren olsun istiyoruz.

Nikah salonlari kendi basina 2000 tl civari.
Kir dugunu mu yapsak?

Yer: Ankara
Sizce neler ekleyeyim? Klasik olmasin akilda kalsin istiyorum.
Masraftan kacmiyorum ama o salonlara verilen meblaglar ile evimizi doseriz daha iyi.

Edit: telefonun azizligi yazim yanlislari var, kusura bakmayin

 
insanların ne düşündüğüyle niye bu kadar ilgileniyorsunuz ki, siz sevmişsiniz, aileler de izin vermiş. bunun dışında söyleyeceklerin 3. kişileri sıkmaktan başka işe yaramaz bence, ne kadar ilgilenebilirler ki. ben olsam sıkılırım en azından.


  • albayrak  (13.07.12 16:52:50 ~ 16:53:43) 
valla iyi cesaret.Sizin göstermiş olduğunuz bu cesarete karşı millet garipsemek yerine takdir eder bence.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz zaten herşey ortada seviyosunuz evleniyorsunuz.
  • soljenitsin  (13.07.12 16:55:34) 
Bizi taniyanlar cok sasirdi. Onlarin saskinliklarini bir kac cumle ile gidermek istiyoruz. Bu konuda sikilmayacaj dostlarimiz var, merak etmeyin


  • yedinumara  (13.07.12 16:57:58) 
İnsanlara neden evlendiğinizi açıklamak zorunda değilsiniz bu 1.
Kendi yaptığınız seçimleri (insanlar neden genç yaşta evlenmeli) insanlara mutlak doğru ve tavsiye olarak sunmaya çalışmanız komik bu 2.
İdeal koşullar altında, zaten bir düğüne giden insanın "bu insanlar neden evleniyor" diye bir soru olmaması gerekir zira iki insanın evlenme nedeni birbirlerini seviyor olmalarından ibaret olmalıdır bu da 3.
Nihayetinde düğündür, bir miktar romantizm barındırsın. Kendi düğününüzü, "insanlar neden genç yaşta evlenmelidir"i savunarak ideolojinizi tartışma platformuna dönüştürmeyin derim.
  • cereal killer  (13.07.12 16:59:12 ~ 17:01:42) 
Size sordugum sorunun disinda yorumlarinizi mesaj atabilirsiniz. Alt taraf kirlenmesin bu da 4.


  • yedinumara  (13.07.12 17:00:44) 
ben garipsedim açıkçası.. 1 sene kalmış zaten, hemen evlenmeniz için nasıl bi sebep olabilir ki? "5 aydır beraberiz"den kastın eğer 5 aydır devam eden bi ilişki ise bunun evlilikle sonuçlanması zaten garip geldi.. gerekçelerinizi anlattığınızda düşüncem değişir mi onu da bilmiyorum

ama sonuçta, söylendiği gibi, siz ve aileler kabul ettikten sonra çevredekilerin ne düşündüğünün bi önemi yok tabi..
  • buzzlightyear  (13.07.12 17:01:12) 
Ben olsam garipseyen ve arıza çıkartan insanları çağırmazdım.Siz eğlenirken aralarında fısırdayarak dedikodunuzu yapacak klasik kafalı kişileri davet etmeyin.

Düğünde bunun açıklaması olmaz olsada çok ilginç olur yani konferansta gibi hisseder millet kendini.

Davetiyelere ayet ve hadislerden oluşan bir açıklama yazabilirsiniz.
  • soljenitsin  (13.07.12 17:02:22) 
valla çok erken bence evlilik için hele öğrenciyken. yangından mal kaçırır gibi evlenmemek lazım tabi bunlar benim fikrim çok boşanan gördüm böyle evlenip. bunun ekonomik yükü var evi var suyu var doğalgazı var, var oğlu var.


  • forvendetta  (13.07.12 17:20:32) 
düğün masraflarını siz mi karşılayacaksınız yoksa aileler mi? siz karşılayacaksanız, bence hiç bulaşmayın. gidin bir evlendirme dairesine, yakınlarınızı çağırın. yapın nikahı. bir de yemek verirsiniz yakınlarınıza aynı gece. olur biter. yani hem öğrenciyiz, borç almak istemiyoruz deyip hem de fantastik düğün arayışına girmek tutarsız oluyor biraz. çingene gibi sokakta düğün yapmayacaksınız, düğünle ilgili aklınıza gelecek her fikir size +1000 lira olarak girecek çünkü.


  • sir gawain  (13.07.12 17:37:46 ~ 17:38:05) 
Bunu da dusunuyorum. Aileden almak istemiyorum, sanirim senin fikrini uygulayacagim.


  • yedinumara  (13.07.12 17:48:06) 
ALLAH mutlu mesut bahtiyar etsin güzel kardeşim diyorum . ve sorununa cevap veremiyorum yer:istanbul


  • memnun  (13.07.12 17:48:17) 
allah bir yastikta kocatsin.
ayrica isteyen istedigi yasta evlenir kime ne amk.

  • madman  (13.07.12 17:59:10) 
Milletin derdi huzur degil.. maddi kaygilar sizin beyninizi yemis lan.


  • yedinumara  (13.07.12 18:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.