[]

Yurtdışından Getirilen Cihazı Kaydettirme

Amerika'dan iphone getirttim. Alet bugün geldi. Sorularım var.

Benim 1 aylık sürem bugün mü başladı ? Aleti açtım , sim kart isteyince kapattım.

Getiren ailedeki 4 kişinin 3'ü çifte vatandaş (ABD) , biri TC ama onun pasaport dolu sanırım. Diğer 3'ü üzerinden kayıt ettirme şansım olur mu ?

Bu kayıt işini her şey dahil yapan var mıdır ? Atıyorum "şurdaki telefoncuya git , 100 lirayı ver hemen hallolur" gibi bi şey var mıdır ?

Vergi dairesine 100 lira yatacak. Bundan kaçamıyoruz sanırım di mi ?

Sim kartı kırdırttım. Bunu alete taksam kullanmaya başlayabilir miyim ? Riskli mi olur ? Birden kapanma , bloke olma gibi talihsizlikler yaşar mıyım ?

Bir de ilk Apple ürünüm. Herhangi bir yere bi registration tarzı bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Bir yerde hesap açmak , kullanıcı profili oluşturmak falan ?

 
bildiklerimi söyliyim.
süren bugun başladı. vergi dairesine para kesin öncesinde yatacak dekontu alınacak sonra kayda gidilecek.
itunes için üyelik almanı isteyecektir yüksek ihtimal app kurmak için falan, mümkünse amerikan itunes'una kayıt ol
  • jedilance  (13.07.12 17:29:32) 
kaydettirme suren, telefona sim kart taktigin anda baslar. sim takmadiysan baslamadi. sureyi gecirirsen birsey olmuyor bu arada, cihazi gecici olarak bloke ediyolar, actirana kadar mobil networklere (telefon, 3g) erisemiyor. wifi uzerinden ipod touch gibi kullanmana, muzik dinleyip oyun oynayip web gezmene engel degil.

yabanci pasaportlu kisilere telefon-numarasiyla-eslesik (baska sim takinca kayitsiz muamelesi goruyor) gecici bir kayit yapabiliyorlar. ne kadar (kac gun) gecici ya da baska ne gibi sartlar araniyor bilmiyorum. cifte vatandaslarin tc pasaportlarina kaydettirebilirsin saniyorum, tabi ulkeye tc pasaportlariyla giris yapmislarsa. ki muhtemelen oyledir.

telefonunu ilk calistirdiginda, alet ilk internete baglandiginda sana birseyler soracak, itunes store hesabi vs. acacak.

ote yandan, telefonu ilk calistirdiginda, ilk calismaya mahsus olarak sim kart yoksa calismayabilir, sim kart isteyebilir. apple ile ilgiliyim ama hic ayfonum olmadi.
  • disq  (13.07.12 23:38:09 ~ 23:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.