[]

ev temizliği

merhaba,

ikinci katta bir evde, kedilerimle yaşıyorum. haliyle kazalar çok oluyor, yemekler dökülüyor, bir şeyler kırılıyor, tüyler etrafta. bir şekilde hallediyordum ama dün gece iki gibi mutfağa su almaya gittiğimde içi tamamen dolu devasa siyah çöp torbasını yıkmaları, benim onu toplarken altından çıkan hamamböceğini görmem üzerine kendimi koşa koşa en uzak odaya kapatıp saatlerce oradan çıkamamam şeklinde ilerleyen olaylar zinciri evin bütününe korkunç bir koku sinmesine sebep oldu. çöpü topladım, yeri viledayla sildim, geçmiyor koku kesinlikle.

evi dört beş günde bir elektrikli süpürgeyle süpürüyorum, sonra viledayla siliyorum. haftada bir falan toz alıyorum. bu ev neden hep kokuyor? ben neyi yanlış yapıyorum yani.

temizlik rutinleriniz neler, bi de?

 
yeterince havalandirmiyor olabilir misin..


  • eskarina  (13.07.12 13:49:52) 
Kedili ev kokar bunun pek çözümü yok. Bol bol havalandır. Evi 2-3 günde bir silip süpür ve güzel kokular as etrafa vs...


  • bilan  (13.07.12 13:55:06) 
mutfağın havalandırması hep açık, camlar da açık gün içinde.


  • lucy in the sky  (13.07.12 13:55:15) 
evde halı ve kumaş kaplı koltuklar varsa zaten kokunun çıkmasını bekleme... bunun yanı sıra temizlik olayına yukardan aşağı doğru başla. Kapı üstleri vitrin, raflar, masalar, koltuklar, en son yeri sil. tavsiyem cosla halı şampuanı (elde yıkamak için) al ve koltuğu köpürtüp onunla sil falan


  • janavarorion  (13.07.12 14:04:17) 
kedili ev kokar, bir şehir efsanesiyle daha karşı karşıyayız sevgili seyirciler, temizlik kuralların auyulursa böyle birşey pek mümkün değil. kedilerinizin kumunu günlük temizliyor musunuz?
kokunun bir sebebi olmadığına emin misiniz?
bir yerde unutulmuş herhangi bir şey falan?
  • rn  (13.07.12 14:05:54) 
valla 8 kedili ev -kendi evim- kokuyor. ama mis gibi kokuyor.

kumunu temizleme işlemini yanlış yapıyor olabilirsiniz.
bunu birçok kişi yapıyor.
kürekle alırken, fazla gelen kum düşsün diye kumu eliyormuş gibi bir hareket yaparsanız, dışkılara yapışmış olan küçük kum tanelerinin de kuma geri düşmesine neden olursunuz ve bu da kumun kokmasını sağlar.
pisliği kürekle alırken, elemeden direk olarak yanındaki kumlarla birlikte atın.
o zaman koku kalmadığını göreceksiniz.

bunun dışında her gün ya da iki günde bir evi süpürüp siliyoruz.
bizim evde nedense çok koşturmalarına rağmen hiç kaza falan olmaz.
çok nadirdir yani.
bence asıl sorun kum temizleme şekliniz.
bunun dışında havalandırma sorunu da olabilir.
camlarınızda sineklik yoksa taktırmanızı tavsiye ederim.
malum, kediler meraklı olur, düşüverirler.
  • blatta hiberna  (13.07.12 14:18:18) 
Bence arkadaşın takıldığı koku kedi kokusu değil, çöp kokusu. Çöp kovası ne kadar süre yerde kaldı? İçinde sıvı tarz bir çöp var mıydı (çöp suyu)? Mutfakta kilim vs. varsa ona sinmiş olabilir kokusu. Bu kokunun bu olaydan sonra sindiğinden yola çıkıyorum. Yemek döküldüğü anda temizlemezsen her türlü böcük olur evde. Ben de kedi sahibiyim. Evim kokmuyor. Kedi sahibi olmayan arkadaşlarım gelir eve, onlara da sordum, kedi evi kokutmaz.


  • SiyamkedisiZorro  (13.07.12 14:20:40) 
Burada kedileri olup evlerinin kokmadığı söyleyenler olmuş hemen. Bunu tabi size değil dışardan gelen birine sormak gerekiyor. Evde evcil hayvan olmasa bile ev içinde yaşayan insanların kokusunu alır zamanla. Yediğiniz yemekler yağlı ve baharatlı ise o ev aynı o şekilde kötü kokar.

Yani kısacası kedililer eviniz kokuyor. Siz fark etmesiniz veya aksini iddia etseniz bile.
  • bilan  (13.07.12 15:05:04) 
teşekkürler yanıtlar için. yeri vileda yerine neyle silebilirim diye sorayım son olarak? yanlış kullanıyorum herhalde, sağdan sola pislik taşıyormuş gibi geliyor vileda.


  • lucy in the sky  (13.07.12 15:52:18) 
en klasiği elinzde havlu bezinizle sileceksiniz vileda kullanmayacaksanız ki benim de kanaatim viledanın pek de iyi sonuç vermediği yönünde, kolay gelsin


  • rn  (13.07.12 15:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.