[]

yazım hatası var mı burada?

Stajyerim ve işim hatalı olmasın yahu bi el atın. gözümden kaçan bir şey var mı?

"2012-2013 SONBAHAR-KIŞ SEZONU TEMALARI:
BACK TO SCHOOL:
Modern dizayn, 50’li ve 60’lı yılların okul temasına dönüş. Grafik ve fantezik stilin, genç ve şehirli tüketici için yeniden yorumu. Güncel, eğlence, grafik, stilize, şehirli gibi kelimeler bu temaya dair anahtar kelimeler olarak karşımıza çıkıyor. 60’lı yılları ve kollektif ruhunu referans alan bir anlayış.
Beyaz, bej, gri, grafit rengi gibi ana renkler yer alırken, nüanslarda ise sarı, turuncu, kırmızı, fuşya, mor, mavi, yeşil gibi gökkuşağı tonları sıklıkla karşımıza çıkıyor.
Çizgili, kareli, kurşun kalem efektli desenler, piktogram, cetvel, pergel gibi okul yaşamında kullanılan malzemelere dair desenlerin yanı sıra; sayı, harf desenleri, mesaj ve sempatik sloganlar hakim desenler arasında yer alıyor. Fotoğraf baskı, gazete sayfası gibi efektler ile sıklıkla karşılaşılıyor.
Pamuk, flanel, percale, geri dönüşümlü dokular, naylon, mikro-fiber, polikoton gibi malzemeler yer alırken, düğme, biye gibi motifler de kullanılıyor.
SWEET FOLK:
Yaz sonu bitişi temasını taşıyan daha yavaş ritimde kurgulanmış bir hava hakim. Folk ve anglosakson bir tarz. İyimser, şiirsel, doğal, bohem gibi kelimeler bu temaya dair anahtar kelimeler olarak karşımıza çıkıyor.
Gri pembe, bej, haki, gri, siyah gibi baz renklere, bordo, cam göbeği mavisi, turuncu, mavi, yeşil, pembe gibi tonlar eşlik ediyor.
Sonbahar çiçekleri (krizantem, dalia vb), çiçek ve sebze (üzüm, enginar vb) desenleri ön planda. Yanı sıra, kraft fon üzeri tüy desenleri, patchwork ve salyangoz, kurbağa, tavşan, tilki gibi hayvan desenleri karşımıza çıkarken, düğme, örme, brode ve aplikasyonlar da kullanılıyor.
Yün, pamuk, flanel, kadife şenil, gabardin gibi kumaşlar yer alırken, ponpon, düğme, dantel, makrome gibi malzemeler de kullanılıyor.
CASUAL PREMİUM:
İskandinavya’dan Japonya’ya esen bir rüzgar. Daha maskülen, azla yetinen ama kültürlü bir tüketiciye hitap eden bir tema ruhu...
Bej, amber, bordo, kırmızı gibi ana renklere, ekru, camel, karamel, kestane, kahverengi, küllü bej gibi tonlar eşlik ediyor.
Geometrik çiçek desenleri, geometrik ve optik desenler, derinlik efekti ön planda. Ekose, tweed, mozaik, çizgili desenler de yer alıyor.
Yün, pamuk, flanel, percale, merserize, alpaga, angora gibi dokular kullanılırken; kemik düğmeler, deri ponponlar gibi detaylar da sıklıkla uygulanıyor.


HİDDEN TREASURE:
19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıldan esinlenen bir tema. Mor, violet, safir mavisi, turkuaz ve bronz ana renklerine, bej, açık ve koyu yeşil, haki gibi tonlar eşlik ediyor.
İris, lotus, krizantem, orkide, lale gibi büyük çiçek desenleri, 3 boyut etkili dijital baskılar, egzotik hayvan ve çiçek desenleri hakim.
Saten, ipek, jakar brode, kadife, damas, percale, kaşmir gibi kumaşlar sıklıkla kullanılırken, ponpon, kurdele, tüy gibi detaylar da sıklıkla uygulanıyor."

 
Fantezik diye bir kelime var mı emin değilim.
"şehirli gibi kelimeler bu temaya dair anahtar kelimeler olarak" 2 kez kelimeler olmuş.
Kollektif değil kolektif
Anglosakson büyük harfle başlasın
Gri pembe diye özel bir renk yoksa arasına virgül lazım
PREMİUM yerine PREMIUM
maskülen yerine maskulen
alpaga yerine alpaka
HİDDEN yerine HIDDEN
  • pitcheuse  (13.07.12 13:16:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.