[]

Daha mı çok okur oldunuz?

Bu e-book reader cihazlarından edinen arkadaşlara soruyorum. Rahat mı o cihazlarla okumak? Okuma motivasyonunuzu artırdı mı?




 
benim artırdı
okumak daha keyifli geldi
bir de yanında bir kütüphane taşıyorsun
onun dışında kitaplar sürekli yanında oldugu için ne zaman okumak istersen çıakrıp okuyorsun zamand eğerlendirmek adına
  • seyyar satıcı  (13.07.12 11:41:26) 
aynı derecede okur olmaya devam ettim, ancak otobüste ya da toplu taşıma araçlarında kitap okumaktan daha kolay reader la okumak.


  • hypathia  (13.07.12 11:42:24) 
sakın bulaşma derim!!! kitabın verdiği hazzı onlarda bulamazsın! araya teknoloji sokmamak gerek!!!


  • tuchi  (13.07.12 11:42:52) 
çok kişisel bi olay galiba bu, ben oldukça iyi bir okurum, hiç öyle endişelerim olmadan aldım kindle, ilk günden itibaren aynı keyifle en ufak bi rahatsızlık hissetmeden kitap okumaya devam ettim. yok kitap kokusu yokmuş, yok teknolojik alet ruhsuzmuş gibi şeyleri hiç hissetmedim. ayrıca yanında 2000-3000 kitabı taşıyabilmek zaten başlı başına bi olay.


  • hypathia  (13.07.12 11:46:49) 
ben bu çekincelerle ve önyargıyla almama rağmen cihaza ilk 5 dakikada aşık oldum, sırf yeni cihazın heyecanıyla ilk bir kaç ay normalde okuduğumun 3 katı kitap okudum. şu aralar normal seyrime döndüm diyebilirim. ama okumak gayet rahat, hatta normal kitaptan daha rahat.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (13.07.12 12:09:59) 
marttan beri kullanıyorum. normal okuma alışkanlığımı etkilemedi ama günde fazladan yaklaşık 1,5 saat fazla okuyorum. neden? çünkü metrobüste o sıkışıklıkta bir elimle tutunurken her sayfayı çevirmek için türlü maymunluklar yapmam gerekiyordu ve okuyamıyordum. ama e-book reader'da öyle bi olay yok.

ayrıca konsantre olarak okuduğum kitaplar dışında bazen öylesine, çerezlik bi şeyler okuyasım geliyor. o da her zaman yanımda oluyor. ergonomi bu işte!

daha önce kullanmayanlar e-book reader'ları telefondan bi şeyler okumak olarak düşünüyor heralde. müthiş bir önyargı var. halbuki okuduğun kısım gerçek kitaptan farksız. ayrıca marttan beri hiç şarj etmedim ve şu an hala %10 şarjım var ama şarj aletim kayboldu bu sürede (:
  • yvandal  (13.07.12 12:26:48 ~ 12:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.