[]

her bi boku yemeye başlamam lazım acilen

beyler iyi geceler öncelikle, öyle bir sorunu olmayana çok saçma gelebilir ama gerçekten çok ciddi bir sorunum var.

çevremdeki herkes, bunu yemek kültürü olmayan bir bakıcıyla büyümüş olmama bağlıyor. hiçbir şey yiyemiyorum. salata bile. mesela anneannem kayserili ( :) ) ablamı o büyüttü kız bilmediği şeyleri bile yiyor. ama ben sadece sevdiğim şeyleri yiyorum ve bunlar da çok az. atıyorum -kesinlikle sossuz olacak bunlar- tavuk, mercimek ya da yayla çorbası, pilav makarna vb. et tavuk döner, iskender bile yiyemiyorum soslular, salata sebze var diye. sebzelerin de her türlüsüne karşıyım.

mesela geçen ablamın evi için babam ve ben bi adamla buluştuk, iskender söyledi herif üçümüze de ama ben "bu saatlerde uyumaya alışkın değilim, yol yorgunluğu zaten iyi hissetmiyorum kendimi" diye yemedim. köfte ekmek yiyorum sadece dışarıda, onda da sadece köfte olacak içinde başka hiçbir şey olmayacak sos dahi olmayacak.

şimdi akrabalar falan biliyor beni, mesela ne zaman bi yere ziyarete gitsek mutlaka pilav yapılır, benim önüme de bir tabak yoğurt gelir :) süzme mercimek de eksik olmaz.

ama yavaş yavaş gelecek kaygısı yüzünden bunlardan da endişelenmeye başladım. askerlikte hele sıçıcam kesin. orada ne bok yicem bilemiyorum. hadi yine bir şekilde idare ederim orada da. ama daha çok kafama takılan bir şey var.

atıyorum bir arkadaşımın evine kalmaya-yemeğe gittim. bunu bir kez yapabildim sırf bu yemek seçme huyum yüzünden, abi yok yiyemiyorum mantı yapmıştı mesela kadın arkadaşa yedirmiştim gizlice. ben de sıkıntıya düşüyorum böyle. hadi arkadaş da yine idare edilir ama atıyorum sevgilinin ailesiyle tanışcaz ileride, o zaman kesin sıçtık. ne yaparım nasıl üstesinden gelirim gerçekten bilmiyorum. :/

uzun oldu ama, lütfen cevap yazın her şeyinize her cevabınıza fikrinize önerinize ihtiyacım var.

bu dertten muzdarip olan, ya da önerisi olan varsa seve seve dinlerim. çok teşekkür ederim şimdiden =)

edit: hocalar sebzelerin HEPSİNE fobim var diyorum. anca süzme çorbadayken "suyunu" alıyoruz yani :)

 
Pırasa ve karnıbahar yiyebiliyorsan her yemeği yiyebilirsin hacı.


  • ucarkendusupolenkelebek  (13.07.12 00:16:31) 
yurtta kalsan veya eve çıksan aslında paşa paşa alışıyorsun, martı eti bile bu yemeklerden güzel geliyor bir zaman sonra.


  • free bird  (13.07.12 00:20:06) 
ilk defa iskender sevmeyen birini görüyorum çok tuhaf.

kendin yapmayı dene yemeği. örneğin soslu bi köfte yap basitinden. yapınca yemek zorunda kalırsın bence kıyamazsın.
  • sonsuz  (13.07.12 00:21:02) 
çok afedersin ama çok uyuz bi huyun varmış:)ya da ben sossuz bişi yiyemediğim için garip geldi.
valla annenin yerine olsam zamanında seni bir temiz döver, döve döve her şeyi yedirirdim.
şimdi bence yapabileceğin şey kendini yavaş yavaş alıştırmak. evde falan hafiften pişir bişiler yemeye çalış. bu arada hiç mi yiyemiyosun zorla yedirseler naparsın mesela kusar mısın? misal ben de enginara brokoliye bayılmam ama bunlar da lazım diye yiyorum zevk almasam da.
  • kullanicadi  (13.07.12 00:22:50) 
senin abilere takilma vaktin gelmis hocu.sike sike yiyecen orada maklubeyi.her sey var onda zaten amk.sonra da devami gelir iste.


  • madman  (13.07.12 00:25:51) 
sebzelere karşı aynı durum bende de var.tam olarak kilonu yazar mısın? mesela boy-kilo oranın benim gibi orantısız ise(boyum 1.90 kilom:68) doktora gözükmende fayda var.


  • willzyx  (13.07.12 00:27:30) 
yok hocam orantısız değilim düz bi vücudum var ne ince ne göbekli. herkes "hacu çok uygun lan senin vücudun vücut geliştirmeye" falan diyor da hiç ciddi yapmadım.

zorla nasıl yedircek ki hocam :) ekmeğe abanırım o zaman da denemiştim, bi tabak mantar çorbasını yarım ekmekle yemiştim 15 dakikada falan. yemiyorum aç kalıyorum öyle olunca da. :/
  • zaraeta  (13.07.12 00:30:16) 
bir tanıdıgımız cocugunu yetiştirirken yemek secmesini engellemek icin o yemegi yemekten başka şans vermiyordu. mesela, yemekte enginar var, masaya geliyor cocuk "ben yemem ciyak" vs diyor, tamam diyorlar. yeni bir yemek verilmiyor, enginar masada kalıyor. bir sonraki yemekte aynı enginar tekrar geliyor karşısına, yine yemezse yine gidiyor. misal, ertesi gun olmus kahvaltı zamanı, aynı enginar geliyor yine... yenilene kadar. neticede cocuk her şeyi yiyor.

siz de aynısını deneseniz? berbat bir oneri, farkındayım.
  • sopiro  (13.07.12 00:31:05) 
ulan bu saatte hafif ne yenir duyuru'ya mı sorsam diye düşünürken okudum, vah vah dedim. yemek yiyememek mi. çok yazık. o yüzden hemen çözüm düşündüm.

efenim kim ilk kez denediğinde alkolün tadını beğenmişti? vaay be votkada votkaymış ha mı dediniz yoksa o yanmayı hissettiniz yüzünüz ekşidi filan. yemekler de senin için böyle. yanında çalıştığım bir barmen içkilerin hepsini tadarak ve koklayarak öğrendiğini söylerdi. saçma sapan bir sürü içkiyi karıştır koy adamın önüne ne olduğunu tak tak söylesin. e bizim için de yemekler öyle. ortalama damak zevki olan biri yediği şeyin kalitesini anlıyo. sen de ne yağlı ne tuzlu böyle kıvamında güvenilir birinin yemeklerinden azar azar tatmalısın. kendini alıştır, hepsinin özelliklerini bil. atıyorum aynı yemeği hem kıymalı hem kıymasız ye sonraki adımda. yavaş yavaş damak zevki oluştur. sonuçta ilk başta genzi yanan ne babayiğitler şimdi fondibin dibine vuruyolar.
  • mula  (13.07.12 00:31:31 ~ 00:32:54) 
yemek seçen insana da ifrit olurum sen bize gel kardeşim kampa alalım seni bi ay bizde yaşa. benim acaba bu yemeğe portakal doğrasak nasıl olur diyen bi annem var. bi aya adam ederiz seni.


  • kullanicadi  (13.07.12 00:33:18) 
lahmacunda bile zorlanan bir insanım. :/ evde olunca atarım çöpe ya da başkasına kakalarım. ne yapsam bir arkadaşla lokantaya gidip mesela et döner mi istiyim. illa ki bitirmek zorundayım sonuçta.


  • zaraeta  (13.07.12 00:34:30) 
en sevmediğim insan tipisin lan,kusmaktan korkuosundur sen bide.


  • macallan  (13.07.12 00:35:24) 
hocam bu abiler, nurcu evi falan benim de aklıma geldi de 3 gün mü ne kalmıştım orada neredeyse hiçbir şey yememiştim. biraz ekmek, birazcık pilav, çok az patates. kahvaltıda varsa eğer 1 tane poğaça falan..

edit: yok hocam ölümüne kusarım.. :))
  • zaraeta  (13.07.12 00:36:03 ~ 00:37:28) 
o sorun bendede var ama seninki biraz aşırı gibi,bide bakıcı kısmını hiç düşünmedim yaaa, ablama babanem bakmış banada bakıcı ablamda herşeyi yer, ama ben suçu babamda buluyodum ona çektim diyodum aceba bu bakıcı durumumu bizi böyle yapmış tüh be:(
biyere gidince ben yemem onu diye sıyrılırım ama koca adam bişeyde diyemiyo adamcağızın ağzında çoğalırdı:)yurt falanda yardımcı olmuyo sürekli bisküvi falan yemek zorunda kaldım yapılacak bişey söyliyemem kelin ilacı olsa durumu ama yazılanlar banada yarar belki saol soru için:)

  • bunumu demek istedin  (13.07.12 00:41:37) 
psikoterapist sizi düzeltir.


  • ben smyrna  (13.07.12 00:50:52) 
hocam ne dicem ki psikoterapiste ? "doktor bey ben yemek yiyemiyorum.." ? :)


  • zaraeta  (13.07.12 00:51:42) 
Hayata "BİR" kere geldin ve sen sadece üç-beş yemeğe takılıp kaldın ve onları mı yiyorsun. Unutma ki (18 yaşını geçtiğini varsayıyorum) tat alıcıların her gün bir önceki günden daha az işlevsel hale geliyor. Dostum silkelen ve kendine gel tadılacak bir sürü yemek var.


  • rearazem  (13.07.12 01:26:08) 
çok şımarık yetiştirilmişsin.


  • kelepir  (13.07.12 06:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.