[]

android bir telefonun (galaxys2-3) ios bir cihazdan en büyük eksiği nedir?

sorunlu bir işletim sistemi midir symbian gibi? hiç android tecrübem yok galaxys2 almayı düşünüyorum fiyatından ve ios'tan daha özgür kullanılabildiği için. (özgürlükten kastım itunes bağımlılığı olmaması)




 
Hicbir eksigi yok bence s2 kullaniyorum gem cok memnunum hem de ozgurum sadece yazilim standardi yok her android telefonda farklililklar var ama alisiyorsun


  • seyyar satıcı  (12.07.12 22:17:00 ~ 22:17:54) 
mesela ios işletim sisteminde yüklü gelen her program bulunup kullanılabiliyor mu


  • istenmeyen_adam  (12.07.12 22:20:49) 
ne mesela ?, hangi program ? hepsi vardır illaki, ayrıca androidin standart özellikleri daha yeni yeni gelmeye başladı ios5'e.


  • utkucbkc  (12.07.12 22:57:50) 
yani şöyle demek istiyorum..

galaxy ace biraz kurcaladım, instagram'da falan bir şeyler yapmaya çalıştım hata verdi düzgün çalışmadı. bu tür hatalar yaygın mıdır?

internette gezerken kendiliğinden tarayıcının kapanması, hafıza az vs hatalar vermesi bazı sitelerde log in olmakta sorun yaşatması gibi sorunlardan bahsediyorum.

bunun haricinde alarm kurduğumda sonra uçak moduna aldığımda (hatsız) alarm çalmamazlık yapar mı? alarm kendiliğinden saçmalar çalmamazlık yapar mı?

ayrıca word dosyaları, ppt, pdf gibi dosyaları sorunsuz açabiliyor mu?
  • istenmeyen_adam  (12.07.12 23:55:36) 
tarayıcı,hafıza sorunları tamamen markaların kullanıcı arayüzleri ile alakalı, ios kadar stabil değil hepsi, en stabil olanlar google'ın nexus serisi sonra htcler.

ace giriş seviyesi bir telefon mesela, orta seviye bile değil, log in problemi sadece ace'nin i versiyonunda var sanırım. bende htc desire s var, eksiduyuruya bir kere giriş yaptım henüz daha çıkmadıı, telefon kapanıp açılsa dahi, hatırla dediklerimi unutmuyor hiç bir senkronizasyon sorunu yaşamadım.

alarmı hep uçak modunda kullandım, alarm sadece telefon kapalıyken çalışmıyor.

pdf içi taş gibi adobe reader var ama bir ton uygulama dolu ortalık. diğer dökümanlarıda açabiliyorum, word,ppt sorun yaşamadım. Google Drive( eski docs ) var orada mesela online metin düzenleyebilirsin arkadaşlarınla, veya oraya attığın, orada açtığın bir metini internete ulaşabildiğin heryerden ulaşabilirsin.

ayrıca androidin tamamen açık kaynaklı olması nedeniyle her türlü hata , stabilizasyon sorunlarını google'ın çözmesini beklemeden çözen gruplar var. mesela en önemlilerinden birisi CyanogenMod , galaxy s2 daha satışa çıkmadan önce google bu adamların her birine birer tane hediye yollamıştı s2yi.

edit: instagram veya diğer uygulamalar, telefonun işlemcisine vs. herhangi birşeyden dolayı bozulabilir, bu nedenle alırken bütçe belirtirsen yardımcı olabilirim, android ile windows mobie karşılaştırması yaparsak mesela, androidin sistem gereksinimleri daha yüksek. bu nedenle android deneyimi 600mhz, 800mhz işlemcili cihazlarla olacak iş değil.
  • utkucbkc  (13.07.12 00:45:27 ~ 00:48:04) 
ace ile iphone u karşılaştırmak doğru olmaz S2 ve iphone karşılaştırınca.
Android ios yorumları geçerli olur.

Bir de neye ihtiyacın var mesela asıl önemlisi bu?

Bütün uygulamalar ücretsiz. Bu bence güzel özellik istediğimi kurup istediğmi kaldırıyorum.

İstanbulda isen al benim S2 yi kurcala aklında şüphe kalmasın
  • seyyar satıcı  (13.07.12 08:42:47) 
ios u android e tercih etme sebeplerim.

ios uygulamaları sorunsuz çalışıyor, android de telefonuna göre farklı uygulamalarda donmalar var. bu sorunlar firmaların pek umrunda değil. umrunda olsa bile yeni sorunlar ortaya çıkarken eskiler çok yavaş hallediliyor.

android ios a göre daha az akıcı. uygulama olarak daha yetersiz, ayrıca flash pek büyük bir avantaj değilmiş. bataryayı sömürüyor muş işte bu yüzden android dten vazgeçtim
  • istenmeyen_adam  (13.07.12 12:12:32) 
jelly bean'de flash da yok ayırca. şuan aldığ bir cihaz ( belli bir dönemden sonra üretilmiş ) jelly bean'a yükseltilir zaten.


  • utkucbkc  (13.07.12 18:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.