[]

Yurtdışında Fazla Parayla Dolaşmak

Fazladan kastım, 500 euro filan. Bi çalınsa ortalıkta kalırız. Riski en az masrafla en aza nasıl indiririz? Daha önce önereceğiniz işlemi/olayı yaptınız mı?




 
böyle bir durumda benim aklıma gelen şey parayı 4'e ya da 5'e bölüp farklı yerlerde saklamak, hepsini tek bir yerde tutmamak. cüzdanınızda da bi 100-150 euro kalsa fazlasıyla yeter. bittikçe takviye edersiniz.


  • demcan  (12.07.12 17:53:45 ~ 17:53:59) 
çaldırmak için gerçekten çok mal olmak gerekiyor. bence hiçbirşey olmaz. italya da bile hırsız çok dediler. gecenin 4 ünde ıssız sokaklarda bile birşey olmadı.


  • kompisko  (12.07.12 18:01:40) 
demcan +1,

ayrıca genelde ıssız sokaklarda değil çok kalabalık sokaklarda, tıklım tıkış metrolarda hırsızlığı yapıyolar :). ama bi çok kez yurt dışında olmama rağmen benim de başıma hiç hırsızlık olayı gelmedi, toplu taşıma araçlarında dikkat ettiğinde, kalabalık sokaklarda ve dükkanlarda gözünü dört açtığında bi sorun yaşayacağını sanmıyorum. yine de yanında limiti olan bi kredi kartı bulunsun her ihtimale karşı.
  • hypathia  (12.07.12 18:06:29) 
Ben bavulun kıyısına köşesine iliştiririm genelde paramın yarısı kadarını. Bu zamana kadar bir kere çalındı bi şeylerim ama onda da arkadaşın arabasının bagajını açıp çaldılar Budapeşte'de yani ayaküstü olmuş bir olay değil.


  • waboose  (12.07.12 18:12:17) 
çantana içlik yaptır oraya koy ben öyle yapmıştım

aspoo kırocancım beyaz çorapların da var mı o parayla senin gibi popomuzu silemiyoruz sorryy :(
  • stayout  (12.07.12 18:46:31) 
yuh. seyahat çeki diyeb bir şey duymadınız mı yav?


  • ben smyrna  (12.07.12 20:14:43) 
abd icin konusayim, 200 dolar filan nakit goturup kredi kartlarina yuklenmisligim cok var. ilk gittigimde 500 dolar goturmustum, yarisiyla geri dondum.

hatta son gidisimde garanti'nin cakalligina sinir olup (doviz hesabinda para var, ahl'deki garanti atm'sini doviz cekimine kapamislar, yanina garanti doviz burosu acmis) dolar goturmedim. para gerektikce komisyonu dusuk atm bulup kredi kartindan umarsizca cektim, 2-3 kere. ayni gun icerisinde internet subesinden geri odemeye calistim, doviz hesabindan kredi kartina doviz aktararak. (yanimda insanlar vardi, kartlar calismasa az biraz para gerekse hallederdim. tek basima gitsem yine bi 200 filan gotururum)

avrupa'da kredi karti olayi biraz daha farkli, yaygin olmayan ulkeler var. dediklerim islemeyebilir. atm komisyonlari nasil bir arastirin isterseniz yine de.
  • disq  (13.07.12 16:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.