[]

Nedir bu IMAX? 3D

Merhaba. spider man'e gidelim diyoruz 3d. neyse baktım istinye park'taki imax salonda da oynuyormuş. hem 3d hem imax olunca ne oluyor? daha doğrusu imax ne oluyor, daha önce hiç denemedim. ama öyle teknik detay vermeyin bilmem kaç mm yerine şu kadar mm ike çekiliyor vs diye. filmi izlerken ne farkı var yani nedir? teşekkürler.

edit: bir de filmleri kesinlikle türkçe dublaj izlemem orijinal altyazılı izlerim ama bunlarda perde çok büyük olduğu için, altyazı filme gömülemediği için takibi zor oluyor, filme odaklanılamıyor falan denmiş. doğru mu bu? türkçe dublaj'a mı gidelim?


 
geniş ekranda yüksek çözünürlüklü izlersin. ama oturduğun yer önemli zira bazı koltuklardan ekranın tamamı algılanamıyo.


  • kelimeyounu  (12.07.12 14:59:59) 
Teknik bilgi istememişsin o zaman kısaca real 3D'de görüntünün tek özelliği 3D olmasıdır. Imax'da ise görüntü burnunun dibine kadar gelir. Bununda numarası sağ ve sol gözün görüntüyü ayrı alması vs. objektif olayları felandı.

Edit: Hatta gözlükleride pilli olması lazım imax'ın normal 3d'ye göre.
  • pukka212  (12.07.12 15:03:08 ~ 15:04:20) 
imaxin gölükleri normal plastik gibi görünür. pilli olan xpand.
imaxin perdesi 22*16 metre'dir. en arkadan seyrediyosan enfes bir deneyim yaşarsın. okumak çok da sıkıntı değil, takip ediliyor. hatta kimi filmlerde gömülü olduğu da oluyo.

  • njtbcrn  (13.07.12 01:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.