[]

Trafik Sigortasi

hafif yaralanmali ve maddi hasarli bir kazada
trafik sigortasinda yazan arac basi 12.500 (örnek) ytl'lik tutardan hangi taraf yararlanabilir.

yani eğer kazada ben suclu isem
1) aracim icin de bu sigortadan faydalanabilir miyim?
2) tamamını karsi tarafin hasarını ödemek için mi kullanabilirim?
3) ya da her iki araç içinde kullanabilir miyim?

 
trafik sigortasi hasarli kazalarda karsi tarafin hasarini oder. eger siz hataliysaniz tabi. saniyorum karsi tarafin sigortasinin da yapilmis olmasi gerekiyor bunun icin.

yani kaza yaptiniz, hatalisiniz, iki tarafin da mali mesuliyet sigortasi yapilmis olsun. sizin sigortaniz karsi tarafin hasarini karsiliyor. kendi hasarinizi ya cebinizden vereceksiniz, ya da varsa kaskoya kitleyeceksiniz.
  • osuruklu  (23.10.08 10:57:43) 
şöyle açıklayayım.

trafik sigortası sadece karşı tarafın hasarlarını öder.
örnek verirsek;
kaza yaptınız diyelim(allah korusun tabi) 6/8 siz suçlusunuz. 2/8 karşı taraf. karşı tarafta 10000 YTL masraf var. sizde 5000 YTL hasar var.
şimdi trafik sigortası sizin hata oranınızda karşı tarafa, karşı tarafın hata oranında size ödeme yapar. bu örnek için (6/8)x10000= 7500 YTL karşı tarafa. (2/8)x5000= 1250 YTL size ödeme yapar. kişinin kendi aracı için hiçbir ödeme yapmaz. karşı tarafın hasarının tamamını ödemeniz için sizin hata oranınızın 8/8 olması gerekir. o zaman da karşı tarafın hata oranı 0/8 olacağı için, karşı tarafın sigortasından hiç faydalanamazsınız.

karışık olduya kusura bakma :)
  • sefapezevengi  (23.10.08 11:00:21) 
kazada 3 araç var aslında
sanırım kaza raporunun sonuçlanmasını beklemek gerekecek. kim ne kadar kusurlu kim nekadar ödeyecek

peki bu arada bu sonuçlanana kadar aracın tamir işlerini cebimizden yaptırıp daha sornadan eğer mümkünse hasarın tutarını alabilir miyiz?
  • €xpolerer  (23.10.08 11:23:29) 
yok oyle yapmayin, once bi kaza raporu gelsin, onunla sikortanin eksperini cagirin, o bi baksin once. giciklik yapip bazi masraflardan yirtmayi cok iyi biliyorlar. -amiyane tabirle- elinizde patlamasin sonra yaptiracaginiz masraflar.


  • osuruklu  (23.10.08 12:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.