[]

Klima ile ısınma olur mu?

- Soba ile ısınan en üst kat daire(çatı yok üstünde) klima ile ısınabilir mi? Soba için kömür taşıma zahmetinden kurtarır diye düşündük.
12 m^2 oda.
- hem ısınma hem soğutma ihtiyacını karşılayan bir klima kaç para olur? ne kadar elektrik yakar?
- kaç BTU (klima kapasite birimi bu olsa gerek?) alınmalı?
- başka aklınıza gelen, klima ile ilgili önerileriniz.

 
olur 9000Btu klima yeter, inverter tipi bir daikin alırsanız hem ısınır hem tasarruf edersiniz. Klima alırken gözünüze sokulan tüm özellikleri buna BTU dahil, bir kenara bırakıp kaç watt elektrik tükettiğine bakınız. En dandik daikin en iyi A+++++++ diye satılan klimalardan genellikle %80 daha az yakar.


  • ijustwannauseyou  (10.07.12 23:12:45) 
soğutmayı gözetmeden sırf ısınmak için klima almayın, gidin ufo alın, elektrikli kalorifer alın vs, hem daha portatif hem daha ucuz olur. hem de daha iyi ısınırsınız garanti ediyorum.

(klima olan evine ısınamadığı için elektrikli soba almış biri)
  • pofudukayi  (10.07.12 23:25:43) 
Olur tabii. Isınılıyor ama diğer ısınma çeşitlerinin yerini tutmuyor.


  • m__s  (10.07.12 23:31:58) 
elektrikli soba vb. alternatif düşünmüyoruz pek.


  • unalub  (10.07.12 23:40:39) 
oluyor, biz yapiyoruz. 2 odada 2 ayri ufak blomberg klimamiz var cok memnunuz. bir de salonda toshiba klimamiz var, 2 kat para odedik, o parayi vermeye degecek bir artisini goremedik.

dandik adi meshur olmayan markalar da isinizi gorur, yeter ki inverter olsun, A sinifi olsun, dogru boyutta klima secimi yapilmis olsun. (A sinifinin ne kadar uzerinde o kadar iyi tabi, elektrik sarfiyati acisindan)

12 metrekareye 9000 btu idealdir, zaten isitma ve sogutma kapasitesi farkli oluyor bunlarin. evinize kesif yapmaya gelen klimacilar da var, olcup bicip duruma bakip (izolasyon durumu, odanin yon konumu, catinin durumu, tavan yuksekligi) ona gore oneride bulunuyorlar.

daha arastirmak isterseniz donanimhaber forumlarinda kafanizi karistirabilirsiniz.

en dandik daikin'in en iyi A++++ diye satilan klimadan %80 daha az yakacagi da kulliyen yalandir. koy bakalim C sinifi daikin'i ne olacak. her ay bir ufak klima parasi odersin faturada.

tekrar ediyorum, en onemlisi klimanin inverter ve A sinifi olmasi.
  • disq  (11.07.12 00:13:48) 
@disq genellikle diye belirtmiştim kaldı ki kendim b sınıfı daikin kullanıyorum akımölçerim var 300 ~ 700 watt arasında çalışıyor (genelde 400) 22000'lik, yakın arkadaşımın Arçelik A+ kliması var 2100watt'ın altına hiç düşmüyor. her ne kadar fanboyu değilsem de klimayı icad edenin ve hatta klimadaki her türlü yeniliği de icat etmeye devam edenin daikin olduğunu diğerlerinin sadece benzerini yaptıklarını belirtmek isterim.

PS: sözkonusu klimalar inverter olup her ikisi de 22000 diye satılmakta.
  • ijustwannauseyou  (11.07.12 00:25:28 ~ 00:26:39) 
daikin, toshiba, carrier, flair, lg. hangisinin servisi sana daha yakındaysa onu tercih et.
daikin ve lg'ye buderusçular bakar,
diğerlerine alarkocular. buna göre al işte en düşüğünü.
  • njtbcrn  (11.07.12 01:37:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.