[]

hakkari şemdinli beyyurdu

www.eksiduyuru.com

yukardaki entry de az biraz bahsetmistim, kardesimi once sakaryaya gideceksin dediler orda belli olcak durumun diye, simdi de ordan hakkariye gonderiyolar. bugun yol izni alarak yanımız geldi hakkariye. burdan van ktm sine katılcak ordan da , hakkari semdinli beyyurdu bolgesine gidiyo. sorum su, bu cocuk ne amasyada acemiliginde ne de sakaryadaki birliginde adam gibi egitim almadı, soyle bir durum varmıs vana gittigi zaman 75 gunluk askerleri bekleyebilirmis onlarla beraber hakkariye gidecekmis sanırım. orda gidecegi yerde sanırım ya beyyurdu koyu ya da taburmus sanırım, kagıdında motorize piyade yazıyo.simdi ne yapacak bu cocuk ciddi anlamda bi egitimi olmadan oraya gondermeleri normal mi? ben de kırkagacta komando olarka astegmen olarak yaptım ama orda 3 ay deli gibi egitim alıp giderdi askerler en az 5 6 kere dagda yatarlardı, spor falan her zaman. e bu ne spor yaptı ne silah egitimi aldı. neyse ben de bi muddet icinde oldugum icin sikayet edilmesi zor sanırım. artık bu saatten sonra kendini en iyi sekile nasıl saglama almalı onu dusunmeli sanırm. bunun icin bilen arkadaslara bi kac sorum olcak.
1. telefon goturmeli mi? ufakta olsa bi tane alıp goturse van da ya da hakkariye giderken aramalrda cıkar mı? cıkarsa sıkıntı olur mu? ailem icin, hakkaride zor olur diye savunsa kimse zor cıkarmaz herhlade?
2. netten baktım da beyyurdu karakolu olursa sanırım isi biraz daha sıkıntı, nobet dısında cok zorlanır mı? intikali falan yogun olur mu?
3. van ktm sinde 75 gunlukleri bekleyecegi icin 30 gunu falan orda gececek sanırım cok zorlanır mı orda? van ktm sinde hakkariye ulasımı nasıl olcak? karayolu ile mi yoksa var mı basska bi yolu bi de kac saate gider?

aslında sinirliyim kafamda daha cok soru var da su an bunları yazabildim, baska soylemek istedigi olan herkesi dinleyebilirim. iyi gunler.

 
merhabalar.

yakın zamanda şırnakta komando asteğmen olarak yapmış biri olarak konuşuyorum. orada yer alan operasyonel birliklerin hepsi, ya komando ya da içgüvenlik eğitimi almış askerlerden oluşuyor. o yüzden kardeşinin orada operasyonlara gitmesi gbi bir durum olmaz. çok yüksek ihtimalle karargah bölüğünde görevli olup,bir şekilde ya yazıcı ya da diğer karargah işlerinde grev yapacaktır. belki arada bir birlik içinde nöbeti olur o kadar.

yani tedirgin olacağınız hiçbirşey yok. bu kadar kafayı takmayın desem de takacaksınız biliyorum ama rahat bir askerlik yapar hatta batıdakinden daha rahat yapar ona emin olun.

1- telefon götürmesin. benim askerlerim de telefon kullanıyordu ama benim iznimle örneğin. hemen hemen her tim komutanının askerlerine tahsis ettiği-etmese de askerlerin kendi aralarında kullandığı- telefonlar oluyor. ama ayrıca telefon götürürse,doğuda güvenlik açısından hassas davranıldığı için sıkıntı yaşayabilir.
2- yukarıda açıkladığım gibi bir intikali olmaz. sadece nöbeti olur belki. olursa da birliğin içinde olur merak etmeyin.
3- ktm'de en fazla 10 gün kadar bekler. ama onun süresi belli olmaz. çünkü konvoy gün ve saatleri güvenlik açısından son anda belli oluyor. ama dediğim gibi çok beklemez. ktmlerin hepsinde aşağı yukarı aynı sıkıntıları çeker. bunlar da temizlik,duş ve yatacak yer sıkıntısı. bunlara yapabileceğiniz birşey yok. tavsiyem yanına ancak 200-250 lira kadar para alması. fazla para almasın. hırsızlıkla karşılaşma olasılığına karşı. karaoylu ile seyahat edecekler. en azından hakkariye kadar. oradan eğer ki üs bölgeleri çok uzaksa helikopterle üs bölgesine giderler.
  • abartakus  (10.07.12 21:44:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.