[]

TRT ne gıcık ne yozlaşmış bir kanal olmuş böyle ? (yorum istiyorum)

1)Geçen gün hababam sınıfı izliyodum.dakka başı sansür vardı lan.Kemal Sunal'ın ettiği laflar sansürleniyodu.(lan,yavşak vs),bi de müfettişli sahnede (malum sahne 40.saniye www.youtube.com "anan" kelimesi sansürlendi.sonra diziyi izlemeyi bıraktım boku çıktı çünkü dakka başı bippppp bippppppppp sesleri yüzünden.

2)"Avrupa Avrupa" dizisine de fena kıl oluyorum.Dizide ingilizce konuşuyolar resmen.kadın oğlunu "gel buraya,my son" diye çağırıyo."allright,yes,no,hello" kelimeleri basit kalır bu dizide.çocuk geliyo diyo ki "testimi check yapıcam" falan böyle bir sürü kelime dönüyo dizide.izlemeye tahammül edemiyorum.


Sizin görüşleriniz ne ?

edit:tikler sonra gelicek.

 
hükümetin 1 numaralı kanalı olalı izlemeyi bıraktım ben.


  • rony  (10.07.12 19:59:34 ~ 19:59:49) 
2- o karakterle alakalı bir durum yalnız. trt ile bir alakası yok ki. dizideki kadın batı özentisi biri. o yüzden yarı türkçe yarı ingilizce konuşuyor.


  • proculianus  (10.07.12 20:00:24) 
hababam'ı otobüste izledim pazar günü.
"bombok" sansürlenmemişti şaşırdım.

  • 9kuyruklukedi  (10.07.12 20:04:42) 
1)RTÜK'ün belirlediği bir sansürlenecek kelimeler listesi var.Bu yüzden Hababam Sınıfı hangi kanalda yayınlansa üç aşağı beş yukarı aynı sansürlere uğrayacaktı,uğruyor.Tabi TRT'nin kraldan çok kralcı tavrıda abartmasına neden olmuş olabilir.

2)Avrupa Avrupa dizisinde Zühal Topalın canlandırdığı karakterin özelliği zaten Avrupa özentisi olması.Haliyle abartı ve ironide mizahın olmazsa olmazı.
  • denizcimavisi  (10.07.12 20:11:03 ~ 20:12:15) 
evet şarkıda geçen bombok sansürlenmedi. bazı yerlerde lan sansürlendi bazı yerlerde sansürlenmedi. neye göre sansürlüyorlar anlamış değilim. yanlış hatırlamıyorsam filmde sigaraları sansürlediler ama sigara kelimesi sansürlenmedi galiba.

"nerden bakarsan tutarsız, nerden bakarsan ahmakça"
  • arşivci  (10.07.12 20:12:07) 
kızman gereken yer trt değil rtük.


  • subseven  (10.07.12 20:34:21) 
TRT nin sucu yok hacim, hükümet karisti tüm kanalara. O yüzden saban vs. filimleri interneten izliyorum :D
( hükümet hem sigara veya ickileri de senslior )
bencede abartmislar
  • samiabi19  (10.07.12 20:52:42) 
adile naşit'in hamam sahnesini kesen kanaldan ne bekliyorsun ki? adile naşit'ten tahrik olabilen adamlar yönetiyor o kanalı.


  • kumulatifvergimatrahi  (10.07.12 21:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.