[]

islamın rengi niye yeşil?

dinin rengi olur mu? ne alaka? türbeler yeşil, camilerin içi genellikle yeşil, Kuran-ı Kerim yeşil... neden?




 
Yeşil rengi, rengini yemyeşil cennetlerden almaktadır. Cennetin anahtarları bir açıdan kendisine tevdi edile Hz. Muhammed (asv)’in kubbesi de aynı renkte ve hadiste bir cennet havzası olarak değerlendirilmiştir. İslam âleminin yeşil renge olan aşkı bu sevgiden kaynaklanmaktadır.Ancak her rengin de kendine göre bir özelliği ve güzelliği vardır.

Ay; güneşin ışığını insanların dünyası olan yeryüzüne yansıtmakta ve yerküresinin bir yörüngesi olarak hareket etmektedir. Hz. Peygamber (asv) bir bakıma vahiy güneşinden akseden ilahî mesaj ışıklarını insanlık camiasına yansıtan bir ay mesabesindedir. Hakikatin güneşine aşık olan İslam âleminin “Ay” sembolüne karşı gösterdiği ilgi dikkate değerdir. Çünkü, vahyin hakikatinden faydalanmak için risalet ayına ihtiyaçları vardır.

İmam Rabbanî, vahyin ışığına ihtiyaç duymaksızın hakikat güneşine kavuşacağını iddia eden Aristo gibi filozofları ahmak olarak vasıflandırmıştır. Bunun anlamı şudur: geceleri ay ışığını kaybeden, güneş ışığından mahrum demektir. Çünkü güneşin ışığı -geceleri- ancak ay aynasıyla görülebilir.

Günümüzdeki adıyla Kızılay 1876’da patlak veren Sırbistan ve Karadağ isyanı yaralı ve mültecilerine yardım yapılması için bir cemiyetin kurulması ihtiyacından kurulmuştur. Hıristiyan dünyasının teslis inancını temsil eden “Salib-i ahmer = Kızılhaç” yerine tevhidi simgeleyen Hilal-i ahmer = Kızılay unvanın kullanılması tercih edilmiştir. Çünkü “Hilal” kelimesinin ebced değeri “Allah” lafza-i celalle aynı olup 66’dır.

google dan aradım bunları bulabildim.

bence araplar yeşil rengini sever çünkü çöllerde yaşarlar çölün ortasında gördükleri yeşilliklerle dolu bir vaha onlar için yaşam demektir.
  • maraba  (10.07.12 15:15:53 ~ 15:17:14) 
bence de araplardan kaynakli bir durum.
sonucta kuran'da yazmiyor bu kitap yesil olacak diye bir sey.

  • madman  (10.07.12 15:20:35) 
@maraba, dostum teşekkürler ama yeşil cennetlerden almaktadır harici hiç bir şey anlamadım. :) cennetin de yeşil olduğu sonucuna nasıl varmışlar onu da bilmiyoruz.


  • vejeteryanvampir  (10.07.12 15:22:18) 
Rahman (64) O iki cennet koyu yeşil renktedir.


  • mayeskuel  (10.07.12 15:25:35) 
@vejeteryan vampir
cennetin yesil oldugunu rahman suresinin 64. ayet'inden cikariyor islam bilginleri.

  • madman  (10.07.12 15:27:26) 
hoca dediğim gibi arapların zihin dünyasında çöller ve bu çöllerin ortasındaki vahalardan başka yer kavramı yok.dolayısıyla kafalarındaki cennet kavramı derelerinden bal,şarap,su akan çok güzel bir vaha olarak yerleşmiş.coğrafyayla ilgili bir durum.


  • maraba  (10.07.12 15:35:50) 
marka imajı için pr mevzuu. shell nasıl turuncuysa islam da yeşil işte.


  • yuto  (10.07.12 16:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.