[]

daha iyi bir insan olmak

şimdi şöyle efendim, 24 yaşındayım öğrenciyim. her gün yeni insanlar görüyorum okulda ve insanlar çok gerizekalı geliyor. yani hayatında hiç bir şey öğrenmeden o yaşına kadar gelebilmiş insanlar var. bilgi namına sıfır bir sürü insan dolu ve bu konuda hiç bir çabaları yok. şimdi böyle düşünürken, kendimi çok kibirli hissediyorum ve bu da beni biriyle konuşurken sinirli yapıyor. kimseye karşı tahammülüm yok. benden daha düşük bir seviyede olduğunu anladığım anda, o insana daha az saygı duymaya başlıyorum.

hal böyle olsa da, sinirli ve kibirli bir insan olmaktan hoşlanmıyorum. dönüştüğüm ruh halini sevmiyorum.
diğer yandan da, kendimin de aptal olduğunu düşünüyorum. yani benden aptal olan insanlar çok, fakat ben ben kimim ki havası var kendime karşı. yani ben zeki değilim aslında, insanlar çok aptal. her öğrendiğim şey kendimi daha küçük hissettiriyor.

şimdi bu hep böyleydi etrafa karşı. arkadaşlarım da var. sürekli evinde oturan bir insan da değilim. çok olmasa da geziyorum. ama sinirli hissediyorum kendimi. üzerimden atamadığım bir öfkem var. yapmak istediklerim bambaşka. çalışmak istemiyorum mesela. kim ister zaten di mi? huzurlu bir yer bulana kadar gezmek istiyorum. insanların bu kadar masa başında oturmaya hevesli olmasını anlamıyorum. abuk subuk şeylerden şikayet etmesini anlamıyorum. zevk aldıkları şeylerin hep paraya bağlı olmasını anlamıyorum.

şu anki yaşadığım yerden çıksam, bir mağarada yaşasam daha mutlu olacakmışım gibi geliyor. ama bunu yapacak ne cesaretim ne kendi hayatımı başlatacak bir maddi gelirim var. mesela şu anda her şeyi bırakıp dünyanın başka ucuna gidecek cesaretimin olmaması beni aşırı sinirlendiriyor. niye yani amk? bas git işte di mi? yok olmuyor.
hayat boyu bitki ödülünü alacağım zannımca.

sevgilim var. aşık da oldum ama bu beni yine de hayata karşı sevgi kelebeği yapmaya yetmedi.

mutluluk nerede? mutluluk denen şey var mı? anlık gülümsemek mi sadece mutluluk? küçükken mi mutluyduk sırf? mutluluk yoksa huzur alayım olmaz mı? kimsenin kafa sikmediği bir yer yok mu? süper zeki insanlar nasıl yaşıyorlar. bi gıdım daha zeki olsam kendimi öldürmüştüm. nasıl tahammül ediyosunuz siz? yaşadığım gezegenin topraklarının 10 da birini bile gezemeden, gezegen dar geliyor. füze yapıp fırlatın beni çok rica ediyorum. fişimi çeksem bi motorum soğusa ya. vallaha yoruldum.

kısacası hayatı sikim. kibrimden, öfkemden nasıl kurtulurum. hayat boyu sürecek olan bu bunalımım hiç geçmeyecek mi?

 
seninle aynı şeyleri hissediyorum:)
çok takmamak gerekiyor ne hayatı ne de insanları.

  • goldentitan  (10.07.12 00:23:24) 
bence kendini sevgi kelebeği ya da daha iyi biri olmaya zorlaman saçma.
evet, böyle bir şey var, insanlar gerçekten genelde ortalamanın altındalar.
mutluluk gibi kavramları çok fazla sorgulamak mutsuzluğa yol açar.
bununla yaşamayı öğrenmen lazım.

tavsiyem hayattan çok şey beklememen yönünde.
bu karamsarlık değil bu arada, sadece mantık.
yapabildiğinin en iyisini yap, aşıksan tadını çıkar, işinde iyi ol, fark yaratmaya çalış. önemli olan bunlar.
  • blatta hiberna  (10.07.12 00:24:45) 
oha doğru yerdeyim :)


  • velespit  (10.07.12 00:54:40) 
bi an ben mi yaziyorum bunlari dedim.. sanirim gecmiyor, bu sekilde yasamaya alismaya calismaliyiz sanirim..


  • toshiro  (10.07.12 07:39:00) 
Benim seninle aynı düşüncelerim ve biraz da cesaretim var. Belki tanışırsak çıkar yol bulabiliriz çünkü her ne kadar çok az şey bilsek de ne kadar az şey bildiğimizin farkına varacak kadar akıllıyız :) İçinde yaşadığımız koskoca bir dünya, onun da içerisinde bulunan uçcus bucaksız bir evren varken eminim özlemini çektiğimiz amacı ve manayı bulabiliriz :)


  • burka  (11.07.12 21:06:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.