[]

Banka Hesabımdan (ATM'den) Haberim Olmadan Para çekilmiş?!!

Banka kartım cebimde (2.bir kart yok!) ancak düzenli para çektiğim HSBC atm'sinden gece 4.00 ve gündüz 18.00 olmak üzere 150 TL (100+50 TL şeklinde) para çekilmiş! Oysa bugün hiç bir bankacılık işlemi yapmadım.

Bankayı aradım yarın faks ile itiraz dikekçesi yollayacağım ve 30-180 gün içerisinde döneceklermiş.

Buraya kadar tamam, ancak;

1) Nasıl böyle birşey olur? Kart bendeyken ve cüzdanımdan hiç çıkmamışken kim nasıl hesabımdan para çekebilir? Cüzdanımdan hiç çıkarmadığım kartı kopyalayamazlar sanırım, kopyalasa bile neden tüm hesabı boşaltmıyor da 150 TL çekiyor. (ama "ihtiyacı kadar almıştır belki" geyiklerine girmeyelim)

2) Büyük olasılık banka kamera kayıtlarını vs inceleyecek dönüş yapacak bana ama neden 30-180 gün arası! Hızlandırmak mümkün müdür? (Gerekli cazgırlığı yapacağım zaten, hukuksal boyutu nedir işin?)

3) Bu olay bankanın hatası değilse ve birileri kart kopyalama yoluyla tırtıklıyorsa ne yapılması gerekiyor? Kartı iptal ettirip yenilesek de yine aynı numaralar ile (sadece son kullanma tarihi değişerek) geliyor.

4) Böyle bir olay başına gelen var mı? Varsa ne yaptı ve sonuç ne oldu?

Şimdiden teşekkürler,

 
atmden çekildi ve şu saatlerde yapıldı diyorsun e bankanın kameralarına bakması kadar kolay bi işlem yok.


  • neira  (09.07.12 20:36:10) 
kartın kopyalanmıştır. en son ne zaman kullandın? hesap boşaltılmış mı? neden bu kadar saat sonra tekrar 50 tl çekilmiş? garip.


  • oinone pe  (09.07.12 20:41:47 ~ 20:51:46) 
aynısı olmayabilir fakat arkadaşımın başına geldi. hesabında yarım kilo kadar altın olmasına rağmen 300 lira çekilmişti. ama o saatte işyerinde olduğu için kıllandı doğal olarak. bankayı aradı filan, nerden çekildiği de görülüyor sonuçta.

en sonunda kredi kartını bir başkasına verdiğini hatırladı. kredi kartı üzerinden de banka hesabındaki para çekilebiliyormuş.
  • supergirl  (09.07.12 20:47:05 ~ 20:47:28) 
acilen kayıp çalıntı bildiriminde bulun. kart numarası falan her şey değişiyo öyle olunca.


  • njtbcrn  (09.07.12 20:51:47) 
Hesap isletim kesmis olmasinlar? İnt bankaciligi yok mu bak hesap hareketlerinden, olmadi subeye git ekstre iste.

Ayrica 30 180 degil bilgin disinda cekilmisse bir iki gunde donmeleri lazim
  • esenboga  (09.07.12 21:15:44 ~ 21:16:45) 
@neira, vereceğim dilekçeye istinaden kamera kayıtları incelenecek. ama 30 ile 180 günde dönüş yapacaklarmış! (Mesleği bıraktırırım o kıza yine de 1 haftada dönüş alırım ben o ayrı)

@oinone pe , @supergirl tahmin ediyorum ki hesaptaki parayı beğenmedi (400-500 tl civarında para vardı). farkedip etmeyeceğimi denemiş asıl vurgunu maaş döneminde yapmayı planlamış olabilir. Hesap hareketlerine baktıysa ayın 1inde maaş yattığını görmüştür)

@supergirl, kredi kartı kullanmıyorum sadece tek bu kartım var. Onu da kıç cebimden kopyalamayı başardıysa galiba helal etcem parayı. Büyük başarı bu!

@njtbcrn, hesaptaki parayı aktardım başka yere, hem gerek yok bi süre pusuda yatalım kesin bi atm kamerasına yakalanacak.

@esenboga, bankanın tahsili değil çekilen para. adamlar biz çekmedik diyor ayrıca dediğim gibi hesap hareketlerimde gözüküyor, öyle farkına vardım zaten.

ps: O değilde parayı çekmek için sürekli kullandığım Kurtuluş'taki ATM'yi kullanması çok ama çok ilginç.
  • Fayfa  (09.07.12 21:51:44) 
çok ilginç doğrusu. evden birisi olabilir mi? şifreni filan bilebilecek, kartına ulaşabilecek bir kardeş gibi örneğin? ya da ev arkadaşı filan?


  • oinone pe  (09.07.12 22:33:33) 
@oinone pe, yalnız yaşıyorum hocam, bu da gol değil


  • Fayfa  (09.07.12 22:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.