[]

Havaalanı işleri. N'apçam ben şimdi?

(git: 440167) Şu sebepten ötürü Romanya'ya gitmem lazım ama daha önce hiç uçak ile yolculuk etmedim. Soktuğumun THY'sinden online bilet aldım. Kart benim değil, ablamın.

Oradaki prosedür nasıl işliyor? Ne zaman havaalanı gideceğim? Şu chek-in dalgasını nasıl halledeceğim? Ne yapmak lazım da bir sıkıntı olmasın?

Vize sorunum yok. Beynim yanmış durumda zaten, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

 
Bileti na zamana aldın?

www4.thy.com burdan uçaktan 24 saat öncesine kadar check in yapabilirsin? Boarding passı çıktı aldıktan sonra , eğer valizin yoksa direk kapıdan geçip uçağa binebilirsin...

2 saat önce havaalanında olsan yeter...
  • yatagants  (09.07.12 15:52:28) 
@hayaletimsi, şimdi aldım bileti. Uçuş bu gece 22:50 de.


  • gyroscope  (09.07.12 15:54:13) 
hemen şimd check in yap. Nasılsa valiz götürmeyeceksen bi sırt çantası hazırla.. Çıktıyı al. Direk pasaport kontrolden geç sonra uçağa bin o kadar. Havalimanında birşey yapmana bir şey yok...


  • yatagants  (09.07.12 16:00:10) 
Online check-in falan uğraşma şimdi bu kafayla. Valizini hazırla. Akşam 8-8.30 arası havalimanında ol. Ordaki bilgi ekranlarda Bükreş uçağının alımı nerden yapılıyor diye işte A-B-C vs. yazacak. Thy'nin tüm uçuşlarına aynı yerden alabilirler. Görürsün mutlaka. Ordan valizi verip bileti alacaksın ufak bir kart şeklinde. Kredi kartı ibrazı gerekli değil. Ben 2 defa babamın kartıyla aldım THY , ibraz gerekmedi. Yine de bir ara sor risk almayalım. Neyse işte o bileti aldıktan sonra pasaport kontrolden geçeceksin. Geçtikten sonra biletinde yazan kapı numarasına doğru ilerleyeceksin. Bu arada pasaport kontrolüne gitmeden önce yurtdışı çıkış pulu alman lazım onu unuttum demeyi . 15 TL'ydi sanırım.

Edit : Valiz yoksa online daha mantıklı tabi.
  • waboose  (09.07.12 16:03:42 ~ 16:04:29) 
Koltuk seçimi yaptım. Biniş kartı diyor şimdi. Bir yazılı bir de mobil seçeneğim var. Yazıcım yok şu an. Mobil seçsem nasıl olacak? Telefonu falan mı göstereceğim?


  • gyroscope  (09.07.12 16:10:34) 
  • yatagants  (09.07.12 16:17:25) 
Akıllı telefon olmadığı için pdf olarak indirdim biniş kartını. Şimdi gider bir yerden bastırırım artık. Bir sorunla karşılaşmam muhtemelen.

Yardımcı olan herkese minnettarım.
  • gyroscope  (09.07.12 16:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.