[]

Kadınların Erkeklerden Daha Olgun Olması

Selamlar.

Kadınların erkeklerden daha olgun olmaları. Ya da daha erken olgunlaşmaları. Böyle bir şeyin gerçekten var olduğuna inanıyor musunuz ? Yani gerçekten sizce kadınlar daha erken yaşta mı olgunlaşıyor erkeklere göre, yoksa böyle bir şey yok mu ? Ya da kadınlara toplumun yüklediği erken yaşta evlenip anne olma görevinden kaynaklı bir izlenim olabilir mi bu ? Sanki bana günümüzdeki kadınlar hiç olgun değillermiş gibi geliyor. Çocuk çocuk şeylerin peşinde gibi geliyorlar. Sırf bu yüzden çevremden farklı olarak hep kendimden yaşça büyük kadınlara ilgi duyarkan buluyorum kendimi. Neyse, konu ben değilim. Bu konuda neler düşünüyorsunuz ?


 
kova küçük olunca çabuk doluyor haliyle


  • maraba  (09.07.12 13:17:03) 
evet. eger askerlik ve hayat sartlari gibi yukler erkegin ustune binmeseydi muhtemelen bu fark cok daha gozle gorulur olurdu. biraz onlardan kapatiyoruz sankim.


  • keltikfrost  (09.07.12 13:17:16) 
inanmıyorum. çevre şartları, yetiştirilme ve karakter olgunlaşmada önemli. erkektir yapar düsturu yüzünden yer yer saçma sapan tipler çıksa da gayet mantıklı insanlar da mevcut. pipi veya kuku ile alakası yok yani.


  • gurur  (09.07.12 13:18:32) 
kadınlar ergenliğe daha erken giriyorlar.o yuzden 2-3 yıl öndeler.13 yaşında bir kız aşk meşk mevzularına dalarken erkek o yaşlarda futbolcu olma hayallerinde.


  • ucarkendusupolenkelebek  (09.07.12 13:24:12) 
Bilimsel bir çalışma yapmadım ama basitçe kişiden kişiye, dönemden döneme değişir derim. Hatta ikili ilişkilerde bile değişiklik gösterir. A'nın B karşısında gösterdiği olgunluk, A'nın C karşısında gösterdiğinden çok farklı olabilir. Bunun bir nedeni B ve C'nin A'nın hayatındaki yerleri veya A'nın bunlardan beklentisi vb. olabilir.

Yine de genelleme yapmak zorunda kalırsam, kadınların görece daha olgun davrandıklarını söylerim herhalde. Hayat şartları, erkeklere göre daha olgun davranışlarda bulunmaları konusunda onlarda çok daha ikna edici araçlara sahip.
  • ex902  (09.07.12 13:24:40) 
yok oyle bir sey yegen. dunya tarihini erkekler yazmistir. bana 5 tane tarihe mal olan bilim kadini sayamazsin. ee hani nerde olgunluk.

aslinda o olgunluk denen sey secilecek olmanin verdigi rahatliktir. erkegin olgun gorunmemesi ise secilebilmek icin aradan siyrilmaya calismasidir. bu erkege yaraticilik katar. kadin ise sakin sakin izler. olgunluk dedigin sey bu olsa gerek. ha diyelimki erken olgunlasiyorlar peki skor ne? hatice netice olayi yani.

Not: femin ablalar saldirmayin la.
  • tezek  (09.07.12 13:26:44) 
yahu tabii ki kişiden kişiye değişiyor. kadın ve erkeklerin üretim bandından seri üretim çıkmadığının farkındayım da genelleme yapıverelim işte.

@ ucarkendusupolenkelebek : kızların 13 yaşında kurduğu tozpembe aşk hayallerinin bizim kurduğumuz futbolcu olma hayallerinden çok mu farkı var gerçekçilik açısından allah aşkına :)
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.07.12 13:28:17) 
kişiye göre değişir.
ama fizikşel olarak daha erken (d)olgunlaşıyorlar.

  • goldentitan  (09.07.12 13:39:00) 
Çok saçma bulmakla beraber şöyle bir şey okumuştum: Kadının cinsel yapısı içeri doğru uzandığı için küçüklükten ( keşif yaşlarından) itibaren içine dönüyor, daha erken bir zamandan başlayarak kendini çözmeye çalışıyor.


  • tanterosa  (09.07.12 13:52:55) 
böyle bir şey hep var denir ama ben hiç aldırış etmem. Olgunluk yerine göredir ya da verilen kararlara göre. herkesin içinde bir çocuk vardır. ben o çocuğu hep yaşatmaktan yanayım ama "yerine göre" işte.


  • 26.11  (09.07.12 14:11:21) 
kadınlar erken olgunlaşmak zorunda kalıyor bu ülkede. zaten yapı itibariyle de yatkınlar erken olgunlaşmaya, bu ülkede olmak da tuz biber ekiyor üzerine. inanma meselesi değil, olan bu kısacası.


  • devilred  (09.07.12 14:33:52) 
@maraba kadınların küçükte olsa çok yönlü bir beyni var ama senin beynin sağ elinde olması ve tek işlevli olması çok acıklı kadınlara hakaret etmekten vazgeçin

cevaba gelince evet doğrudur çünkü kadınlar ergenliğe daha erken girer ve türk toplumunda (genellersek) daha küçükten hayattın zillesini yemiş 3 yaşındayken edep yerlerini iyicenek kapatılması öğretilmiş 8 yaşında erkeklerle oynanmaması öğretilmiş 10 yaşındayken 20 yaşındaki kadın gibi davranılmasını istenmiş 18 inden sonrası potansiyel gelin muamelesi görmüş yaşı kaç olursa olsun ana yokken 2.ana olması öğretilmiş neslin küçük insanlarıdır bu yüzden bizim ülkemizde bu geçerlidir diyebiliriz
  • stayout  (09.07.12 14:44:16) 
Kadınların sağlamcılığını olgunluk sananlarca uydurulmuş bir hikaye o.


  • arnold schwarzeneger  (09.07.12 14:44:18) 
@stayout hahahaha o çok yönlü beyin nedense zengin koca bulmaya çalışmak dışında pek bir işe yaramıyor.


  • maraba  (09.07.12 14:46:32 ~ 14:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.