[]

Navigasyonu iyi olan Android cep telefonu

Özellikle araç içi kullanımda verimli olabilecek marka model ne önerirsiniz? Uyduya uzatmadan bağlansın, adam gibi göstersin yerimizi, tarif edebilsin yolumuzu. Galaxy S3 demeyin cihaz çok pahalı. Telefon ne kadar ucuz o kadar iyi. Şarjı da emsallerine göre iyi giderse ne mutlu eder. Şöyle 1000 lirayı geçmese çok iyi olur ama mutlaka geçecekse de çok geçmesin :)

Bu arada navigasyon için ikide bir internete bağlanma şartı yok değil mi? Uydudan yerini belirleyip bizi yönlendiriyor?


 
htc nin 1000liralık herhangi bir telefonu olur, galaxy s3 almicaksanız samsung önermiyoruö.

android cihazların çoğunda agps var internet şart. ben bugüne kadar birtek asusun gps(asus olmayabilir, ama süreki telefon yapan bir firma değil) telefonunda birde sony'nin tabletinde rasladım gps'e
  • utkucbkc  (09.07.12 02:11:02) 
hocam google maps artık veri bağlantısı olmadan da haritaları açabileceğini açıkladı.
bunun yanında, lg'nin bi modelinin araç bağlantı kiti de var, direkt cama yapıştırabildiğin.

  • njtbcrn  (09.07.12 02:24:22) 
@njtbcrn doğru söylüyor ama türkiye dahil mi bilmiyorum, dalga dalga gelirse çok geç gelir.

bu arada araç kiti demişken ; www.youtube.com
  • utkucbkc  (09.07.12 02:27:25) 
@utku hocam bilmiyorsan atma lutfen.

@turcino: internet sart degil lakin telefonlardaki gps alicilari ile en az 2 dakika beklemen gerekebilir. gerci ozel navigasyonlarda da buna benzer bekleme sureleri var. kaldi ki bence bu o kadar buyuk bir problem degil.
ayrica bunu madem aracta kullanacaksiniz size batarya performansi gerekmez. baglarsiniz cakmaktan aleti olur biter. hatta cogu telefon artik bataryasi takili degilken sirf usb'den de calisabiliyor.

sirf bu is icin 1000 liralik aletlere gerek yok. 400-600 lira arasina bu isi cok guzel yapabilecek onlarca telefon var.
sonrasinda duzgun bir navigasyon yazilimi satin almaniz veya korsan islere girmeniz gerek.
bu anlatma, yerini duzgun gosterme vs cogunlukla hep yazilimla alakali seyler.
bircok yazilim var. copilot, navigon, tomtom vs vs.
  • entrapmen  (09.07.12 02:27:53) 
dahil dahil. çatır çatır çalışıyo harita. ama yol tarifi falan denemedim hiç.
daha önceden baktığın her yeri kafada tutuyo

  • njtbcrn  (09.07.12 02:30:31) 
allah'im sana geliyorum. bu ne bilgi kirliligi.

google maps'in harita onbellekleme olayi cok sinirli bir sey. yani oyle tum turkiye'yi indireyim diyemiyorsunuz. eskidende vardi aslinda bu ozellik, labdan acmak gerekiyordu. denediniz mi gercekten bunu? turkiye'de var diye soyluyorsunuz ama yok. turkiye'de calismiyor henuz. lab'daki hali calisiyordu, bu hali calismiyor. mallik tam.

google'in bir diger kotu yani sesli navigasyon isi yok. bir de ekran isigini acik tutturma imkani tanimiyor (kendi ustunden).

illa google haritasini kullanacagim derseniz locus var. onun ustunden haritayi istediginiz ayrinti layerina kadar indirip kullanabiliyorsunuz.
  • entrapmen  (09.07.12 02:34:08) 
androidli değil ama nokia e71 iphone ve galaxy s2 nin pilinin bitip bizi yarı yolda bıraktığı yaban ellerde ilaç gibi gelmişti.
şarjı da çok iyi gidiyor, iphone 3gs'in neredeyse dakikada %1 azalıyordu (galaxy s2 de baya kötüydü).
bence 0 e72 veya e6 alın.
  • ferishtah  (09.07.12 02:37:02) 
benim dikkatimi çeken motorola motoluxe var, tam olarak özelliklerini bilmemekle beraber çok beğendim(arkadaş almışta), 800 lira gibide bir fiyatı var.
araştırılıp eğer özellikleri tatmin ederse alınabilir.

bkz: 439489(ne hikmetse bir türlü duyuru içinden bkz vermeyei beceremedim, direk sözlüğe atıyor)
  • killerbee  (09.07.12 07:33:10 ~ 07:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.