[]

kindle alayım mı - yeni başlayanlar için kindle

şimdi durum şu; amarikaya olsun, almanyaya olsun sıkça gidip gelen birçok tanıdık var. aldırırım, o problem değil.

günde 2,5 saatim yolda geçiyor, bu aleti alarak yolda kitap/çizgi roman okumak istiyorum.

1. her pdf'i mobi'ye çevirerek sorunsuzca okuyabiliyor muyuz?
2. türkçe e-book bulmakta zorlanır mıyım
3. indirdiğim her e book için amazon'a para mı ödemem gerek
4. her kitabın içine not alabiliyor muyum?
5. wi-fi özelliği tatmin edici düzeyde mi, atıyorum canım sıkıldığında çıkarıp sözlüğe bakabilir miyim?

edit: kindle olayını özet geçebilecek panpalar mesaj kutumu şenlendirirse tadından yenmez.

 
1- türkçe karakter sorunu oluyor. benim bilmediğim bir çözümü yoksa pdf'yi mobi'ye çevirince türkçe karakterlerin bozuk çıkıyor olması lazım. grafikli filan kitaplarda sayfalarda bozuk gösterim de olabiliyor. bence bi eline alıp incele önce, tam tarif edemiyorum çünkü.
2- pdf olarak bende çok var şimdi. yaklaşık 3000 filan, hepsi türkçe. gereksizleri atsan gene baya bir sağlam yazarlar ve klasikler kalıyor.
3- amazondan kitap satın aldığında amazon'a para ödüyorsun sadece.
4- evet. not sistemi gayet güzel. onu da elinize alıp inceleyin derim.
5- wi-fi iyi bağlanıyor da, sayfalarda gezmek zor. hareketli sayfa açamıyoruz zaten. ekşi sözlük gibi yazı ağırlıklı sitelerde de sayfayı tek seferde göremiyoruz, kaydıra kaydıra bakıyoruz. biraz zor oluyor. takılmalık değil pek, mecbur kalınca anca.
  • cro magnon  (09.07.12 01:01:24) 
geçenlerde sametc almıştı, adam satranç ustası oldu 2 haftada, onun dışında da müthiş memnundu.


  • dampire  (09.07.12 01:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.