[]

dell

bir dizüstü bilgisayar markası olarak dell'i nasıl bilirsiniz?

hatta inspiron serisini nasıl bilirsiniz?

hatta ve hatta tam da şu bilgisayarı almayı düşünüyoruz, uygun gibi. amaç günlük kişisel kullanım. fazlası değil.

www.mormani.com

edit: evet işletim sistemi yok, freedos. manüel olarak halledeceğiz aldıktan sonra.

 
tam olarak o bilgisayardan yazıyorum:

biraz daha az ısınsa süper olacak. bir de yavaş açılıyor sanki. ama bir senedir sürekli elimde, ne tamir ne de format gördü. tavsiye ederim.
  • devilred  (09.07.12 00:51:54) 
urunde isletim sistemi yok linkteki.. bunun harici bir sıkıntısı yok gibi.. dell iyidir..


  • bigman  (09.07.12 00:53:21) 
Dell genel olarak iyidir, fiyat/performans oranı açısından, o modele göre fiyatı da çok iyi ben al derim...


  • sic_co  (09.07.12 00:53:33) 
evet baya uygun aslında. ama amaç kişisel kullanımsa biraz fazla. öyle bir ihtiyaç için özellikleri fazla ama. daha ucuza basit ihtiyaçlar için bir notebook bulabilirsiniz.


  • k4l3m  (09.07.12 00:53:52) 
dell iyidir genel olarak, bende de 5110 vardı ama klavyesi şekildeki gibi değildi. Benimki full platik klavyeydi, ona dikkat et. Plastik klavyeler esneme yapıyor, hoş olmuyor.

Onun dışında dell iyidir
  • bonjurkes  (09.07.12 00:54:09) 
oha, en rağbet gören duyurum bu oldu sanırım şimdiye dek.

@devilred: ısınınca fan sinirli sinirli üfürüyor mu peki?

@bigman: evet işletim sistemi yok, freedos. manüel olarak halledeceğiz aldıktan sonra. sorun olarak görmedim pek.

@bonjurkes: aradaki farkı tam olarak bilebilmem açısından, şekildeki ne klavye oluyor? netten alacağız, almadan önce araştırmak soruşturmak lazım demek.
  • sanat guresi  (09.07.12 00:58:52) 
ahan da birebir benimki..

iyidir hoştur da uydunet kullanıcısıysanız yaklaşmayın aman diyim..
beni aylarca süründürdü..sonuç olarak sorun yine çözüldü ama birkaçbin sinir hücresi kaybettim..
(git: #406433)
  • su olsam ates olsam  (09.07.12 00:59:16 ~ 01:00:09) 
fanı kötü yerde, tam dize koyulan tarafta kalıyor ve aletin soğuması zaman alıyor. o sebepten dolayı da öyle bir üfürme olmuyor, çünkü hep sıcak.


  • devilred  (09.07.12 01:03:33) 
netten almadan önce başka bir dükkanda inceleyin mıncıklayın, ona göre alın. Özellikleri farklı olsa da kasaları aynıdır. Tamamı tek parça olan klavyeler var, bu linkte olanların harfleri arasında boşluk var. tek parça olanlar dümdüz birbirine bitişik oluyor. bastıkça klavye içeri doğru esniyor


  • bonjurkes  (09.07.12 01:05:05) 
dell iyidir, çoğu iyi firma bile dell kullanır. teknik servisi de iyidir. hp gibi değil


  • hersheyss  (09.07.12 01:06:12) 
oha amma çok varmış bu bilgisayarın kullanıcısı. ben de bu bilgisayardan yazıyorum cevabımı.

cillop gibi alet. sıkıntı çıkarmadı hiç. altına logitech soğutucu aldım canavar gibi kullanıyorum. amma ve lakin şöyle bir durum var:

alette optimus denen bir teknoloji var. yani çift ekran kartı kullanıyor. birincisi tümleşik intel ekran kartı, ikincisi nvidia 525m. bilgisayarın ekran kartını zorlayacak işlem yapmazsan(oyun, program, vs) intel kartı kullanımda. ne zaman ki oyun açarsın o zaman 525 devreye girer. böylece pil ömrünü uzatıyor arkadaş.

fekat mesela geçenlerde pes 2012 yükledim. oynamaya çalışınca ekran kartınız oyunu kaldırmıyor diyerek uyarı verdi. yani oyun, bilgisayardaki ekran kartını 525 olarak değil, sıçık intel olarak görüyor ve açmıyor. girmediğim yabancı forum kalmadı bir çözümü yok bunun. bazı oyunlarda sıçabiliyor anlayacağın aklında bulunsun diye yazdım.

ha şimdi birisi çıkar hacı şöyle yaparsan oynarsın der boynuna sarılırım ayrı konu.

(not: ekran kartı ayarlarından pes 2012 için nvidia kullan seçtim bir şey olmuyor atlamayın hemen :) settings kısmından ekran kartı da seçemiyorsun.)
  • mr rosebud  (09.07.12 01:07:32 ~ 01:09:05) 
ısınması sıkıntı,parça kalitesi orta,teknik servis harika


  • mukon  (09.07.12 01:22:55) 
inspiron serisi için bir şey diyemeyeceğim. fakat 3 sene kadar vostro serisinden bir cihazını kullanıp, servis konusunda nahoş ve uzuuun bir süreç geçirmişliğim var.

(bkz: #22008848)
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (09.07.12 02:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.