[]

Af olaylari ile ilgili.. kafam karisti, nedir durumum?

hemen olaya giriyorum uzatmadan

elimizdeki malzemeler,

* 1999 yilinda uludag uni'de iktisat okumaya basladim.
* 2003 yilinda, istanbulda bir lisans programini kazaninca,yani konservatuvari, iktisattan kaydimi aldirdim mezun olmadan ve istanbulda kayit yaptirdim. (bu sirada yanimda verdigim derslerin transkriptini de aldim geldim, ilk iki senenin derslerinin tamamini vermistim nerdeyse, sonraki dersleri umursamamistim kopmustum okuldan)
* su an yeni okulumda son senem, bu sene mezun olacagim.
* bundan 2 sene once, acikogretim fakultesinin yetkililerine gittim ve dedim ki "bir lisans programi okunurken bir yandan acikogretim de okunuyormus. ben de dolayisiyla istanbulda kendi okulumda okurken, ayni zamanda acikogretimden iktisati bitirebilir miyim" dedim, adamlar evet dediler. fakat sorun su ki, elimdeki transkriptteki hic bir dersi kabul etmeyeceklerini, bastan baslamam gerektigini soylediler (bu kisim ayri bi hastalikli durum)

ve simdi af cikti
bu aftan benim yararlanma sansim var mi?
yani uludag uniye kayit yaptirip, sonra dikey gecis ile kaydimi acikogretime aldirsam ve verdigim dersleri vermis kabul ettirsem?

ama uludaga kayit yaptirmak icin varolan okulumla ilisigimi kesmem gerekiyor degil mi?
eger hal boyleyse, af hakkim ilerde baki kalir mi ben mezun olduktan sonra?

2 lisans programi arasinda askere gitme zorunlulugu var bir de degil mi?

naapsam bana bir cozum onerseniz, iki diploma istiyorum.

 
aftan tabii ki yararlanabiliyorsun. bir okul kayıt yaptırman için diğerinden kaydını sildirmen gerekmiyor bildiğim kadarıyla. kayıt yaptırdıktan sonra kaydını dondurabilyormuşsun. açık öğretime geçiş imkanı varsa onu da yaparsın.

af hakkı af kanunu gazetede yayınlandıktan sonra 2 ay içinde başvurunca oluyor, 2 ay sonra hak bitiyor.

şimdi www.ogrenciaffi.org da forumda sorabilirsin bunu. yoneticiler baya tecrübeli bu sorulara daha doğru cevap verebiliyorlar. zaten onlar durmadan meclise gidiyorlar filan. yasanın çıkmasında ve tasarıda çok etkili olmuşlar, valla cin gibi çocuklar.
  • mea maxima culpa  (21.10.08 21:06:08) 
ya kan ter icinde yuzlerce sayfalik iktisat, isletme, envanter, hukuk o bu su derslerini verip bir devlet universitesinde, sonra da acikogretimde ayni isimli dersler yerine saydiramamak sacmalik degil mi? tersi olsa anlarim da?


  • la traviata  (21.10.08 21:21:12) 
@mrtksn

iste bunun baska bir cozumu var mi diye dusunuyorum. cikmazdayim bu durumda sanirim?

gerci simdi dusunuyorum da, dün "keske af seneye ciksaydi" demistim. mezun olurdum en azindan diye dusunmustum.
ama seneye cikmis olsa bile, askere gitmeden once kayit yaptiramayacagima gore, seneye cikmis bir af da isime yaramayacak?
  • la traviata  (21.10.08 21:23:04 ~ 21:24:26) 
aynı anda iki lisans programına(biri açıköğretim olmadığı sürece) kayıtlı olamıyorsun. bu durumda uludağa af ile geri dönüp bitirebilmen için: konservatuarı bırakman veya konservatuardan mezun olman gerekiyor.

konservatuarı bırakırsan sanırım aftan yararlanıp uludağ'a sorunsuz olarak devam edebilirsin, ama tabii bu durumda konservatuar diploaması almazsın.

konservatuarı bitirdikten sonra ise yaşına göre(29 u bulmadıysan) 2 sene tecil hakkın var. Fakat bir lisans programına kaydolmak istersen bu tecil hakkı gidiyor, izin vermiyorlar diye biliyorum. yani konservatuardan mezun olduktan sonra 4 senelik bir fakülteye devam için askerlik şart olmalı. fakat 2. sınıftan itibaren devam edeceğin için bir şans verirler mi bunu sormak lazım.

Açıköğretim ise 4 senelik bri okul bitirdikten sonra askerliği tecil etmiyor artık. Yani şöyle özetleyebiliriz: konservatuarı bitirdiğin takdirde, yüksek lisans yapmadığın sürece 2 sene sonra askersin, ve yeni bir lisans programına başlayamıyorsun(açıköğretim dahil, başlasn da askerliğine mani olmuyor). Yani istediğin şey için(iki diploma) pek çıkar yol göremiyorum, üzgünüm.

Kolay gelsin
  • kurukafa  (21.10.08 21:25:09) 
80 dogumluyum. bu durumda o dedigin tecil olayinda da patlama imkanim var mezun olurken sanirim : )
isin daha da komigi, benim su anki okulumun unutkanligi yuzunden (ya da baska sebep bilmiyorum) 2 kere de asker kacagi oldum bu son egitim surecimde. kanitladik falan tabi ama, dosyam cok komik bir hal aldi askerlik subesinde. o yuzden artik bana hicbi konuda izin vermezler.

yine de arastiracagim bu konuyu.
tesekkurler tum cevap verenlere.
  • la traviata  (21.10.08 21:35:33) 
dediğim sitede forumda sor.

misal yarın mecliste konuşulurken askerlikle ilgili madde değiştirilebilir. bunu konuşuyorlar günlerdi forumda.
  • mea maxima culpa  (21.10.08 21:41:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.