[]

bisiklet (nasil, ne marka)?

arkadaslar bisiklet tecrubesi yazlik yerlerde surus yapmayi gecmemis bir insana ne tip bi bisiklet almayi onerirsiniz?

ayrintilarindan pek anlamadigim icin, hem surus konforu rahat hem de yokus cikarken -bilkent'te kampus ici kullanmayi dusunuyorum ve her yer yokus burada- beni zorlamayacak, yagmurda camurda problem yaratmayacak, kafama esti mi bilkent-odtu yapabilecegim, hafif bir bisiklet almak istiyorum.

onerebileceginiz modeller var mi?

bir de yerden kar kalkmasa da -malum ankara- kisa mesafelere gidip gelmek istiyorum aldigima gore; ince lastik daha mi mantikli olur? ince lastigin yokus cikarken dezavantajı, kaymasi bi seyi olur mu?

ankara'da bildiginiz electra bayiisi var mi (townie 21 commuter modelini tavsiye edenler oldu)?

geotech city bike fiyat olarak cok uygun ama cok mu agir gelir?

300-500 arasi bir seyler vermeyi dusunuyorum bu arada.

simdiden tesekkurler.

 
bütçenize uygun hafif bir bisiklet bulmanız çok zor. günümüzde hafif bisikletlerin (ki burada hafiflik 11 kilo ve altı olarak baz alıyorum) fiyatları 1500 ile 10000 ytl arasında, çeşitli yelpazelerde satılmakta.

ben city bike'ı ülkemize çok uygun bulmuyorum. bu bisikletler mtb ile yol bisikleti arasında şehirde kullanılmak için tasarlanmış olup, bisiklet yolunda kullanılmaya musait bisikletlerdir. yani oyle kaldırımdan inmeye pek fazla gelmezler. ayrıca mtb formuna sahip olmadığı için kadro yapısı itibariyle gereksiz ağır olurlar.

bu yüzden mtb almanızı tavsiye ederim. sonuçta mtb ye de çamurluk takabilir ve yağmur çamurdan korunabilirsiniz. delta bisiklette çeşit çeşit mtb çamurluğu bulunmaktadır.

ben city bike'tan çok anlamam bu yuzden tavsiyemi bütçenize uygun mtb'lerden yana yapacağım.

ya sedona 751 ya da geotech ascent alın. bütçenize en uygun seçenekler bu iki bisikletlerdir.

ikisi arasında kararsız kalırsanız servis ağı ve müşteri memnuniyeti açısından geotech'i tercih edebilirsiniz. delta bisiklet bu konuda çok iyidir.
  • ayanux  (21.10.08 18:40:17) 
(bkz: trek)
genelde pahalı ama 500 civarı olup da çok hafif kaliteli bisikleti de var.satan bi yer bulunca bakınız bence.

  • dunyanin en gereksiz adami  (21.10.08 20:41:35) 
sedona borla derim.


  • kurukafa  (21.10.08 21:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.