[]

yufkadan börek yapımı

hazır yufkadan nasıl börek yapıyorsunuz , içine malzemesi hariç ilave olarak süt , yağ vs neler katıyorsunuz?




 
yufkanın her katını yoğurt+yumurta karışımıyla ıslatıp malzemeyi öyle koyunca pek güzel oluyor. böreğin en üst katı da aynı karışımın kalanıyla hafif ıslatılabilir.


  • kobuzchu kiz  (21.10.08 16:48:36) 
mini fırın tepsisine hesapla bir tarif vereyim sana. 3 adet yufka al. 2 yufkayı alta, 1 yufkayı üste kullanacaksın. tepsiyi sıvı yağla yağla. bir yufkayı bölmeden, kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yay. üstüne 1 yumurta, yarım lt süt, yarım su bardağı sıvı yağ karışımından gezdir. yufkanın tepsinin içinde kalan her yerine gelsin. üstüne diğer yufkayı parçalara ayırıp yerleştir. her bir sıra bitince elindeki sıvıdan dök. iki yufka katı birbirinin üstüne kuru bir şekilde gelmesin. aralarında mutlaka o sıvıdan olsun. süt yoksa yoğurt da kullanabilirsin ama yoğurtla homojen bir karışım elde etmek kolay olmaz. araya istediğin malzemeyi koy. üstüne aynı şekilde diğer yufkayı bölerek yerleştir, arasına karışım sürmeyi unutma. son olarak en alta serdiğin yufkanın kenarlarını yanlardan böreğin üstüne doğru kapatarak böreği tamamla. 1 yumurtayı çırpıp en üste dök. susam, çörekotu gibi şirinlikleri serp, fırına at. yanına çay yapmayı unutma.


  • perfume  (21.10.08 17:09:47) 
yağ koymadan olmaz. börek dediğin yağlı olur. o yoğurt yumurta karışımına erimiş margarin ("aa şekerim bu böreğe ne koydun nefis olmuş" şwklindeki margarin reklamı klişesini hatırlayınız) koymanız gerekli.


  • kibritsuyu  (21.10.08 17:15:37 ~ 17:17:43) 
teşekkür ederim hepinize :)


  • lilidance  (21.10.08 17:29:50) 
karışım;
- süt + sıvı yağ
- süt + yoğurt + sıvı yağ
kombinasyonlarında olabilir. ayrıca yufkayı dümdüz koymamalısın. buruşuk, kırışık, bombeli koycaksın ki hamur sıvı karışım etkisiyle birbirine yapışıp hamurlaşmasın.
malzeme olarak lor yerıne yağlı beyaz peynir, maydanoz, az sıvı yağ ve az karabiber enfes olur. çok yapcaksan lor ile beyaz peyniri karıştırabilirsin.
  • pyro clustic flow  (21.10.08 17:39:14) 
eşim soda (maden suyu) falan da döküyor en üstüne. pofuduk olsun diye olabilir. kendisi de bilmiyor tam olarak nedenini. güzel de oluyor hakikaten.


  • kibritsuyu  (21.10.08 18:31:12) 
Yufkaya sürülen karışımda yağ olmazsa olmaz. Süt-yağ olabilir misal.

Böreği hazırladıktan sonra üstüne süt sürerseniz kıtır, yoğurt sürüp dolapta biraz bekletirseniz yumuşak olur. Biz ikincisini tercih ederiz.
  • sui  (21.10.08 18:58:22) 
ek bilgi: hic kasmiyorum, icine koydugum karisimdan suruyorum en ustune de. ayrica pisirdikten sonra baktin ustu cok kuru oldu, artarsa karisimdan ( sutlu yagli) kalmadiysa da su ile yumusatabilirsin. suyu mesela avcuca alip, islatiyorsun. yufka ekmek tavlar gibi, islatirsin ya hani avcundaki suyu elini sallayarak dokersin ustune. o misal. silikon firca varsa butun bunlara gerek yok zaten.


  • pyro clustic flow  (21.10.08 22:08:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.