[]

ne yenir ? / nereye gidilir ? / ne yapılır ? - iskenderun

selam sıcak hava sever dostlar.
bir pazar kaçamağı olarak adana'dan iskenderun'a ailecek gidelim diyoruz birazdan. denize girmeyeceğiz, sadece gezip geleceğiz. ne tavsiye edersiniz ? nerelerde neler yapılır ?
teşekkürler ederiz.
araba olduğundan söyleyeceğiniz iki yerin arasında mesafe önemli değildir.

 
antakya olaydı iyiydi :)


  • eskiden buralar hep entrydi  (08.07.12 13:27:52) 
Biberli ekmek oranındı sanırım ondan ye kesin :)


  • Jin  (08.07.12 13:55:51) 
güzel soru, öncelikle tebrik ederim. şehre girersiniz, zaten sahilden oluşuyor. arabayı parkedersiniz sahil boyunda, yine sahil boyunda bi yürüyüş yaparsınız. deniz kenarında belli aralıklarla mekanlar vardır, teysir, petek kafe gibi, bunlardan birinde çay içersiniz veya teysirde alkol alabilirsiniz. yalnız hava çok sıcak adana'dan geliyorsanız zaten stajlısınızdır. sonra yemek için "karaağaç" a gidersiniz sora sora. sahil restoran'da güzel ızgara yersiniz, kaşarlı tavuk tavsiye ederim, şirinyer restoran'da balık yiyebilirsiniz. bu restoranlar da alkollüdür, isterseniz içebilirsiniz. bu arada bu restoranların hepsi deniz kıyısındadır, zevk alırsınız yani. sonra merkeze geri gelirsiniz yaklaşık 8-10 km. petek pastanesine gidersiniz, yalnız bahsettiğim sahildeki petek kafe değil, belediyenin karşısındaki petek pastanesi, hayatınızda yiyebileceğiniz en kaliteli ve lezzetli künefelerden birini yersiniz. ordan koru kafe veya terrace kafe ikisi de birbirine çok yakın, aynı zamanda petek pastanesine çok yakın olan teras kafelerdir. terrace kafe tavsiyemdir manzara açısından, iş bankasının üstünde alkolsüz mekanlardır bunlar. gidersiniz bir çay daha içersiniz. sonra yürürsünüz, şehit pamir caddesi, havuzlu çarşı git gel yaparsınız. baya da eğlenirsiniz kısmetse.


  • il padrino  (08.07.12 14:09:41 ~ 14:11:48) 
adana'dan gidileceği için yemek seçeneğini eliyorum ama türkiye'nin en iyi döneri iskenderun'da yapılır, diyorlar.

kiliselere gidilebilir, primemallun yakınlarında fransızlardan kalma bir yapı var, görülebilir.

onun dışında adana'dan pek farkı yoktur bence, sıcağı bile aynı.
  • hollowlife  (08.07.12 14:13:41) 
iskenderun sıcektır o yuzden soğuk oluk var bıraz yukarda oraya gıtmenızı tavsıye ederım zaten kalan yerlerı il padrino söylemiş


  • hırçın tırtıl  (08.07.12 16:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.