[]

Amerika'da Ehlieyetsiz Araba Kullanmak, Ceza Yemek ve Durusmaya Cikmak ??

selamlar ahali.. gun gecmiyor ki basima baska bir talihsizlik gelmesin. bugun araba ile giderken polis durdurdu. polisin durdurma sebebi arabanin muayenesinin guncellenmemis olmasiydi. onu da normalde bugun yaptiracaktim ama tamirciden randevu alamadigim icin olmadi. polis arabanin belgelerini ve ehliyetimi istedi. bende f-1 ogrenci vizesi var. okudugum okul bi 6 ay kadar turk ehliyetimi kullanablecegimi soylemisti ben de bu yuzden daha zaman var diye ehlieyete basvurmamistim. neyse, cikardim turk ehlieytini verdim. bi arastirayim dedi, arabaya gitti 15 dakika sonra elinde 2 makbuzla geldi. ticket'i almistim yani.

polise durumu anlattim, bana karsi oldukca nazikti, yardimci olmak istedigini de tekrar tekrar soyledi. arabanin muayenesini hallettikten sonra cezayi geri cekeriz dedi ama ehliyet isi daha ciddi, kaza yaptiginda sen hakli olsan bile ehliyetsiz oldugun icin seni de kodese atarim dedi. istersen bu cezalara itiraz etme hakkin da var dedi, bi iki ogut daha verdi, simdi oyalanma eve git dedi ve ayrildi yanimdan.

arabanin muayenesini yarin veya pazartesi yaptiricam zaten, onu gosteririm de ehlieyt isini nasil yapicam bilmiyorum. 300$ olan cezayi mecbur odeyecegim sanirim. itiraz etsem bu isin proseduru nasil oluyor?
sanirim 10 gun sonra falan bi durusma olacak. itiraz ettigim zaman, polise soylediklerimi hakime de soylesem ceza da herhangi bi indirim olma durumu olabilir mi, ya da dava dusme durumu? yoksa isler daha da mi b.ka sarar? olayin gerceklestigi yer kucuk bi kasaba ve karakol ile mahkeme de birbirne yakin epey.. bu konuda bilgisi, tecrubesi olan var mi?

 
Kusura bakmazsan sadece yorum yazacagim.
Cevap baslikta gizli. "Amerikada ehliyetsiz araba kullanmak"
İsler bundan daha da boka saramaz sanirim. O yuzden savunmani yapar, arkana yaslanir neler olacagina bakarsin. Bol sans.
  • labirent  (08.07.12 00:49:28) 
öncelikle okulda sana 6 ay turk ehliyetini kullanabilirsin diyen kisiden belge alarak herhangi bir karakola git ve konus,sonra bunun böyle oldugunu bildigim için kullanmaya devam ettim diye ekle...ve bunları bir dilekçe ile mahkemeye sun,ayrıca ögrenci oldugunu ve yasaların hepsini tam olarak bilemedigini maduriyetimin böyle cezalandırılmasına karsılık ögrenci oldugum için bu para cezasının sosyal hizmet cezasına cevirilmesini iste...ayrıca sana yardım eden polis memurunun yanına git anlat durumununu tekrar mahkemede isine yarayabilir


  • mukon  (08.07.12 02:41:46 ~ 02:42:51) 
@labirent, aga ehliyetsiz derken ehliyet var ama türk ehliyeti. durumu da yukarda kisaca anlattim. simdi is durusmalik olursa ve hakim beni haksiz bulursa bi de durusma masraflarini odemek zorunda kaliyormusum sanirim, ki bu da epey bi masraf tutar diye düsünüyorum..

@hamsi, sagolasin cevap icin, verdigin linkleri inceliyorum. evet, su an hala pa'dayim. valla okudum section 1502'yi de, ne yalan soyleyeyim tam anlayamadim.

ehliyet gostermesem polis beni yine tutacakti, zorluk cikaracakti. ceza aciklamasinda gecersiz ehliyetle araba kullanmak yaziyor. isin ilginci eger turist vizem olsaydi ceza almayacaktim, f-1 vizem oldugu icin ceza aldim. turistlerin gezmesi gerekiyormus ve bunun icin ehliyet almalarina gerek yokmus. ogrenciler ise ehliyet almaliymis polisin bana dedigi buydu. itiraz mı etsem, yoksa cezayi odesem mi bilemedim. cok kotu bir zamanda oldu bu yav..
  • toshiro  (08.07.12 02:51:18) 
@hamsi, sagolasin tekrardan cevap icin. yok yav 6 ay falan oldu ben buraya geleli. f-1 vizeliyim, non- resident alien oluyorum sanirim. bu durumda cezayi bosuna mi yemis oldum, kafam karisti yav..


  • toshiro  (08.07.12 04:49:00) 
Dun eski okuluma gittim, ehliyeti kullanip kullanamadigimi tekrar sordum, yine bir sene dediler. Yazili kanit verebilir misiniz dedim baska bir kuruma yonlendirdiler. Neyse gittim oraya dedim boyle boyle. Polisler epey yardimci oldu, sorusturdu hakikaten de ehliyet f-1 vizesiyle gecerli degilmis. Ama yine de sen bu cezaya itiraz et dediler, ceza veren polisin uyari vermesi gerekirmis once, sen sonucta kanunlari bilmiyorsun, itiraz et hakim de muhtemeln ceza vermez dediler. Zaten hakimi de taniyorlarmis bana yardim eden polisler. Ben de itiraz edicem artik..


  • toshiro  (10.07.12 18:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.