[]

l-carnitine ve kilo verme

sözlükte l-carnitine hakkında yazanlara ve internette yazanlara göz attım. diyet ve sporla işe yaradığına dair görüşler var.
sigara içiyorum, yürümekten başka spor bilmem. malum önümüz ramazan.
ramazanı diyete saydırıp iftardan önce 2-3 km yürürsem netice alır mıyım bundan ? (maksadım 8-10 kilo vermek)
bir de bu kardiyo yapmak ne demek yürümek kardiyo mudur ?

 
senin alman gereken hydroxycut, animal cuts gibi termojenik ürünler. karnitin sadece yağ yakım sürecinde yağların yağ asitlerine parçalanmasında rol oynayan bir madde ve yağ yakmada hiçbir işe yaramıyor. sporla kısmı burada önemli zaten. yağları yağ asitlerine parçalama gereği duymayan bünye karnitine ihtiyaç duymaz, onu kullanmaz da.


  • cro magnon  (08.07.12 00:28:34) 
İftardan once bilmem kac saattir ac geziyor olacaksin. Ac karna yapacagin spordan fayda degil, zarar gelir. Zaten vucut acikmis, bi de yuruyus yapip iyice isleri zora sokuyorsun. Vucut zora gelince en kolay yakacagi seyleri yakar, yaglari secmez. Dolayisiyla l-carnitine'in islevini gosterecegi sureci de baslatmamis olursun. Kas dokusundan da eritmis olursun. Kilo verdim diye sevinirsin ama yaglardan pek birsey gitmemistir. L-carnitine tempolu ve duzenli spor ile ise yarar. Reklamlardaki gibi yaglari durduk yere, oturdugun yerde eritmez. Vucudun enerjiye cevirirken secmesi icin uzun yag zincirlerini kirarak daha kucuk parcalara ayirir, yakma sirasinda one cikmalarini saglar.
Ramazani diyetten sayamazsin. Ac kalarak yapilan diyet ancak kilo verdigini zannettirir. Cok kisa vadede o kilolari fazlasiyla geri alirsin. Vucut uzun sure ac kaldiktan sonra besinle karsilastiginda oncelikle bu besinlerden yag olusturmak ister, cunku kitlik oldugunu dusunur, saklamak egiliminde olur. O yuzden oruc tutmak bir diyet tipi olamaz.
Yurumek bir tip kardiyo egzersizi sayilabilir. Kardiyo duzenli yapilan, metabolizmayi hizlandirmaya yarayan faaliyetlerdir. o yuzden yurumek deyince de park gezintisi degil. Biraz tempolu, kalbinin atmasini saglasin.
  • labirent  (08.07.12 01:09:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.