[]

yüzemiyorum

haftada 2 gün yüzmeye gidiyorum.ancak sorunum şu ki yüzmeye başladıktan max. 20-25 dakika sonra sıkışıyorum.şöyle diyim tabiri caizse aşırı derecede bi ağızdan gaz çıkarma(evet geğirme) ihtiyacı oluşuyo bende ve bu beni çok sıkıştırıyo.doğru nefes alıp veremiyorum.gazlı içecek tüketmiyorum,yüzmeden en az 2 buçuk saat önce bir şeyler yiyorum ama yinede bu gaz beni çok sıkıştırıyo.çözemedim bi türlü.nedendir ki?




 
suda nefes egzersizleri yap çokça, ben de eskiden böyle oluyordum hatta kusuyordum en sonunda.


  • elalemin derdi  (07.07.12 18:36:02) 
yüzdükçe açılırsın.


  • saliha  (07.07.12 18:50:06) 
kulvardan yada artık sabit bir noktadan ellerinle tutunup vücudu suya sokacaksın burundan nefes vereceksin sonra yukarı çıkıp ağzınla nefes alıp geri ineckesn. bu şekilde nefes egzersizleri yap


  • jedilance  (07.07.12 19:04:57) 
on sene boyunca, haftanın her günü ikişer saatlik antrenman yaptım. bıraktım sonra yüzmeyi üç sene, o süreçte yazın denize bile nadiren girdim. ara verdikten sonraki ilk girişimde havuza bir saatlik antrenman sonrası başım gözüm döndü.. nefes alamadım, kalbim sıkıştı filan. bir ay sonra anca yakalayabildim bir tempo. sorun tekniğimdeymiş. kendimi eskisi gibi rahatlıkla on kulaç, bir nefes giderim sanıyordum. onu halledince düzeldi her şey, şu anda kondisyonum gayet iyi. nefes egzersizi diye tarif edilen şeyleri beş altı yaşındaki çocuklara yaptırırlar normalde. bence yalan şeyler. bence kulacını çekerken yeterince nefes alamadığından sıkıntı çıkıyor sende. doğru kulaç atmayı ve kulaç esnasında nefes almayı öğrenirsen güzelce, aralıksız dört saat yüzsen bile koymaz.


  • jack of hearts  (07.07.12 20:45:02 ~ 23:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.